Европа в колапс заради коронавируса, редица страни връщат мерките

Не е истина, че една пета от заразените туристи в Гърция са българи
Обновена: 27 юли 2020 21:06 | 27 юли 2020 21:05, Петя Славова
131
Европа в колапс заради коронавируса, редица страни връщат мерките
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Редица държави връщат мерките срещу разпространението на коронавируса заради страховете от нова вълна.
При влизане в Австрия трябва да се представя отрицателен PCR-тест, направен най-малко 72 часа преди пристигането в страната.

От новото разпореждане на австрийските власти са засегнати и пътуващите от България. Италия въведе задължителна карантина за пристигащите от България и Румъния, както и за държавите извън Европейския съюз.

Гърция ще изисква от утре, 28 юли, отрицателен тест за коронавирус и от пристигащите със самолет от България и Румъния. Досега това важеше само за преминаване на сухопътната граница. Остава в сила и изискването за баркод от електронния формуляр.

Още по темата

Днес българският външен министър Екатерина Захариева е в Гърция за разговори с колегата си Никос Дендиас, които ще обхванат и движението на гражданите в условията на пандемията и координирането на мерките, които двете страни вземат в тази връзка.

Информацията, че близо една пета от заразените туристи в Гърция са от България, не отговаря на истината, каза пред  БНР Катя Пеева от Гърция.

Мерките са не само към българите, но и към всички чужденци, които минават границата, подчерта кореспондентът Катя Пеева.

Видимо много по-малко българи пристигат от България в Гърция това лято, като цяло туристическият поток от Балканите е несравним с предишни години, каза още тя. Причината е оскъпяването на тестовете, въпреки че хотелиерите са свалили цените.

"Тук мерките се спазват много строго. Има контролни екипи, които мерят дори разстоянието на чадърите в плажа", каза още Пеева.

Пандемията от COVID-19 има ефект на ускорител за съществуващите тенденции. Има опасения и за състоянието на демокрацията в редица страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: ЕСкоронавирусPCR-тест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
5
 
! Отговори
Есе преди 3 години
Добро утро, вирусолози,обсъдихте ли ги нещата?
78
9
 
18
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Връщат мерките, защото са въвели мерките в началото. И толкова им е акъла- или пък гонят други цели! Всеки що годе запознат с естеството вирусите знае, че въвежданато на всеобщи катантини е безумие, което води до втори и трети вълни. Изолацията е необходима само на уязвимите. Стари и болни хора. А сред другите, колкото по-бързо се разпространи вируса, толкова по-бързо ще изчезне. Обикновено за месец два.
77
6
 
17
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Каквито и мерки да върнете, каквото и да правите, от вируса няма да се скриете. Само ще удължите агонията, нищо повече. Пуснете вируса скоростно да премине. Това е.
76
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина, там където не се взимат мерки жертвите са много - например, в Бразилия тази вечер жертвите е станат 90 000! До два месеца те ще са световните шампиони по коронавирус. Да им честито на печелившите!
75
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаосът и болестите пораждат страх, страхът поражда кризи, а кризите носят възможности. Сега е момента за излизане от ЕС - прекрасна възможност, получаваме тия 29 млрд и си бием камшика. Ако не го направим ще бъдем културно заличени и изтрити от историческите книги рано или късно. Нека да разбием плана на глобалистите и да почнем да разкъсваме ЕС на парчета.
74
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Навсякъде в държавате където не взимат мерки броят на заразените и жертвите е същият както там където взимат мерки, а в много случаи дори са по-добре."---------------------------------------Най-близкият до нас очевиден пример е Белорусия.
73
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Има опасения и за състоянието на демокрацията в редица страни."-----------------------------------------------Извънредното положение, домашният арест на гражданите и КПП-тата в Тикволандия са очевидни доказателства, а не опасения за нарушаването на демократичните ни права.
72
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мистър ПампкинШвеция заблуждава с данните които изнася в пъти.... Отчитат двуцифрени числа за новозаразени за деня, а общата им бройка се увеличава с трицифрени числа...Мошеници. От юни месец нямат ежедневните данни, както е при останалите...
71
1
 
9
 
! Отговори
whatever преди 3 години
"... най-малко 72 часа преди пристигането" - дали не трябва да е "най-много 72 часа", ъм?
70
4
 
18
 
! Отговори
Мистър Пампкин преди 3 години
И накрая май догонваме Швеция, изобщо всички, които се заключиха за 2 месеца сега май я настигат.
69
3
 
5
 
! Отговори
Z2Z преди 3 години
До АнонименПросто не е вярно!Ако визираш Шведите, те са много по - зле от другите скандинавски държави, а и там има препоръки и хората ги спазват. Нещо което на много други места, като БГ например е просто невъзможно.
68
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Европа е в колапс заради простотията! Нима наистина някои си мислеха, че ще се затворят за месец и половина и вируса ще отмине ей така? Даже се обявяваха "победи" и територия чиста от вируса."ДА, победиха! Този месец беше нужен, за да се овладее безконтролното разпространение...за да не стане като в Бергамо 57% навлизане на вируса сред населението и да измре над 10% от населението! Това ако беше станало по този начин в Италия...икономическия отпечатък щеше да е видим над 100 години!!!
67
22
 
8
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
дано не позная обаче самонадеяните рускоезични подметки ще катастрофират челно с Ковит- а, отричат, лъжат- мажат, свикнахме и на тази хибридка, но нормалните хора в тази държава се пазят- себе си и семействата си! Без значение какво лаят псетата мангъровски, аз не съм опрял до стотинката, парите не са най- важното! Това червените безбожници и шумкари не могат да осъзнаят! Айде у лево да не ви запсувам, че тоя мадерат вече 100 пъти ме банва от уважаваният ви от всички сайт :))))
66
2
 
34
 
! Отговори
Тежка цензура преди 3 години
Баба ви е в КОЛАПС!Кой ви вярва на ФЕЙК НЮЗА!Смях!
65
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа е в колапс заради простотията! Нима наистина някои си мислеха, че ще се затворят за месец и половина и вируса ще отмине ей така? Даже се обявяваха "победи" и територия чиста от вируса. Доста самонадеяно.
64
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде в държавате където не взимат мерки броят на заразените и жертвите е същият както там където взимат мерки, а в много случаи дори са по-добре.
63
6
 
27
 
! Отговори
DUA преди 3 години
Европа със сигурност е в "колапс", но не заради корона вирус, а заради юдейският заговор и загубената от християнството втора световна война, в резултат на което беше наложен геноцид над белите европейци в собствените им земи. Ако знаеха, за какво са се били британските и френски войници срещу Вермахта, биха се обърнали в гроба!
62
0
 
7
 
! Отговори
До79 преди 3 години
Вярно бре,Гешев няма ли да разрови като как в един 70000 град се случват повече от половината донорски ситуации в България?Гешев тема за размисъл!
61
4
 
16
 
! Отговори
От 77 до 78 и 79 преди 3 години
Я си слагайте маските и ръкавиците и си лягайте, че стана късно а утре ... не го мислете, останете си у дома, и дано откарате до 100 години в добро здраве!
60
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, някои правят много пари при бедствия, вкл. и при тази пандемия. Направете и вие много пари, вместо да мрънкате! Вирусът си го има, епудемята също си я има, наричат я пандемията и с право. Защо още не сте направили много пари от този вирус и сериозните последици от него?