Цената на насъщния в София: 50 лв. за самун безглутенов хляб

В рецептата има само три продукта - бадемово брашно, био яйца, кокос
108
Цената на насъщния в София: 50 лв. за самун безглутенов хляб
Снимка: Facebook

Хляб за 50 лв. продават в София. В социалните мрежи снимката на тежащия 1,3 кг хляб предизвика бум от коментари, като според част от публиката цената е абсолютно безумна и непосилна, а според останалите - инвестицията в качествена храна води до спестени разходи от лекари.

Насъщният е подходящ за спазващите кето диета и за хранещите се безглутеново. В рецептата му има само три продукта, обясниха за “Труд” занаятчиите от малка пекарна в центъра на София. Хлябът се приготвя основно от бадемово брашно, с малко кокосово в добавка и 18 био яйца.

Според производителите се продава почти без надценка, тъй като качествено бадемово брашно струва 30 лв./кг, а влаганите био яйца излизат около 12 лева. Средно на ден продават 1-2 самуна, като в пекарната може да се поръча и по-малък като размер хляб. 500 грама от кето продукта излизат 20 лв., а филия хляб можете да опитате срещу 5 лв.
Срокът на годност на продукта е от 3 до 5 дни, тъй като е без консерванти, но предвид малкото вложени продукти и липсата на набухвател остава годен за консумация и след двойно по-дълъг период. Скъпо е да се храниш с качествени храни, вместо с пълни с вредни продукти, категорични са производителите.

Цената на пазара се определя от търсенето, обясни председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Марияна Кукушева. Клиентите трябва да следят основно за това производителят да е легален, за да се гарантира, че използва качествени суровини в производството си.

Близо 50 на сто към момента е делът на сивия сектор в хлебопроизводството и държавата губи милиони всяка година, обясни Кушкушева. И допълни, че се очаква това да се промени през септември, когато бъде готова наредбата към Закона за храните за регистрация на доставчиците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: хлябценасофияпекарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
8
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
От бадемово брашно е произведен. Май не сте прочели дори и подзаглавието.
26
4
 
26
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Така като гледам, скоро ще се местя към по-евтина дестинация - Сен Тропе, Монако...
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако няма търсене, няма да има и предлагане, тъй че всичко е ок
24
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха, от здравна гледна точка това е простотия, защо ли, ами защото рекламират хляб без глутен, а какво е глутен (протеина в житните култури), значи без глутен(протеин), но с 12 яйца който в по голямата си част са протеин и то животински.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я наблягам основно на хляба. Боко и сие повеке да ядат.
22
7
 
13
 
! Отговори
инспектор преди 3 години
Не раззбирам какво сте се размрънкали...Никой не ви кара да го купувате. Аз също не бих дал толкова много, но щом го правят значи има кой да го купува, за останалите има по1.5 лв десетки видове хляб
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я наблягам повеке на хляба. Боко и сие повеке да ядат.
20
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато има балъци ще има и тарикати а в София са много балъците
19
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко са попрекалили, тия ми ти продавачи дали си купуват безглутенов хляб за 50 лв.И как един пенсионер с 350лв. пенсия да си купи хляб за 50 лв. било и той много здравословен или таман да го яде цял месеУважение към народа няма никакво.*** те себи си не уважават, та народа...
18
2
 
25
 
! Отговори
К.Д. преди 3 години
Баба ми ще омеси сто пъти по - вкусен хляб вкъщи от тая банална измислица ,кой го интересува хляб от бадемово брашно ,когато хората едва свързват двата края в България !!!!
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо джендърите си мислят, че безглутеновия хляб бил мега полезен и спестявал разхоси за лекари? Глутена е вреден много малка част жт населението, под 1%, които хора имат алергия към него. За останалите няма нито положителни, нито отрицателни ефекти. Простто са измислили начин да взимат парите на безмозъчната био еко лгбт тълпа.
16
4
 
5
 
! Отговори
Осемте джуджета преди 3 години
Това е скандално с този безглутенов хляб. Как е възможно в 21 век в България. Тук сме демократична и правова държава
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
18? Ти хляб ли си купуваш или бъркани яйца
14
2
 
14
 
! Отговори
Риторичен ? преди 3 години
А пастите по колко са ?
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А цената на цигарите: 150 лв.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охо, Савинчето и тук ли се прочу. То и козунаците й бяха толкова по Великден. Явно освен да топли, гъзарията и храни...
11
0
 
18
 
! Отговори
Съмнявам се... преди 3 години
Яйца от село от 20 до 50 стотинки бройката, брашно безглутеново 5 до 8лв в търг.вериги от най различни семена, кокосово масло био 2 до 4 лева бурканчето, труд?!?, ток и 50лв самуна е като има кой да плати защо не? Но много се съмнявам в здравословността му
10
1
 
23
 
! Отговори
Жо преди 3 години
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА този био-безглутинов хляб! Не всеки го купува.Интересува ме цената на пресния лук!Някой от вас измервал ли е, колко тежи една връзка пресен лук?Връзка от 3 (три) стръкчета пресен лук, тежаща точно 34 грама се продава в супермаркета за 0,99 лв!Това означава, че ЕДИН КИЛОГРАМ пресен лук се продава за 29 лв!
9
0
 
24
 
! Отговори
До пияница Мистик преди 3 години
Оха Слънце и Луна са минали с 200 покрай биото. Може би в началото да са имали идеята да предлагат такива гозби, но вече всяка сутрин може да се види как от камиончето с доставки разтоварват кисело мляко Верея от обикновенното по левче и няколко прясно мляко /сухо/ в картонените кутии на Метро. Предполагам и другите им продукти са от там. Ама нали е гъзарско да седнеш на малките 5 кюшета и да хапнеш салатка с гумени домати за 10 лв и десертче от кисело мляко за 5
8
0
 
27
 
! Отговори
Горчив бадем преди 3 години
Председателят на браншовия съюз на хлебарите и сладкарите може да си го набута безглутенови я самун на едно място, чак до биояйцата.