Борисов за употребата на сила на протестите: Горчиво съжалявам, не толерираме това

Вторник или сряда ще завърши проверката на МВР по случая, каза премиерът
Обновена: 19 юли 2020 15:23 | 19 юли 2020 15:11, Анисия Иванова
715
Борисов за употребата на сила на протестите: Горчиво съжалявам, не толерираме това
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Най-късно във вторник или в сряда ще завърши проверката на МВР дали полицаи са употребили сила при протестите. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който е в Брюксел за срещата на върха на ЕС.

"Горчиво съжалявам, никога това не е било толерирано от нас”, каза Борисов относно обвиненията, че полицията е употребила сила срещу протестиращи.

Още по темата

Борисов направи коментара си по повод студента в Хага - Евгени Марчев, който беше приет в „Пирогов” след задържане от СДВР на 10 юли, а по-късно доброволно напусна лечебното заведение, съобщи БНР.

Студентът, родителите му, както и организаторите на протеста твърдят, че той е бил жестоко пребит от полицаите под колоните на Министерския съвет. МВР започна разследване и отстрани установените полицаи от опазването на обществения ред.

"Неговият дядо комунист не е дал възможност някога ние да отидем да учим в Брюксел, в Хага, в Лондон или където и да било. На тяхната възраст, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоактивен прах, ни караха да маршируваме на манифестации с червени връзки", каза премиерът.

Той коментира и протестите в страната, на които присъстват много млади хора, много от които учат или живеят в чужбина:

"За наша радост, демокрацията е дала възможност на част от протестиращите да учат в чужбина, да работят, да пътуват, да видят света. Време е в обществото да се проведе дебат по много теми", заключи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


715
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
501
1
 
0
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Юри ,пиле шарено и аз съм 71,ясно ли ти е?Аре прочети какво е написано и тогава дрънкай.
500
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първанов се изказа против Божков, Лечева днес също, той спря да плаща, и протеста замина по дяволите, стана по малко от 1000 човека.
499
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако са от комунистически произход бийте ги та трева да не поникне!
498
3
 
9
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Тоя е ..., колко години е повтарял?Чернобил беше 86г, тоя е роден 59, значи е бил на 27,какви червени връзки.Вече е изкуфял централно.
497
3
 
5
 
! Отговори
народният съд преди 3 години
Оставкааъ
496
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
точно гешев пък защитава интерсите само и единствено на Борисов, само че да се бръкне да му плати от джоба си,а не ние да му плащаме заплатата.
495
0
 
8
 
! Отговори
ф преди 3 години
Хората видяха всичко. Сещам се за вица за Иванчо: Глашатаят тръби по селото, че в неделя ще се омъжва кметската дъщеря - девствена. Иванчо се чуди: Аз на глашатая ли да вярвам или на мене си.
494
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ооо, ако започнем с епитетите за Вожда ти няма да ми стигнат месеци писане. де бре и самочувствие, точно геребраст тръгнал да проявява "творчество" и то точно към Радев че ви стъжва дните.То и друго не можете де с вашите кухи тикви на раменете, да въ и в крадците уядени, хванали кокала и се мислят за вечни. А кога ви раздадем раираните пижамки ще квичите, ама к'вото сте надробили ще си сърбате.
493
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
боце, ти на колко години си я носил тая червена връзка бе, като през 1986-та си бил на 27? Бавно развиващ ли си бил?
492
5
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Оставката на Борисов е в негова полза, защото ще спечели изборите, а народът ще плати за предсрочните избори, както направи на предните предсрочни избори, които бяха спечелени от ГЕРБ, защото Борисов си беше подал оставката заради загубата на президентските избори, но спечели отново парламентарните.
491
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
борисов смъкна софийския от 300-те през 2009 отвъд 1000-те сега. И освен това при демокрацията обучението е платено та не всеки може да си позволи образование в БГ, а при соца беше безплатно, да тъ в мизерния герберски ид'иот. Още се обаждайте да ни ядосвате та да видим кой кого.
490
10
 
6
 
! Отговори
Фигурант Радев преди 3 години
Къде се скри Фигурантът - Метежник да вдигне юмруче и да го освиркат !
489
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
я се скриий бе ***, Божков, Радев и прочие били изкарали хората. Хич не е геноцида и мизерията и голямото ви крадене, ми някой ви бил виновен.ОСТАВКА и не се правете на ударени. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ!!!! Кое не е ясно?
488
7
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Слабо се представяте, другари. Слабо!Ако искате да заработите парите на Черепа, трябва да сте по активни!Иначе, ще си ги поиска обратно!
487
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много вярно го казва това Борисов - не можехме и да мечтаем за учене на запад, не ни пускаха даже и на екскурзия. Само в соц ЛАГЕРА ни пускаха на екскурзии, но трудно и само ако не ни е наклеветил някой доносник за някоя глупост. Всеки живял по онова време, който твърди нещо друго е или лъжец или е от помазаната червена "елита" която живееше в алтернативна реалност.
486
5
 
4
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Ама питайте Джуки Шарана от Божков ТВ, дето е все (гл.упаво) удивена, колко зле е еваното студентче от Хага. Там е истината!Как сините журналисти и политици се оказаха червени?...За едни зелени пари...от Дубай.
485
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстуканЗащото ГЕРБ е по-доброто за България!Срещу правителството са престъпници,убийци,крадливи олигарси,предателя Радев!
484
9
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Протестерите си го заслужават полицейското издевателство. Като не искат толкова Борисов и ГЕРБ, защо гласуват всеки път за ГЕРБ?
483
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко - премиер,ГЕРБ и ОП управляващи,крадливите протестиращи олигарси и убийци - ВЪН от държавата ни!
482
5
 
2
 
! Отговори
Баце Чекмеджето преди 3 години
А ве ей,ша ва избия ве!