Влизащите в Кипър българи само с отрицателен тест за COVID-19

Министерството на здравеопазването включи страната ни в група Б
29 юни 2020 07:23, Ния Христова
4
Влизащите в Кипър българи само с отрицателен тест за COVID-19
Снимка: БГНЕС
От днес вече всички пристигащи от България в Кипър задължително трябва да представят документ за отрицателен тест за коронавирус. Правителството в Никозия включи страната ни в групата на държавите, които са с по-висок риск за разпространение на инфекцията, предаде БНР.
 
Министерството на здравеопазването обяви решението за прехвърляне на България в група Б, на по-рисковите държави, от досегашната по-безопасна група А. Властите определят решението като"„предпазна мярка" срещу разпространението на вируса на острова. Прекатегоризацията бе направена заради нарасналия брой заболели в страната ни и след установяването на заразени пътници в полетите от България до Кипър. Досега са потвърдени три подобни случая.
 
Всички пристигащи от група Б, каквито сега са и българите, трябва да направят PCR тест за коронавирус в страната си до 72 часа преди полета, а не да се изследват след кацането си на острова.
 
Пътници от полетите от България обаче могат да бъдат подложени на допълнителен тест за вируса на кипърските летища в случай, че попаднат в случайната извадка на 300 души на ден, които местните здравни власти изследват на място.
 
Всички влизащи в Кипър трябва да попълнят предварително въпросник, декларация, както и да предоставят друга изисквана информация за пътуването си в специално създадена електронна платформа за полетите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Пенка преди 3 години
Ганчу много са сърди, когато сънародниците му се прибираха ит чужбина, ама и много са сърди, ако му ограничават свободите да си ходи където иска и както иска.
3
1
 
1
 
! Отговори
ФОстафка преди 3 години
Важного е че сега гогвят да пускат пак катайеци в ЕС тъй важни за френският и италиански туризъмъ а ние като член на Союза през пасоля.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анна преди 3 години
А на ,,братята ,,ви от Гърция що не искате отрицателен тест ??Те така и така не казват верния брой на заразени ,важно е туристи да има.
1
1
 
12
 
! Отговори
х преди 3 години
Нямат край простотиите. Свободното пътуване умре. Всяка държава ще си прилага мерки както й скимне. Задължително трябва да си в час ако пътуваш някъде.