Кипър въвежда задължителен PCR тест за българи

Здравните власти там са установили заразени български туристи
26 юни 2020 12:00, Ния Христова
13
Кипър въвежда задължителен PCR тест за българи
Снимка: БГНЕС
Кипър обяви, че въвежда задължителен PCR тест за българи. Причината е, че здравните власти там вече са установили сред туристите няколко случая на заразени с коронавирус наши сънародници, съобщи сайтът bgnovini.eu.
 
Заради нарастването в броя на заразените у нас Кипър промени и класификацията на страната ни. България вече попада в категория Б, т.е държави с по-висок риск.
 

Така от следващата седмица българските туристи, които пътуват за Кипър, трябва да са преминали през лабораторен тест най-малко 72 часа преди заминаването и да притежават удостоверение, че пробата им за COVID-19 е отрицателна.

До неделя всички пътници, пристигащи от летищата в България, ще бъдат подложени на лабораторни изследвания при пристигане в Кипър, съобщава "Монитор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 3 години
Неимоверните усилия на щаба да напомпят бройката с "инфектираните" и да създадат международен имидж на България като на ковид инкубатор, само единствено за да се прилагат едни 12 млд. евро от бюджета на ЕС вече дават резултати!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щабът е полузаконен, няма го в никакви нормативни документи, няма и бюджет. Щабът не може да взима никакви решения или да налага или маха ограничения. Това го прави донякъде парламентът, а най-вече правителството или здравния министър. Щабът беше нещо като прессекретарка на Борисов, която да обере негативите от некадърността на правителството.
6
12
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До 3. Глу.пак, щабът си вършеше много добре работата и нещата бяха под контрол, но *** поиска пълно разхлабване на мерките и го удари през просото. Но, хак му е на тъппото племе. Ще го търсите Мутафчийски ама няма да върже повече.
5
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчиски, доло доло!
4
15
 
21
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Направете Мангъра министър на здравеопазването, та цял свят да въведе тестове за българи.
3
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са го казали "каквото сам си направиш никой не може да ти го направи " та така и с гербавата НОЩ. Вкараха си автогол може би с надеждата по този начин да принудят българите да не ходят на море при съседите само, че са си направили грешно сметката.
2
4
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Скоро, *** вече е тоо лейт - аз направих една десятка в Гърция.
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро всички държави ще затворят границите си за Българи.И Българина ще ходи на почивка къде? На нашето си море