Умишлен ли е палежът на катедралата в Нант?

Огънят тръгнал от няколко различни места
18 юли 2020 16:07, Нели Христова
53
Умишлен ли е палежът на катедралата в Нант?
Снимка: БГНЕС

Голям пожар избухна тази сутрин в катедралата в Нант, Западна Франция. По последна информация пожарът вече е локализиран. Френската прокуратура е започнала разследване за умишлен палеж, тъй като според експертите огънят е тръгнал от три различни места. Това потвърди и кметът на града Йохана Роланд:

"Завладени сме от емоции, от тъга, защото катедралата е важна, е емблематична за католическата общност и за всички жители на Нант. Тя е част от историята ни и сме емоционално свързани с нея".

Храмът "Свети Петър и Павел" в Нант е една от най-големите готически катедрали във Франция. Строителството ѝ е продължило над 450 години. Франс Прес уточнява, че през 1972-ра е имало пожар и поправянето на покрива е отнело 13 години.

Катедралата е шест метра по-ниска от "Парижката Света Богородица", където също имаше пожар през април 2019-а. Пожарникарите обаче успокоиха, че щетите по църквата в Нант са несравнимо по-малки от тези в знаковата парижка катедрала.

Сигналът за пожара в катедралата в Нант е получен малко преди осем местно време.

Над 100 пожарникари с 45 машини са гасили огъня, който вече е локализиран, съобщиха властите в града. Най-големи щети са нанесени върху органа в катедралата, който е почти изгорял.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожарът в катедралата както беше в Нотр Дам Сирия Ирак Гърция и Австралия чрез умишлено причинени от ислямисти пожари е явно умишлен и арогантен терористичен акт на ислямските терористи- пряко или чрез подкупени от тях комунисти-расисти антихристи, антисемити като неонациските престъпни ислямисти,окупирали немюсулманските народи и правови демократични с престъпни агресорски грабителски и геноцидни цели да наложат своята измамна сектантска терористична престъпни религозна секта тадиаклен ислям
29
0
 
7
 
! Отговори
От ясно по-ясно преди 3 години
Палежът е умишлен. И на други места беше също умишлен.Докога бялата, християнска Европа ще търпи това?
28
1
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Нормално, религията на мира не търпи други такива, скоро и в цяла Европа ;) !!!
27
1
 
8
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Разбира се, че палежът е умишлен, умишлен е и палежът в парижката катедралата Нотр Дам. Уви, няма да бъдат хванати тези нещастници, извършили поредното кощунство. Друг е въпросът, защо пък ние, православните за пореден път трябва да леем сълзи и да въздишаме за еретици като римокатолиците? В техните очи винаги сме н- та степен ниско качествени хора, презират ни, а сега и по " духовен" начин се опитват да ни накарат да бъдем съпричастни с тях и да скърбим по тях. От тях очаквайте само лицемерие.
26
0
 
6
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Ако някой още не е разбрал-тече война на цивилизациите(ако исляма може да се приеме за цивилизация)!А на война-като на война.Отговорът трябва да е подобаващ-общоевропейска Реко*нкиста!Който иска да остане в Европа-трябва да се откаже от тая религия!
25
1
 
7
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Разбира се, че палежът е умишлен, умишлен е и палежът в парижката катедралата Нотр- Дам. Уви, няма да бъдат хванати тези нещастници, извършили поредното кощунство,. Друг е въпросът, защо пък ние, православните трябва да леем сълзи и да въздишаме за еретици като римокатолиците? В техните очи винаги сме н- та степен ниско качествени хора, презират ни, а сега и по " духовен" начин се опитват да ни накарат да бъдем съпричастни с тях и да скърбим по тях. От тях очаквайте само лицемерие.
24
0
 
7
 
! Отговори
Салата "Новичок преди 3 години
Всички знаем откъде идват най-върлите любители на катедралния туризъм!
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НА МЕСТОТО МУ ДЖАМИЯ....
22
0
 
9
 
! Отговори
точно преди 3 години
До ел таблоОт късо съединение на няколко места едновременно!И късото съединение е било много толерантно и миролюбиво!
21
6
 
2
 
! Отговори
Musulmanin преди 3 години
Do vsichki komonisti komentirashti tuk vie neeste istinski vqrvashti hristiqni. Edin istinski vqrvashti hristiqni nema da misli taka, az sum sigoren Che I mnogo hristiqni by mrazqt. No da znaete Che nqma da postigniye tvoeto sas nasajdane na omraza. Mnogo vqrvashti hristiqni nqma davi go pozvilet DOBROTO I LUBOVTA VINAGI POBEJDAVA.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
dobre
19
1
 
11
 
! Отговори
Францистан преди 3 години
то десетилетия е ислямска територия и няма нищо чудно в случилото се с ктедралата на християнското малцинство там
18
1
 
11
 
! Отговори
Исляма преди 3 години
е най реакционната, античовешка терористична секта в света !!!
17
7
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Не мога да се съглася с теб. Вместо да учим децата си да мразят мюсюлманите, по-добре да ги научим да обичат себе си и културата си. Любовта е по-силен мотиватор от омразата.
16
0
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Ти си религиозен фанатик, за съжаление. С теб няма как да се проведе дискусия. Роналдо никога не е приемал исляма. Откъде измисли тази глупост!?
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франция стана ислямско гето.
14
2
 
21
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Ти луд ли си бе, маниак? На гроба на Кубрат е открит християнско кръст, а самият владетел е израстнал в християнския императорски двор, заедно с византийския василевс Ираклий. Какъв ислям те гони!? Нали внука на Кубрат Тервел ви размазва при Константинопол и е канонизиран за светец. Да не говорим, че първите християни в Европа са сред балканските народи, няколко века преди да се появят исляма и пророка-педоофил Мо'амед. Тоест българите са си били християни още преди цар Борис.
13
1
 
24
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
С нас изчезва и цивилизацията. После няма да има кой да ти дава технологии и да те хрантути на помощи с двайсетте ти деца. Сами режете клона, на който седите. Не го осъзнавате, защото сте диваци все още в доста отношения, но всичко хубаво, което имате във вашия живот, е дело на бял човек-християнин.
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз казвам да обявим исляма и юдаизма за противоконституционни и недемократични религии (защото технически те са точно такива) и да приключваме с тези индивиди. Европа е християнска и такава ще си остане.
11
2
 
20
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
България я е имало много преди вашата империя. Разпаднахте се и станахте Турция. България е още тук. Утре няма да има Турция, вие ще сте разпиляно малцинство като кюрдите, а България все още ще е тук.