Европа в колапс заради коронавируса, редица страни връщат мерките

Не е истина, че една пета от заразените туристи в Гърция са българи
Обновена: 27 юли 2020 21:06 | 27 юли 2020 21:05, Петя Славова
131
Европа в колапс заради коронавируса, редица страни връщат мерките
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Редица държави връщат мерките срещу разпространението на коронавируса заради страховете от нова вълна.
При влизане в Австрия трябва да се представя отрицателен PCR-тест, направен най-малко 72 часа преди пристигането в страната.

От новото разпореждане на австрийските власти са засегнати и пътуващите от България. Италия въведе задължителна карантина за пристигащите от България и Румъния, както и за държавите извън Европейския съюз.

Гърция ще изисква от утре, 28 юли, отрицателен тест за коронавирус и от пристигащите със самолет от България и Румъния. Досега това важеше само за преминаване на сухопътната граница. Остава в сила и изискването за баркод от електронния формуляр.

Още по темата

Днес българският външен министър Екатерина Захариева е в Гърция за разговори с колегата си Никос Дендиас, които ще обхванат и движението на гражданите в условията на пандемията и координирането на мерките, които двете страни вземат в тази връзка.

Информацията, че близо една пета от заразените туристи в Гърция са от България, не отговаря на истината, каза пред  БНР Катя Пеева от Гърция.

Мерките са не само към българите, но и към всички чужденци, които минават границата, подчерта кореспондентът Катя Пеева.

Видимо много по-малко българи пристигат от България в Гърция това лято, като цяло туристическият поток от Балканите е несравним с предишни години, каза още тя. Причината е оскъпяването на тестовете, въпреки че хотелиерите са свалили цените.

"Тук мерките се спазват много строго. Има контролни екипи, които мерят дори разстоянието на чадърите в плажа", каза още Пеева.

Пандемията от COVID-19 има ефект на ускорител за съществуващите тенденции. Има опасения и за състоянието на демокрацията в редица страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: ЕСкоронавирусPCR-тест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
8
 
! Отговори
Ало преди 3 години
Връщане на мерки и изискване на PCR тест са две различни неща.
18
2
 
21
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До Анонимен"На плажа това му е хубавото че бриза може да ти метне вирОЗа и от 15-20 метра."Как от 15 - 20 метра бе ? Може да ти го метне от 20-30 км, даже от марс може да ти го метне.
17
7
 
21
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
А Бай *** все още си мисли ,че ББ е измислил вируса и заблуждава целия Свят с него за да си пълни ...чекмеджето.
16
7
 
13
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Европа никога не искала България и Румъния, набийте си го в главите. Това е поредният повод да кажат че не ни искат. То ние и нямаме работа там , в еврогейсъюза.
15
4
 
6
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 3 години
Боли те чекмеджето!
14
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не Европа е в колапс, а България и Румъния, затова те удариха кепенците, за да не ги заразяваме! Благодарение на много отворените супермени, които нищо не спазват ще си стоим в к.о.ч.инката!
13
2
 
15
 
! Отговори
Я преди 3 години
Европа връща мерките за българи.
12
2
 
9
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Черепа е виновен нали?
11
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 79964 (3)На плажа това му е хубавото че бриза може да ти метне вирОЗа и от 15-20 метра.Но такива умници като теб имат на раменете си празни манерки и не знаят от кое какво следва.
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Далавера далавера, всичко е алъш-вериш...
9
0
 
15
 
! Отговори
Миле преди 3 години
Да ви имам и заглавията.. Значението на колапс дали го разбирате и ако да поне уточнете какъв е финансов туристически или след челен удар с влак
8
33
 
23
 
! Отговори
Боцето преди 3 години
Още ходете по протести! Скоро ще спрът и парите от Европа! И ще си останем само със корнелчето и Радев и ще си ядем пръстите!!!
7
8
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Няма никакъв колапс! Това е путинска пропаганда!Европа изповядва либералните брюкселски ценности и всичко върви по план.
6
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората си пазят държавите от заразни диваци които врещят Нема вирОЗ и налитат като хуни.А пък Бантустан от днес отваря границите си за трети страни без тестове, без карантини абе пей сърце.Ужас и безумие цари в Боков Бантустан.
5
0
 
9
 
! Отговори
сложиха тигана преди 3 години
(бюджета) преди да са хванали рибата - малоумно
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали немаше такъв вирус?Професор Ноле
3
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на толупа. Ние да си оправим ***. Европа умря
2
4
 
25
 
! Отговори
79964 преди 3 години
На плажа, всъщнот, е доста по-безопасно от градския транспорт, защото е открито, има постоянен бриз. Защо още не връщат хората да работят вкъщи? За толкова много професии това е дори по-добрияят вариант.
1
4
 
30
 
! Отговори
Сата Н преди 3 години
Това не е колапс и не е връщане на мерките, а просто си затварят границите за парапитеци, които искат дагие батс 200.