Русия се закани: Ще извежда туристи в Космоса през 2023 година

До момента седем души са пътували до МКС като туристи
3 юли 2020 20:18,
156
Русия се закани: Ще извежда туристи в Космоса през 2023 година
Снимка: БГНЕС

Надпреварата за туристически полети в Космоса се разгаря все повече – руската агенция "Роскосмос" обяви, че през 2023 г. ще изведе турист в орбита около Земята, пише bTV.

Още по темата
Според плановете на агенцията туристът ще направи и космическа разходка около Международната космическа станция. Екскурзиантът ще напусне МКС от руския модул и ще бъде придружен от професионален космонавт, обявиха от "Роскосмос".

До момента общо седем души са пътували до МКС като туристи. Един от последните беше създателят на "Цирк дю Солей" Гай Лалиберте, който посети станцията през 2009 г.

Все още не е ясно колко ще струва космическата разходка.

Има и други неясноти около плановете на "Роскосмос" – все още не е ясно как точно ще се подготви въпросният турист за излизане в открития Космос.

Разходките във вакуум са значително по-тежки от всяко друго изживяване извън земната гравитация. Те изискват интензивна и точна работа както на МКС, така и в центъра на Земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 94Баце маце - това е положението. Държава която заснема мисиите си в Холивуд и се перчи пред целия свят колко е голяма, само подигравки до дупка с нея. Една Сирия не можаха да победят с цялата им космическа навигация. Трябваше, баш експертите да им показват как се пряват нещата за норматив време. Благодарен съм на руснаците, че в днешно време мога да се похваля пред големите перчищи ни се нации - с това, че сме имали двама космонавти ей там, а те още нямат никакви. Бай Ганяя е неблагодарник
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
103 ти си като ония японци с лиценза за парцели на луната, можеш да си купиш гроб там и да,си гедаш холивудските филми.
102
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че Русия не е спряла да извежда хора до МКС. Даже април месец тази година изпрати 3ма, включително един американец. Американците 10 години не можеха. Накрая трябваше един от ЮАР да мине през Канада и да се засели в щатите, да иска ракета от руснаците, че Рогозин и много други да летят до наса да им оправят трамплините и бакиите.
101
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До самарянинот 15 години на МКС всички се качват с руски кораби...янките ако им отнемат лиценза за двигателите ще се качват пеш :)
100
0
 
5
 
! Отговори
Лунен жител преди 3 години
До АнонименНяма грешка ... брато. На Еверест да отидеш е няколко стотин хиляди пъти по евтино отколкото до МКС . Така че е нормално да има повече "луди" дето да искат да се катерят. А и все пак имаш почва под краката и до час могат да ти дойдат спасители . Докато горе един недостатъчно трениран и неподготвен турист в безвъздушното пространство са му нужни секунда невнимание или грешка в системите , или дефектна част , или пропуск в тестовете ... за да стане тоя уважаем турист на стафида.
99
6
 
3
 
! Отговори
самарянин преди 3 години
от 15 години на МКС всички се качват с руски кораби...
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия се закани: Ще извежда туристи в Космоса през 2023 годиназа начало да вземат некой телевизор да направят или пералня например. Като се поочупят в технологиите да пробват например да спрат пушека от недоносача Кузя :)Чак тогава вече, ако още я има *** да се пробват и в космоса.
97
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А с батут ли ще ги извеждат? Щото преди време оня циркаджия началника на Роскосмос се правеше на мъж, ама откакто Мъск закара хора на МКС и на ватникa му се дръпна водата.
96
4
 
1
 
! Отговори
Последни новини преди 3 години
Нетфликс щели да съдят и със сигурност да спечелят дело срещу САЩ и Тръмп дето използвали патентованото лого на сериала им Спейс Форс за емблема на Космическите войски на САЩ лично представени от Русия Перчем Тръмп. Хахаха. п.с.
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДайте факти в полза на братушкитенема факти - само клипчета, че и те калпави. Те толкова могат!
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Лунен жителВ грешак си брато. На Еверест например умират хора всяка година. Това идва да покаже че "лудите" не се отказват и нямат свършване.
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има и други неясноти около плановете на "Роскосмос"тя всичката им работа е все неясноти :) Ама ше пуснат некое клипче и ше обещаят след 20-30 години да стане работата!
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 92Баце, много елементарно разсъждаваш. То ясно че в страна с 2.5 пъти повече население от Русия има много *** парчета. Сигурно и Путин ако изръси някоя пpоcтотия ще се намеят хора да му се вържат, но ти прави по-генерални сравнения - американците прекарах апарат през пръстените на сатурн, нещо което руснаците не са и сънували че може да направят.
91
2
 
7
 
! Отговори
Лунен жител преди 3 години
И колко ще са тези туристи дето могат да извадят десетина милиона само за да излязат в околоземна орбита за няколко часа с риск за живота си ? 5...6... ? Повечето дето ги имат тия пари СА ДЪРРТАЦИ на по 70-80 г и едва дишат. А тия дето са по-млади и биха отишли в космоса само заради едните сушени джанки дето ще обядват на МКС и ще си гонят водата с чаша в ръка из цялата станция .... Първия дето опъне петалата ще е и последния ... хм, турист .Космически туризъм ... хаха
90
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно, че руснаците пия много водка, ама краварите не им отстъпват с тая белина. Как мое, хора дет пият белина и ми казват, че България и Гърция са някъде до Англия, да одят в около Земна орбита. Откакто разбра целия свят, че са одили на Луната с пряко включване от Холивуд и развей байряка, оттогава работите с космоса им куцат и измират яко. А тоя Мъск първо да си оправи таратайката на батерия и после да си мери малката *** с големите патьоци. Видно е, че смуче милиони за космически фойерверки
89
0
 
6
 
! Отговори
Уан уей преди 3 години
А ше ги връща ли обратно.....туриститеЗа един преател ми е питането
88
3
 
5
 
! Отговори
Я преди 3 години
Хе-хе, изстрелванията в космудрума.... Да баце със светлинни години са напред... пред нас защото ние нямаме нищо. но спрямо хамериканците са много зле. Единственото което руснаците предлагат е ниска цена, щото бай руснак е готов да работи за кило водка, понеже повече няма кой да му плати.
87
3
 
9
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Да изведат ***, че да заснемат последен епизод от Прасета в космоса, музикален фон- Алла Пугачова хаха
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ва тниците единствено могат да ви заведат до всяка точка на този и ОНЗИ свят......хи хи.
85
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не ти е длъжен да ти дава трольо смотан. Изстрелванията от космодрума в Плесецк си ги има намери си ги сам