Борисов за употребата на сила на протестите: Горчиво съжалявам, не толерираме това

Вторник или сряда ще завърши проверката на МВР по случая, каза премиерът
Обновена: 19 юли 2020 15:23 | 19 юли 2020 15:11, Анисия Иванова
715
Борисов за употребата на сила на протестите: Горчиво съжалявам, не толерираме това
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Най-късно във вторник или в сряда ще завърши проверката на МВР дали полицаи са употребили сила при протестите. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който е в Брюксел за срещата на върха на ЕС.

"Горчиво съжалявам, никога това не е било толерирано от нас”, каза Борисов относно обвиненията, че полицията е употребила сила срещу протестиращи.

Още по темата

Борисов направи коментара си по повод студента в Хага - Евгени Марчев, който беше приет в „Пирогов” след задържане от СДВР на 10 юли, а по-късно доброволно напусна лечебното заведение, съобщи БНР.

Студентът, родителите му, както и организаторите на протеста твърдят, че той е бил жестоко пребит от полицаите под колоните на Министерския съвет. МВР започна разследване и отстрани установените полицаи от опазването на обществения ред.

"Неговият дядо комунист не е дал възможност някога ние да отидем да учим в Брюксел, в Хага, в Лондон или където и да било. На тяхната възраст, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоактивен прах, ни караха да маршируваме на манифестации с червени връзки", каза премиерът.

Той коментира и протестите в страната, на които присъстват много млади хора, много от които учат или живеят в чужбина:

"За наша радост, демокрацията е дала възможност на част от протестиращите да учат в чужбина, да работят, да пътуват, да видят света. Време е в обществото да се проведе дебат по много теми", заключи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


715
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари