Британци пребиха зверски българин в Норич, возил ги в такси

Те се подигравали на акцента му
Обновена: 18 юни 2020 17:17 | 18 юни 2020 15:15, Нели Христова
278
Британци пребиха зверски българин в Норич, возил ги в такси
Снимка: Triangle News

Шофьор на такси от български произход е бил пребит от двама пасажери в Норич. 35-годишният Андей Андреев е бил ударен със стъклена бутилка и ритан докато не припаднал. Молбите му за помощ са записани от камерата в таксито му.

Инцидентът се случил в понеделник. Мъж на име Роки поръчва такси от ABC Taxis в Норич. На адреса е изпратен българинът, а там го чакат двама мъже - единият е бял, а другият е чернокож.

"Курсът беше кратък. Още щом се качиха в колата и чуха акцента ми започнаха да ме тормозят. Казах им да престанат или ще прекратя курса, но те продължиха да ме обиждат. За това спрях колата и натиснах паник бутона. Казах им да слязат и след това аз слязох от колата. Те излязоха след мен и единият ме удари по главата с бутилка. Аз паднах на земята и започнаха да ме ритат", разкава Андреев пред Mail Online. 

Българинът ги моли да спрат да го удрят по главата. Единият от мъжете се опитва да открадне часовника му. След няколко минути Андреев губи съзнание. Свестява се, но двамата мъже вече ги няма. Когато се качва в колата вижда, че цялото му лице е в кръв.

"Знаех, че не съм далеч от болницата, затова се закарах сам", казва българинът. Той има рана на главата, която медиците зашиват, както и по-повърхностни прорезни рани от стъклената бутилка. В болницата пристига и полицията, на която той дава показания.

Андрей Андреев се местви във Великобритания преди две години. От тогава работи и за ABC Taxis. Казва, че никога не е бил подлаган на такъв тормоз.

"Нямаше никаква причина мъжете да ме нападнат. Просто си вършех работата. Това наистина ми повлия психически  Харесвам работата си, но не знам дали ще мога да продължа. Инцидентът ме накара да стана по-тревожен. Все още изпитвам силна болка. Знам, че синините ще спаднат, но все още не мога да повярвам, че някой би направил това. Със сигурност бе заради произхода ми, защото двата мъже чуха акцента ми", казва Андреев.

Полицията в Норич разследва нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
15
 
19
 
! Отговори
Пенка преди 3 години
Ингилизите са невежи като прости ... не знам си кви. Човече, ти си по-умен, по простата причина, че си Българин. Ти си от висша раса, помни!
134
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ето защо Юбер трабва да се узакони - там няма диалог между шофьор и клиент, клиента и шофьорът се знаят много дбре защото имат регистрация с платежно средство и при инцидент модат да се идентифицират много лесно. този защо е слязъл от колата, да им покаже кой е и какъв е ербап.
133
14
 
5
 
! Отговори
Ин то дъ ТрапЪ преди 3 години
Тоя селянинн да са радва че Мбонгото не го е ухлузул кат стар кожух ръкава..
132
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в UK нападателите имат повече права от жертвите. А пък ако нападателя е черен, а ти си българин нищо не може да те спаси.Не идвайте UK за нищо на света, скоро те ще се молят да дойдат в България.
131
7
 
1
 
! Отговори
Анти Расист преди 3 години
Тея черно-белите , дето преживат работещите другоземци в UK да се скопят
130
5
 
6
 
! Отговори
Е? преди 3 години
Епа юкей ис дъ бест ваа, айди на тълпи натам..!
129
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМЕСТО ДА СПИРА ТРЯБВАЛО ДА ГИ ЗАКАРА ДО ПОЛИЦИЯТА
128
1
 
13
 
! Отговори
истината преди 3 години
Пак добре, че е жив - там за преднамерено убийство на българин дават до 3 г затвор макс.
127
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не на смърдящия черен фашизъм! Животът на българите е от значение! Но пасаран!
126
14
 
4
 
! Отговори
Достоевски преди 3 години
Вероятно тези пътници са били на почивка в Слънчев бряг и нашите тахиметрови рекетъори са ги набили и са ги обрали. Не са единични случайте в който трябва да платят по няколко хиляди лева и ядат бой различни туристи. Жалби колкото си искаш и резултат няма. Нормална реакция въпреки, че ти имаш само една единствена вина, че си българин.
125
2
 
4
 
! Отговори
хъша преди 3 години
До Анонимен 133ако поппиташ средностатистически нашенец от село да разпознае измежду няколко лица какви са по народност едва ли би се справил както за нашенеца всеки който е от нас на изток не става та така и и за западняка от изток на тяхната държава ли е все един дол дренкине е за чудене а и за какво ли на някой му трябва да знае цвят и етнос все пак човека си е човек
124
3
 
5
 
! Отговори
панчо преди 3 години
и кво излиза че паник бутона не е имал никакъв ефект?мноо лесно си се дал бе колега те там нали са някакви *** а ние понеже сме големи мъже глей кво се е случило ?айде повече от столипиново да не качваш
123
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди време се запознах с един германец. Като разбра че съм българин беше изненадан ... "мислех че българите са с по-тъмна кожа ... " Това са му впечатленията за българите.Откъде ли?
122
6
 
16
 
! Отговори
канадски българин преди 3 години
До американски българинНа един англосаксонец му е много трудно да направи разлика между хората от южна Европа и тези от Ливан или Иран, което е обяснимо. Просто в САЩ и Канада в общия случай няма талкова предразсъдъци и национализъм. И наистина е странно когато българите ги проявяват и се държат като нещо повече от хората на изток от нас.
121
10
 
30
 
! Отговори
американски българин преди 3 години
Абе хора каква е тази злоба не разбирам! Може ли такива коментари!? Мъчно ми е за родината много но само като си представя с какво ще се сблъсквам и ми се отщява.
120
3
 
42
 
! Отговори
Юбер преди 3 години
Карах Юбер във Виена - нож, палка и спрей ми бяха винаги под ръка. При курс от летището до центъра на града имах подобен проблем с двама английски запалянковци, дошли за мач. Показах им българския темперамент и напуснах работа. Тия още го помнят сигурен съм
119
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е бил от онези с помпичките, си е за бой.
118
2
 
14
 
! Отговори
американски българин преди 3 години
Как така не се считат за бели? Ами какви сме?
117
6
 
4
 
! Отговори
Истина и правда преди 3 години
Явно и в Англия както в целия ЕС и в САЩ има също много престъпни расисти нео-нацисти и това са основно от ислямски терористични организации или свързани с тях чрез корупция или терористична заплаха - те нападат християни, евреи, роми, кюрди и др. както наруават не само правовия ред в тези държави но и се вмъквата във властта като Обама Омар,Тайлиб в леви-"демократи" чрез т.нар културен джихад а когато могат вършат и терористичен джихад-нападения,отвличане, побой,грабеж,изнасилване убийства!
116
1
 
30
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Като бях в щатите във всяко едно такси имаше огромен надпис - Обиждането и нападането на шофьорите е наказауемо и веднага ще бъде уведобена полицията. Та там те возят индийци, черни, кафеви, мексиканци, бели реднеци всЕкви и нямаш право да им правиш каквото и да било иначе идват и без проблеми ще те гръмнат за това, че си се подиграл на индийския акцент