От тази нощ Гърция върна декларациите с QR код за туристите

От утре ще се изисква и PCR тест
14 юли 2020 12:36, Ния Христова
21
От тази нощ Гърция върна декларациите с QR код за туристите
Снимка: БГНЕС
Гръцкките власти от тази нощ възстановиха системата за подаване на декларации на туристите, които искат да влязат в страната, предаде БНР. 
 
От утре ще се изисква и задължително отрицателен тест за коронавирус. Граничните власти ще проверяват автентичността на теста, който ще трябва да е преведен на английски. При опит да се използва нереален документ се прилага европейското законодателство за фалшифициране на обществен сертификат, поясняват юристи. Наличието на подобен сертификат не отменя правото на гръцките власти да тестват избирателно хората, съобщават граничните власти.
Още по темата
 
През граничния пункт "Промахон" влизат туристи от цяла Европа. В зависимост от мястото на пребиваване в последните две седмици се определя, на кого да направят тест за COVID-19. На този принцип се действа и на граничните пунктове с Албания и Северна Македония.
 
Според данни на здравното министерство в Атина, през "Кулата -Промахон" са отчетени 4 пъти повече заразени, отколкото през всички летища на страната. 
 
На остров Левкада в болница с тежка форма на заразата е Петчленно семейство от Сърбия е настанено в болницата на остров Лефкада с тежка форма на инфекцията.
 
Под пълна забрана вече са фолклорните фестивали, поради неспазване на мерките за дистанция.
 
Област Ксанти продължава да отбелязва най-висок ръст на заразените с коронавирус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
31
 
13
 
! Отговори
Драган преди 3 години
Не мога да разбера какъв *** трябва да си, за да пътуваш 8 часа до Гърция, да висиш още толкова по границата, за да се топнеш в морето им ! БГ има страхотни курорти, но безделниците искат там !