Борисов за употребата на сила на протестите: Горчиво съжалявам, не толерираме това

Вторник или сряда ще завърши проверката на МВР по случая, каза премиерът
Обновена: 19 юли 2020 15:23 | 19 юли 2020 15:11, Анисия Иванова
715
Борисов за употребата на сила на протестите: Горчиво съжалявам, не толерираме това
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Най-късно във вторник или в сряда ще завърши проверката на МВР дали полицаи са употребили сила при протестите. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който е в Брюксел за срещата на върха на ЕС.

"Горчиво съжалявам, никога това не е било толерирано от нас”, каза Борисов относно обвиненията, че полицията е употребила сила срещу протестиращи.

Още по темата

Борисов направи коментара си по повод студента в Хага - Евгени Марчев, който беше приет в „Пирогов” след задържане от СДВР на 10 юли, а по-късно доброволно напусна лечебното заведение, съобщи БНР.

Студентът, родителите му, както и организаторите на протеста твърдят, че той е бил жестоко пребит от полицаите под колоните на Министерския съвет. МВР започна разследване и отстрани установените полицаи от опазването на обществения ред.

"Неговият дядо комунист не е дал възможност някога ние да отидем да учим в Брюксел, в Хага, в Лондон или където и да било. На тяхната възраст, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоактивен прах, ни караха да маршируваме на манифестации с червени връзки", каза премиерът.

Той коментира и протестите в страната, на които присъстват много млади хора, много от които учат или живеят в чужбина:

"За наша радост, демокрацията е дала възможност на част от протестиращите да учат в чужбина, да работят, да пътуват, да видят света. Време е в обществото да се проведе дебат по много теми", заключи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


715
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
561
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мазно лъжливо ченге!Вече никой не ти вярва и на една дума!Съжалявал...
560
2
 
3
 
! Отговори
Предлагам преди 3 години
Сутрпинта полицията провери ли т.нар. протестиращи за багаж? Понеже вече видяхме по тв каналите, че врескалата на Корнела носят със себе си цели сакове, пълни с камъни, а палатките, които разпъват, са пълни с камъни, павета и бои за цапане. Наложително е със закон да се забрани 1. Присъствиета на непълнолетни лица по протести 2. Носене със себе си на хладно и огнестрелно оръжие, както и на камъни по протестите. 3. Проверка на документите на протестиращите. Криминалните елементи да се отстраняват
559
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До гледаш го ,че лъжБайко лъже ли ? ЛЪЖЕ. То той и за "Хумана" на 13 год. си дъщеря бе работил на строеж.И този дембел кото онези на трибуната.
558
0
 
6
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
Тоя дебелунгел ако си премълчава, без да ръси "бисери" и ще е далеч по - симпатичен и по - малко омразен. Интересно, нали има Пи-арка, съветници- няма ли кой да го посъветва? Всички знаем комунистическото му минало, не е готино така да говори. Да взема пример от Томислав Дончев, който е далеч по обран, смирен и си мери приказките, съответно е по- харесван поне от мислещата част на обществото.
557
0
 
11
 
! Отговори
Българина преди 3 години
След 30 г моите внуци ще срещанта тези на БМБ, и ще му кажат, заради дядо всички българи са емигрирали от бедност и безизхдодица и сега са с немско и английско гражданство
556
9
 
2
 
! Отговори
До гледаш го ,че лъж преди 3 години
Образното говорене е начин да предадеш информация с леко преувеличение, образи и оттенък емоция. Посланието на Борисов се отнася до престъпното покриване на ситуацията с Чернобил 1986. Освен ако човек не приема като аутистите всичко буквално, какво може да не му е ясно от казаното?Манифестацията на децата отменена ли беше? Не беше. Димбелите на трибуната скрити ли бяха от дъждеца - бяха! Информираха ли ни (преди запада да предупреди СВОЕТО население)? НЕ! Измряха ли много хора от рак - ИЗМРЯХА.
555
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не разбирам защо този сайт на цензурата има много посещения ? Вие нормални българи ли сте да ви цензурират редовно и да стоите пак тък ? Има толкова много сайтове които казват истината и не са мисиркаджийски и работят без цензура, а вие стоите тук и се радвате на цензурата на Пеевски на когото е сайтът ! Що за измислен народ сте и малодушен ?
554
5
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 621 преди 3 години
Точно така - ситуацията от 90те се повтаря! Тогава дръпнаха страната назад в някакъв безкраен "преход" различен от процесите в останалия соц лагер където се проведе лустрация и истинска икономическа реформа.На някой не му харесва, че България най-после започва да се повдига на крака, стандарта расте, "бизнесмени" от прехода зад решетки или на път (нечувано досега).Затова ПОЛЗВАТ народа както през 90те - а се забие сам в земята, със собствените си ръце! Да видим - всеки народ си заслужава съдбата - нали така?
553
2
 
8
 
! Отговори
тити преди 3 години
Само не разбрах, защо подари на Меркел мускалче, а не кюлче.Много странно.
552
5
 
9
 
! Отговори
СКИТник13 преди 3 години
Долу Боко и правителството му.Аман от мутри и корумпирани 4иновници,от безхаберници и *** които пият народната кръв и са се вкоп4или във власта като удавник за сламка,като *** съ6тествува6т на гърба на своя гостоприемник,а след това пълна ревизия на управлението на Герб и да поемат кой за кадето е
551
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата все повече ми прилич бай Тодор Живков
550
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите са прекалено емоционални, не разсъждават прагматично. Ако правителството падне това с нищо няма да помогне в дадената ситуация. Само вреда ще имаме, а престъпността обича анархия и неизвестност. Не ходете на протести, използват ви! Деветдесетте години така ползваха народа и сега пак се опитват така да го лъжат, насъскват и разделят.
549
1
 
0
 
! Отговори
Kiorsufra преди 3 години
Vaproskam B.B...koi isprati kukite na protesta,nima te sami isliasoha???
548
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
досега не знаех че боико е бил толкова слаб ученик толкова години е повтарял един и същи клас че чак на 30 години е станал пионерче и както казва тои го карали да марширува с червената връзка лошите комунисти точно когато имало прах от чернобил
547
3
 
15
 
! Отговори
Ко речи? преди 3 години
Марширувал с червена връзка друг път , по това време е бил близо 30 годишен, а не 13. Дори вече като лъже ,не се замисля какви глупости говори.
546
2
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Ама кои те взема на сериозно човече,не се излагай,80 процента от полицаите са връзкари назначени от дпс,не могат да пишат на кирилица,за Левски и Ботев не са чували,помачета и турчета са над 40%...с връзки и подкупи са назначени...ела на себе си човече...цял свят видя как гавазите ритат студента..фашизъм в ЕСССР...Бог да пази Кралицата
545
2
 
13
 
! Отговори
Как го изтряхме преди 3 години
Ако СПЕШНО не му сменят лекарствата ще стигне с бодра пионерска стъпка до психиатрията, е така поне ще отърве затвора
544
3
 
18
 
! Отговори
Един преди 3 години
Какъв дебат?! ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. Голяма част от парите, вместо да минават през населението и да поощрява потреблението, го крадат от ГЕРБ и изчезва в офшорки, а народа живее зле.
543
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До е 598 Там е проблемът , че момчето не е скачало на никого Ще видим , дали ще си покрият следите за пореден път
542
4
 
21
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Този да не се прави на света вода ненапита!!!Разбира се,че биячите са били инструктирани публично да пребият протестиращи,за да уплашат останалите и да ги откажат от протестите.Край Росенец се случи същото.Еничари,башибузук и джандари отново пребиха хора,отстояващи изконното си право да бъдат на БЪЛГАРСКА земя,гарантирано им от КОНСТИТУЦИЯТА на БЪЛГАРИЯ.И този има наглостта да се *** и говори в Брюксел за върховенството на закона. ОСТАВКА!!!