Само 11 страни от ЕС пускат българи без ограничения

В 13 - отрицателен PCR тест или карантина, 2 - само с основателна причина
Обновена: 21 юли 2020 14:16 | 21 юли 2020 14:16, Елка Василева
87
Само 11 страни от ЕС пускат българи без ограничения
Снимка: архив, БГНЕС

Българите могат да пътуват без ограничения само в 11 страни от ЕС или в по-малко от половината от държавите-членки, пише „Монитор“.

От вчера в сила са нови изисквания за посещения зад граница. Така например Чехия иска тестове за коронавирус за българските сезонни работници. Гърция пък, в която влизаме само срещу отрицателен PCR тест, допълнително затегна мерките по сухопътните си граници.

Говорителят на правителството Стелиос Пецас, цитиран от телевизионния канал AHT1, обяви, че земеделските работници, които се намират в Гърция и я напуснат преди 4 август, няма да имат право да влязат в страната до второ нареждане.

Още по темата

Наред с това освен приетите миналата седмица ограничения за граничния пункт „Промахон“ (Кулата) на границата с България, който е и единственият отворен за туристически трафик, от полунощ във вторник срещу сряда влизането в Гърция ще може да се осъществява само по съществени причини през още пет пункта. Единият от тях е Маказа. Останалите са на границата с Албания, Северна Македония, Турция.

Освен Чехия и Гърция отрицателен PCR тест или карантина се предвижда в още 11 държави. В други две българи могат да влизат единствено и само, ако имат основателна причина. Това са Дания и Финландия. Дания допуска наши сънародници при положение, че имат адресна регистрация там, трудов договор или документ, удостоверяващ бизнес пътуване. За Финландия няма подробна информация какво точно се изисква, но българи се допускат именно само с „основателна причина“.

Само преди ден Европейският център за превенция и контрол на заболяванията обяви, че България и Румъния са съответно на четвърто и пето място в ЕС по нарастване на броя на новозаразените за последните 14 дни. Преди нас са само Люксембург, Швеция и Португалия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ние защо не спрем да ги пускаме? Когато спрем да си внасяме вируси от други държави и при нас ще падне заразата.
45
6
 
5
 
! Отговори
Земеделецо преди 3 години
Няма да останете ненаказани!Всички сме недоволни от 111-тото място на мисирките. Когато ви свалим от власт, това място ще започне да се покачва, а това преведено означава:РАЗСЛЕДВАЩИ ЖУРНАЛИСТИ ВАДЯТ ДОКУМЕНТИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ И ЕВРО-СУБСИДИИ, ПРОВЕРЯВАЙКИ ВСЕКИ ЕДИН РЕД ОТ ДОКУМЕНТИТЕ!ТОВА ВЕЧЕ ТЕ ЗАСЯГА, ЗАЩОТО ЩЕ БЪДЕШ ДАДЕН НА ЧЕСТЕН И НЕЗАВИСИМ СЪД, КОЕТО ТИ НЕ ЖЕЛАЕШ, РАЗБИРА СЕ!! НЕКА ПОЗНАЯ? ГЕШЕВ НЕ ТРЯБВА ДА ПОДАВА ОСТАВКА, НАЛИ? :)))))))))))
44
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СъмнителноИ защо да не се занимавам с партии? За всеки истински МЪЖ, нещо което вие децата не може да го разберете, щото сте много малки, от значение е, да му е добре и ако не може да се настрои към средата, то я ПРОМЕНЯ! Дали с партии, дали като бащите на нацията ни - Ботев, Левски и Раковски - с революции! НИЕ градим България, вие я РУШИТЕ!!!
43
1
 
9
 
! Отговори
Съмнително преди 3 години
Земеделец, който фанатично защитава политическа партия... ??? Хмммммм.... Аз защо си мисля, че един честен бизнесмен, по-скоро би си гледал бизнеса и не би се занимавал с партии по никакъв начин?ГЕРБ ТИ ДАВАТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ И ЕВРО-СУБСИДИИ, ЗА ТОВА ГИ ХВАЛИШ. ЗНАЙ ОБАЧЕ, ЧЕ ТИ СЪЩО СИ ПРЕСТЪПНИК, ЗАЩОТО СИ ЧАСТ ОТ КОРУПЦИОННА ПРАКТИКА.ПАДАТЕ С 200!
42
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2500 евро честен кешБаш честно си ги изкарвам, а не ходя да слогувам на чужденци! Ако "бащицата" падне, си оставам с 80000 дка земи, техника за 12 млн. евро, кланица и 120 служителя. Ти с какво оставаш? О да! Бачкаш сигурно по 6 часа на ден, че от понеделник до петък. И какво? Бачкаторството те прави нещо повече? Не, моето момче! Парите и властта те правят повече! Зпаомни го! Айде сега, връщай се наработа, че шефа ти те търси!
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42И нещо ... не ми се чине, ама да ти кажа, в тея фирми хътъту не обича девиргенти и революционери. Па и трябва да бачкаш, не да се шляеш.
40
0
 
5
 
! Отговори
2500 евро честен кеш преди 3 години
До ГербовАха - ти значи си от тия, дето блажат покрай Бащицата... НЕ МИ ГОВОРИ. Ясно ми е защо го защитаваш - дава ти пари и работа. Ако Бащицата падне, няма да има какво да работиш, защото туморното предприятие, което си "развил", плаща доволно за привилегията да се "развива".И как само се "развивате" вие от ГЕРБ... обществена поръчка тук, евро-субсидия там ... и ставате много "успели" бизнесмени... ОТ БАЩИЦАТА ДО ТЕБ - НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО ОЗНАЧАВА ДА СЕ ТРУДИШ ЧЕСТНО ЗА ПРЕХРАНАТА СИ
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41Уволнени?!Огромна част от протестиращите идват от IT сектора. Те работят за западни компании, а пипалата на Октопода не стигат до там :))Другата половина имат фирми и си плащат всички данъци, за разлика от перачите на пари и крадците на ДДС, които изстреляха ГЕРБ в Космоса с крадени от гражданите пари.БЕЗ МЛАДИТЕ ЩЕ УМРЕТЕ ОТ ГЛАТ В МИЛИЦИОНЕРСКОТО СИ БЛАТО! БЛАГОДАРИ НИ БЕ! МУТРО!
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40Благодаря, ама не благодаря.Зададох конретен въпрос, търся конкретен отговор, а не някакъв откасак като тебе, да ми остроумничи.
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам да бъда идентифицирани всичко протестиращи, да бъдат уволнени и да бъдат пратени в изгнание в чужбина, дето реваха! Ей ся ше видят, че Борисов ще оправи работата!
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"И в кои 11 страни може да се влиза без ограничения?"Това са няколко объркани държави от Източния Блок, които май даже не знаят какво е това България и от кои мутри се управлява, за това и са забравили да я забранят.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът и толкова не заслужава!
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в кои 11 страни може да се влиза без ограничения?
33
5
 
2
 
! Отговори
Гербов преди 3 години
До Дали БеСмотаният Българин, дето като види някоя стотинка в повее и си мисли, че ехееееййй, избщо няма отношение към случващите се събития. Трябва да се равате, че ви освободихме от Станишев, че сега не 2500, ами на 250 щеше да се радваш ... евро, драги ми "българино"! НИЕ спасяваме странта! НИЕ! Не вие, а НИЕ!Тръгнем ли си, ще има глад и мор в тая страна, както имаше преди 15 години!!!
32
5
 
1
 
! Отговори
Гербов преди 3 години
До Дали бе?Ако с 2500 "евро" (че и в евра приказва... спициален си уе) се хвалиш.АХХАХАХАХХ2500 евро те прави, да не си просяк, като повеето от раята, ама пак си в колакатаа! Пак караш стара количка или си мислиш, че като е нова Dacia, ставала за нещо. Нормалните хора даваме половината ти заплата за евдна вечеря с жената и децета. И каот ги взимаш в Евро, пак нищо не плащаш на България! Затова ти казвам, че тинищо не плащаш. Странта е на ГЕРБ! НАША Е! Айде махай са, че *** дразниш!
31
2
 
6
 
! Отговори
Оставям ви 60 млрд л преди 3 години
Това каза Барба Ганьос, по-рано днес. Това означава, че ще подаде оставката днес или утре. ЧЕСТИТО!ПРОТЕСТА ПРОДЪЛЖАВА! ИСКАМЕ ОСТАВКАТА НА ГЕШЕВ И МНОГО ДРУГИ НЕЩА - ПРОТЕСТА ИМА ИСКАНИЯ! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ
30
2
 
5
 
! Отговори
21/22 Jul 2021 преди 3 години
Денят в който Бойко Борисов ще подаде оставка!Той сам го каза по-рано днес. ЦИТИРАМ: "До протестиращите - ОСТАВЯМ ви 60 млрд лв"(сякаш, че от неговия джоб ги е извадил, ама как да е..)ДНЕС/УТРЕ Е ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА! ОСТАВКАТА ЩЕ Е ДНЕС ИЛИ УТРЕ! ДУМИ НА БОЙКО!ПРОТЕСТА ПРОДЪЛЖАВА С ИСКАНЕ ЗА ОСТАВКАТА НА ГЕШЕВ ОБАЧЕ.
29
1
 
6
 
! Отговори
Не ми дреме преди 3 години
Където ходя, плащам с парите си. Като ми слагат пречки, значи не искат моите пари. Майната им! Аз пък не се натискам да им ги дам. Ще намеря за какво друго да ги похарча. Но откъдето са ме върнали... пътят за там аз го забравям. Завинаги.
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално...Няма как *** да се събират по 10 хиляди всеки ден и да пеят песни и да пият бири и всичко да е ОК
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А толупа що не договори сега в Брюксел да ни пускат свободно навсякъде,нали е цар на преговорите?Нали всички го хвалели как се справял с вируса,та чак и съвети му искали,ахахаааа