Арестуваха пак заподозрения за пожара в катедралата в Нант

Той беше задържан и освободен миналата седмица
26 юли 2020 15:08, Ния Христова
12
Арестуваха пак заподозрения за пожара в катедралата в Нант
Снимка: БГНЕС
Мъжът, който беше задържан и освободен миналата седмица от френската полиция, която разследва пожара в готическата катедрала в Нант на 18 юли, беше задържан отново в събота, съобщиха прокурорите, цитирани от АФП.
 
Прокурорите започнаха да разследват палеж, който изглежда е избухнал в три различни части на катедралата "Св. Петър и св. Павел" в Нант, Западна Франция.
 
След развитие в разследването мъжът, 39-годишен гражданин на Руанда, е бил арестуван рано в събота. Малко по-късно се яви пред съдия в града, заяви в изявление прокурор Пиер Сенес. Той каза, че миналата седмица мъжът е задържан като част от "нормалната процедура" и е "преждевременно" да се предполага, че той е заподозрян по делото за палежа.
Още по темата
 
Адвокатът на заподозрения Куентин Чабер заяви, че тогава не е имало нищо, което да свързва пряко клиента му с огъня.
 
Пожарът, станал само 15 месеца след друг опустошителен пожар в катедралата Нотр-Дам в Париж. Той унищожи известния орган на конгрегацията на Нант, който датира от 1621 г. и е оцелял след френската революция и бомбардировките от Втората световна война.
 
Изгубени бяха и безценни артефакти и картини - включително произведение на художника Иполит Фландрин от 19 век, както и витражи, съдържащи останки от стъкло от 16 век.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Франция хора от Полша и Чехия не са желани.Там си харесват цръните какво остава за нас на Балканите.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медиите масово не споменават това, че става на въпрос за бежанец от Руанда. Днес БГ поне казват, че е гражданин на Руанда. Евроатлантическите хуманисти не могат да проумеят, че това че ние се отнасяме дружелюбно и добре с хора от чужди култури не означава, че и те ще почнат да се отнасят добре с тях. За тях ние сме чужди. Неверници. Нашият живот може за тях да не струва и 5 стотинки. Някои от тях мразят Европа, САЩ и християнството.
3
2
 
21
 
! Отговори
Ние пак питаме преди 3 години
Толкова акъл ли се искаше, за да наемат чешки и полски строителни работници за ремонта на Нотр Дам? И двете нации са католически.Защо беше нужно работата да се поверява на хора от Северна Африка, след като се знае, че племената, от които се състоят техните нации са имали дългогодишни конфликти с французите?Правиш жест, за да покажеш на някого, че въпреки всичко му се доверяваш и си толерантен спрямо него, а той ти доказва, че според критериите на неговата традиционна култура ти си будала.
2
2
 
21
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Или по-дкоро така става когато сме прекалено толерантни!
1
4
 
14
 
! Отговори
Еврогей преди 3 години
Така става като не сме достатъчно толерантни!