Заразените с COVID-19 в света надхвърлиха 8 милиона

Европа е най-засегнатият континент с над 2 милиона болни
10
Заразените с COVID-19 в света надхвърлиха 8 милиона
Снимка: БГНЕС, архив

Броят на потвърдените случаи на коронавирус по света надхвърли 8 милиона, като повече от половината от тях са в Европа и САЩ, показват данните на Франс прес към 22 часа по Гринуич (полунощ българско време), които се основават на официални източници.

Още по темата

Заразените са най-малко 8 000 202, като 435 176 от тях са починали. Европа е най-засегнатият континент с общо 2 417 902 заразени и 188 085 смъртни случая, а САЩ са страната с най-голям брой потвърдени случаи (2 110 182) и починали (116 081).

АФП отбелязва, че в последните 8 дни са регистрирани над един милион нови случаи, което е само част от реалния брой заразени, тъй като много страни извършват тестове само на тежките случаи или имат ограничени възможности за установяване на заразата.

Латинска Америка и Карибите надхвърлиха прага от 80 000 смъртни случая, свързани с коронавируса, като половината от тях са в Бразилия. Общо 80 505 души са починали от Ковид-19 в района и 43 959 от тях са в Бразилия.

Заразените в страната са над 1,68 милиона. Мексико е втората страна след Бразилия по брой на починалите (17 141), а Перу е страната в Латинска Америка с най-много заразени (229 736) след Бразилия. Чили удължи с три месеца обявеното заради коронавируса бедствено положение.

Оздравелите към момента по света са към 3,6 милиона души./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това още е нищо. Когато пламне Африка ще видите числа. Там тепърва набира скорост.
8
0
 
3
 
! Отговори
До 7 Некъф преди 3 години
Е й така като теб говореха и за спина когато се появи през 90те,мушмороко невръстни! Вдигало се шум,всявало се страх и т.н. И той в началото не беше заразил 36 милиона,а беше като короната тук-там,докато народът накрая наистина проумя и се уплаши и винаги има едно на ум в ,,определени ситуации"..А тогава интернет не беше това което е днес,за да може умници като теб,волно като теб пубере да се правят на всезнещи ,ползвайки ,,чичко Гугъл"...Учи за матурата момче,не се прави на нещо което не си
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Америка са по-малко засегнати от Европа, но бързо я настигат. Първо ще я настигнат по брой на заразените, докато по брой на починалите може и да не стигнат Европа. Много зависи от Мексико и как ще се развият нещата в тази огромна държава. В Южна Америка Бразилия, Перу, Чили и Еквадор са зле, но към тях скоро ще се присъединят и Колумбия, Боливия и Аржентина. В Азия от Индия и Бангладеш на запад е заразен до заразен, но имат малко смъртни случаи. В Катар има най-много заразени на човек от
6
1
 
3
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Има 36.9 милиона ХИВ инфектирани в световен мащаб.За СПИН не бием тъпани където са 36 ,илиона ама за 8 милиона заразени от коронавирус бием тъпани. Това е така защото за ХИВ лекарствата и консумативите не са на свободна продажба и не се продават масово, а за коронката маски, дензифектанти, хинин и тем подобни глупости покрай които милионерите станаха милиардери, а цацките се подчиниха на страха!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой съобщава ли бройката на излекуваните или е важно да се налива стрес и да се създава паника!
4
3
 
3
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
всички Бели Ке Умрете от Уханка, за това Ви я пуснаха К0мундетата от Пекин - следваща стъпка - Пълна Световна Доминация и Китайско Комунистическо Р0бство за Европа!
3
2
 
2
 
! Отговори
Dr. Know преди 3 години
Северна Америка (САЩ, Канада и Мексико) са по-засегнати (с малко, но все-пак повече случаи). А това че Европа е на второ място има много причини, две от които са гъстотата на населението и подценяването на мерките в Централна и Западна Европа в началото (сравнение с Япония и Южна Корея). Дай Боже заарзата да затихне и да действаме разумно.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тотална блокада на китайските първобити.
1
6
 
8
 
! Отговори
х преди 3 години
Има ли някакъв вариант да се спрат тези новини за вируса. Има си сайт на МЗ. Който иска, влиза и се информира. Нека заживеем нормално.