Надеждата за превозвачите - в оценката за Пакета "Мобилност"

Ако се стигне до масови фалити, ще има промени
10
Надеждата за превозвачите  - в оценката за Пакета "Мобилност"
Снимка: Bulgaria ON AIR

През септември трябва да е готова оценката за въздействието на текстовете от въвежданото ново еврозаконодателство по пакета Мобилност, която ЕК изготвя, заяви в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR евродепутатът Петър Витанов.

"Ако се потвърдят нашите опасения, че приетите текстове, особено тези, свързани с връщането на камиона, ще доведат до масови фалити на компании на превозвачи от Източна Европа, новият еврокомисар по транспорта- румънката г-жа Адина Вълян има основанието отново да предложи за промяна пакета Мобилност. Тогава, при новите аргументи, имаме далеч по-големи шансове да променим нещо," коментира евродепутатът.

Още по темата

Българският евродепутат смята, че тази оценка няма как да не покаже дефектите на предложените текстове и ще даде основание за промяна на текстовете от пакета Мобилност, водещи до неконкурентноспособност на превозвачите от периферните страни в ЕС, в това число и България. Ако това не стане, последната ни възможност е сезирането на Съда на ЕС, когато новото законодателство влезе в сила.

Тази седмица Транспортната комисия на ЕП гласува пакета без българските предложения. Съотношението на гласовете беше 2 към 1 в ущърб на нашите предложения, които са подкрепени от евродепутатите от още 8 държави, но това не прави мнозинство. "На базата на тези резултати в комисията не очаквам кой знае каква промяна в пленарна зала," коментира евродепутатът.

"Много е трудно да убедиш своите колеги, защото те получават инструкции от своите правителства. Аргументите, на които стъпват, не са правни, а политически," обясни евродепутатът. Гласуването по пакета Мобилност в пленарната зала на ЕП е насрочена на 8 юли.

Целия разговор на Милена Милотинова с Петър Витанов - вижте във видеото:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Това което правят българските и румънските транспортни фирми се нарича кражба на данъци и осигуровки.Масово осигуряват на 500 лева на месец работниците и другото под масата.А на запад не е така.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ром"сОТ ЗАКОНИ СЕ УПРАВЛЯВА. ТОВА БАЛКАНСКИТЕ ФЕОДАЛНИ ЗАПЪРТЪЦИ НЕ ГО РАЗБРАХА.
3
7
 
2
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Интересно , от кого се управлява ЕС -от западните държави или източните ,щото трябва и ще има много фалити в тираджийкият бранш ....или източняците или западняците ...едни от тях трябва да фалират ...монета много рядко не пада на една от страните си ...1 към 10 000 000 ...тъй че ,ще има фалити в Източно европейските компании в европейският сив сектор на тираджийството. Помислете как спят,почиват,без жена ....и как са агресивни на пътищата г-дата от Изтока ,тъй че -нека нормите са за всички...
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Робовладелската мафия е отчаяна, ЗАПАДА я унищожава.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАТО СЕ СТИГНЕ ДО ФАЛШИВИ ФАЛИТИ ЩЕ ИМА РАЗСЛЕДВАНЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОКУРАТУРА И ОСЪДЕНИ МУТРИ.