ЕС не постигна съгласие за списък на безопасните държави

САЩ, Бразилия и Русия не са включени в него
27 юни 2020 14:30, Ния Христова
12
ЕС не постигна съгласие за списък на безопасните държави
Снимка: Pixabay
Посланиците на държавите - членки на ЕС не успяха да постигнат споразумение за списъка с безопасни държави, чиито граждани могат свободно да пътуват в съюза от 1 юли. Съединените щати, Бразилия и Русия не са включени в списъка на безопасните страни. Вчера се събраха посланиците, за да изготвят критерии за свободен достъп на европейска територия. Дискусиите продължиха и през нощта, предаде БНР.
 
Около 20 държави бяха включени в списъка за обсъждане, но посланиците поискаха да се консултират с правителствата си. Тази вечер се очакват неофициални отговори.
 
Американските граждани може и да получат позволение да влизат в съюза, но ако преминават проверка на температура, съобщават американски представители. Европейската комисия препоръча на 15 юни първо да се отворят вътрешните граници в блока, а на по-късен етап, на 1 юли, и външните. Първият етап не успя да мине по план.
 
Гърция продължава да прави тестове за COVID-19 на граждани,които идват от редица европейски държави, сред които Франция, Италия, Нидерландия и Испания. Дори налага и карантина, докато излязат резултатите от изследванията. Чехия не допуска туристи от Португалия, Швеция и части от Полша.
 
В блока преобладава становището, че Европа трябва да отвори границите си за тези държави, които имат подобна или по-добра епидемична ситуация. Остават въпросите как да се направи подобна оценка и до колко са достоверни подадените данни.
 
По данни на Европейския център за контрол и превенция на болестите - Съединените щати, Мексико, Бразилия и по-голямата част от Латинска Америка, Русия, Южна Африка и Саудитска Арабия са с по-тежка епидемична ситуация от Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС за какво е постигнал съгласие ?Пълни некадърници.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата се менят. От около три седмици най-опасни по континенти са:В Северна Америка - САЩ, Канада, Панама и МексикоВ Южна Америка - Чили, Перу, Бразилия и Еквадор, като скоро към тях ще се присъединят и Боливия, и Колумбия, а после и АржентинаАфрика - ЮАР и Египет, но и държави кат ДжибутиАзия - Бангладеш и Индия и всичко на запад от тях, но с тази особеност, че там има много заразени и малко починали от вирусаЕвропа - най-зле са Швеция и Великобритания, също и Молдова и Македония.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАЙ-БЕЗОПАСЕН Е ЕВРОПЕЙСКИЯ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ СЪЮЗ.
6
3
 
1
 
! Отговори
123 преди 3 години
До 5И като раздуе,че има какво трябва да последва. Да се затвори всичко и всеки и да чакаме да мине ли. Докато не се измисли ваксина така ще е . Няма какво да се направи.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
грипът е с подвидове В.С.Д с различна степен на агресивност.чудя им се на акъла къде са тръгнали..
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само тестове на входа
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, нали щаба раздува че при нас няма ни корона ни вирус??? Като гледам даже не фигурираме в списъка като държава?!
2
2
 
10
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Естествено, за етносът в епицентъра на заразата, чието име е забранено и за който е характерно пребиването на лекари в Бърза Помощ, няма и дума споменато.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшива работа. Геноцид на мирните американци и руснаци.