Борисов за употребата на сила на протестите: Горчиво съжалявам, не толерираме това

Вторник или сряда ще завърши проверката на МВР по случая, каза премиерът
Обновена: 19 юли 2020 15:23 | 19 юли 2020 15:11, Анисия Иванова
715
Борисов за употребата на сила на протестите: Горчиво съжалявам, не толерираме това
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Най-късно във вторник или в сряда ще завърши проверката на МВР дали полицаи са употребили сила при протестите. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който е в Брюксел за срещата на върха на ЕС.

"Горчиво съжалявам, никога това не е било толерирано от нас”, каза Борисов относно обвиненията, че полицията е употребила сила срещу протестиращи.

Още по темата

Борисов направи коментара си по повод студента в Хага - Евгени Марчев, който беше приет в „Пирогов” след задържане от СДВР на 10 юли, а по-късно доброволно напусна лечебното заведение, съобщи БНР.

Студентът, родителите му, както и организаторите на протеста твърдят, че той е бил жестоко пребит от полицаите под колоните на Министерския съвет. МВР започна разследване и отстрани установените полицаи от опазването на обществения ред.

"Неговият дядо комунист не е дал възможност някога ние да отидем да учим в Брюксел, в Хага, в Лондон или където и да било. На тяхната възраст, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоактивен прах, ни караха да маршируваме на манифестации с червени връзки", каза премиерът.

Той коментира и протестите в страната, на които присъстват много млади хора, много от които учат или живеят в чужбина:

"За наша радост, демокрацията е дала възможност на част от протестиращите да учат в чужбина, да работят, да пътуват, да видят света. Време е в обществото да се проведе дебат по много теми", заключи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


715
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
521
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Малко ми е на червен 573Комунистическото зачервяване не е признак на здраве и здрава ерекция, а признак на Сифилис по ленински образец!
520
7
 
17
 
! Отговори
Bad Company преди 3 години
Бойкоооооооооо, ! Не се прави на филантроп щото ще ядеш хурката и България покрай тебе! С комунистите и руските лакеи "со кротце и со благо " не става! Удри яко дорде не е станало късно! Повтарям ти, удри сега!!! Не може 5000 човека да диктуват дневния ред на държавата! Аз в Евразия не искам!
519
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстуканБойко е инженер,бе умник!Бойко не се е занимавал с празни приказки,а с точни науки и е инженер.
518
6
 
3
 
! Отговори
3 преди 3 години
Бок.л.ук Б.Б ги пуска тия араби и китайци да ОТКРАДНАТ Бизнеса , Работата и Парите на Българските Бизнесмени и Работници.. И затуй Българите, стоим Гладни, болни и без работа. Поп Кръстьо и Стефан Стамболов ги уб.иха.. И Бок.л.ук Борисов трябва да ***.репят , за да я има България.. А после да запалим и съборим всички турско негърски фирми, с които тоя уб.ива и разболява нас, българите.. Куршуми за Предателя.
517
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патологичния лъжец обвини дядото на битото момче,че бил комунист,който не му разрешил да учи в чужбина.В което няма нищо вярно.Майко мила,този човек не е добре психически,а ние искаме адекватно да ръководи държавата.Това е абсурдно.Да се маха и да се лекува.
516
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Само отбелязвам 570Баце , ти пък защо си мислиш,че щяха да те приемат да следваш в Брюксел,Хага,Лондон? Френски ли знаеш,английски или немски? Говориш само банкянски и малко руски....Той говори за по времето на правешкия Сральо, времето в което не можеше да напуснеш границите на БКП_ без изходна виза, особено в случаи в които искаш да посетиш държави от западна Европа. Държавите от западна Европа се посещаваха само от партийци но не и от простосмътрни българи!
515
3
 
12
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Баце , ти пък защо си мислиш,че щяха да те приемат да следваш в Брюксел,Хага,Лондон? Френски ли знаеш,английски или немски? Говориш само банкянски и малко руски.
514
5
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Бодигард и пожарникар ставал и за премиер, че и го преизбирате, а просле искате да го сваляте. Ама сте една проста наця.
513
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомням си милиционерчетата от ОБО как ги спускаха с газката по пътя от Банкя до резиденция Бояна, сакън да го не гръмне някой правешкия Шмекер! Милиционерчетата с по един калашник, ! От къде ги бяха изкопали тия тъпъндуристанци не беше ясно на никой!
512
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички са бивши комунисти..Станаха олигарси с червените куфарчета.Сега отново се повтаря историята.
511
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах видеото с отговора на дядо на студента Марчев. Безпартийният д-р Димитров отговори възпитано и подобаващо. От този човек лъхаше почтеност, честност и достолепие, все качества който Борисов не притежава!Незабавна оставка за самозабравилия се лъжец и клеветник Б.Б.
510
2
 
13
 
! Отговори
Kanalin преди 3 години
Премиер патологичен лъжец с елементи на шизофрения. При него двете половини на мозъка остават автономни една спрямо друга. Паметта е условна - изибирателна. Другаря Борисов - Комунист, Баща му - партиен секретар, родата му се е отчувала покрай номенклатурата, тая голема къща в Банкя не е строена по комунистическите стандарти за размери. А излиза че, той е най големия антикомунист. Може пък и да не е мутра. И да не е гавазин. И да не краде. Вероятности всекакви.
509
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато съществува партия БСП , никога няма да тръгнем напред, това добре го запомнете.
508
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП то плюскаше консерви и портокали от мсйната си. А народа беше навън под дъжда . Радиоактивен.
507
10
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
При едни избори ГЕРБ отново печели. Никаква полза от предсрочни избори!
506
6
 
7
 
! Отговори
SS преди 3 години
най-късно във вторник или в сряда тоа на снимката ще е история
505
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЮриГаргарин 555Аз помня вноските за коли и апартаменти в момент в който се появиш на този свят! Помня митингите и скандалите пред ЦУМ за цветен телевизор София 81 с кинескоп Тошиба. Помня опашките и скандалите пред магазин София (срещу джамията) за източно-германски мини ски. Помня нагаждачеството и връзкарството за придобиване на софийско жителство. Помня търсенето на връзки за издаването на българска изходна виза за Югославия! Помня влажните погледи и вопъли пред витрините на Кореком.
504
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не марширувахме, просто ходехме под строй и пеехме тъпанарски песни.
503
1
 
5
 
! Отговори
демокарацияаа преди 3 години
Днешната полиция не бие.Обаче снощната..
502
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки пребит от комунистически произход - песен в Божиите уши!