Кипърци се страхуват от завръщането на COVID-19 заради Гърция

Михалис Михаел: Туристите започват да се завръщат
1 юли 2020 09:52, Ния Христова
6

Българските граждани, които искат да посетят Кипър, задължително трябва да си напряват PCR тест за коронавирус, след като страната ни беше включена в рисковия списък. 
 
Това потвърди и живеещият в Никозия Михалис Михаел, който работи в магазин за строителни материали. Той казва, че туристите бавно започват да се завръщат в страната. 
 
"Живеем нормално, ходим на работа, излизаме по заведения, ходим на море. Трябва да имаме два метра дистанция един от друг. В работата трябва да носим маски, но за хората, които идват не е задължително. Два месеца бяхме затворени вкъщи, имахме право да се движим само два пъти на ден - за хранителни стоки и да разхождаме кучетата", разказа Михалис пред Bulgaria ON AIR.
 
Той подчерта, че все още всички се притесняват, особено от Гърция, тъй като двете държави са в много тясна връзка.
 
"Вече имаме хора, които хванаха вирус от чужбина. Притесняваме се да не хванем отново вируса от туристите. Границите бяха затворени, не знаехме какво се случва в Северен Кипър. Нямахме контрол и официални резултати. Казваха, че за един месец са с 0 заразени. Сега казаха, че ще отворят границата, за да може да се движим. Двете страни опитаха да се разберат, но е трудно", сподели още Михалис Михаел.
 
Той обясни, че много бизнеси са затворени и вече много хора са останали без работа заради липсата на туристи. Михалис обаче не е сред хората, които са били финансово подпомогнати от държавата.
 
"Не получих абсолютно нищо, и не само аз. Трябваше да си работил в последните 2-3 години. Имаше номер, на който трябваше да се обадиш за информация, но никой не вдига телефона", отбеляза той.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Божка преди 3 години
До ...Пафос хич не е цивилизация, точно там е пълно с бг гастарбайтери и бг си.гани. И къде ги е видят тоя тези туристи в Кипърастан? Та на летището в Пафос кацат по три полета на ден от Атина, Варшава и Тел Авив....какви глупости говори този, Кипарастан таз година туристи йок .......бг гастербайтерите ще вадят картофи на полето тази година
5
0
 
4
 
! Отговори
Az преди 3 години
До ...Е това от къде го измисли??? Кой знае къде си се забил, за да ти е евтинко... Точно в Лимасол, да кажеш, че е мизерия и няма канализация...
4
0
 
2
 
! Отговори
SULEIMAN Kadir преди 3 години
като нете интересува не чети,тъпчо
3
7
 
2
 
! Отговори
... преди 3 години
Кипър се страхува ли? Че от кво да се страхува кипър? То там мизерия, нали бех в Лимасол. Изкарах точно 2 месеца. Само *** там. В самолета на отиване и връщане, пълно с ***. Там си е точно за тях. Северната част си е добре, цивилизация, говоря за Пафос, ама Ларнака, Лимасол и околностите - та те нямат дори и канализация по къмпингите. Гледаш го отвън - бунгалото хубаво, дограмичка сложили, това онова. Влизаш в банята да се къпеш и.... няма канализация. Мизери тотал, плаж няма. Камънаци
2
0
 
4
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 3 години
"... трябвало да си работил в последните 2-3 години" Това условие странно ли се струва на нвкого или всички смятат, че държавата им е длъжна?
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А това какво ги интересува тях НОРМАЛНИТЕ хора ?