ЕС връща под 40% от незаконните мигранти в страните им

Причината - трудното сътрудничество с държавите, от които те идват
33
ЕС връща под 40% от незаконните мигранти в страните им
Снимка: БГНЕС

Едва 38 на сто от мигрантите, пристигнали незаконно в ЕС и за които е издадено разрешение да напуснат, действително биват връщани в страната, от която произхождат или през която са пресекли европейските граници. Това се посочва в оценка на Европейската сметна палата.

Още по темата

От 2008 г. средно половин милион мигранти годишно получават заповед да напуснат ЕС, отбелязва палатата.
Въпреки че засега няма ясни данни за финансирането от ЕС за сътрудничество с държавите на произход на мигрантите, палатата е установила около 60 проекта за връщане на обща стойност 641 млн. евро. Сметната палата на ЕС съобщава, че ще провери изпълнението на 20 проекта за обратно приемане на мигранти.

Уточнява се, че напоследък броят на върнатите мигранти от държави извън Европа е под 30 на сто. Отчита се, че основната причина за това е трудното сътрудничество с държавите, от които те идват. ЕС е сключил 18 споразумения за връщане, но някои от чуждите държави не са склонни на преговори по вътрешнополитически причини.

Палатата възнамерява да провери сключените споразумения за връщане и тяхното приложение. В съобщението се отбелязва, че връщанията може да бъдат доброволни или принудителни, към държавата на произход или друга страна по избор на мигранта, стига тя да е склонна да го приеме.

Според международното право всяка държава е задължена да приема обратно своите граждани.
Европейската комисия днес уточни, че връщанията продължават, макар да са затруднени от пандемията от COVID-19./БТА/
 


33
Още от ЕС
Пропаст: На американците им се ходи в Европа, но...
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
7
 
! Отговори
БПФ преди 1 седмица
Товарят ги на самолетите с по един парашут на гърба и ги изхвърлят над мaймунските държави, откъдето са допълзели.
И проблемът няма да съществува, ако европейските граници се охраняват с оръжие !!!
29
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Христо Христов

Виждам, че освен заучените фрази нищо друго не можеш да кажеш. Опита се, не става. Явно това е нивото. Та не разбрах, барманче ли си или сервитьорче?
28
0
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
)

Хубави думи, също като комунистите, също като "съчувствието" на меркел, ценностите на урсулата.
Но фактът е, че селекцията все още си е пожелание, а имигрантите "лекари и инженери" от афганистан продължават да си идват.

Програмата е от 2010година троли...
27
4
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
До Христо Христов

Другарю, аз съм сигурен, че разчиташ на собствения си труд, то и троленето е "собствен труд" така че противречие няма. Иначе ти давам най-много да работиш като барманче или сервитьорче в някоя от държавите от ЕС, които така страстно мразиш. Съдейки по това за къде са повечето ти коментари е някъде я Холандия, я Белгия, я Дания или друга подобна, но нивото ти е горе долу това.

Дерзай и не забравяй кой ти плаща заплатката.
26
4
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
До Анонимен 23/ХХ

Не е в "пожелателната" част другарю Христов, ти явно не знаеш, че това е програмен документ, тъй че ако на това казваш "пожелателна" част, то той целия е "пожелателен". Целта му е да набележи основните проблеми и цели и да предложи посоки за решаването му, но явно или не си го чел, или не знаеш какво си чел.

Тежко ви е на комунистическите антиевропейски тролове като теб, но не се притеснявайте, ние можещите и знаещите мислим и за вас, неможещите и неграмотните.
25
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Хахаха, неграмотното брюкселско троли чака на тръни да заработи отследващите лъжи.

Споко троли, като всеки свободен и кадърен човек, разчитащ на труда си, аз съм анти ес на брюкселските некадърни калинки и диктатори.
Дерзай за грантове.

Next!
24
6
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
Абе, какво стана с това хлапе Христо Христов. Много му знае устата, но откакто му я запуших с ритник съвсем се изгуби. Надявам се, че няма много да му дърпат ушите от Москва. Вярно, че неспокопасно върши работата, но не е само той толкова неграмотен. Комунистическите тролове повечето са такива.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 1/20

:) не си забелязал май, че това е в пожелателната част, а не в условната, троли.
Ех тез опорки....
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не 38% от всички, само от тези, кото трябва да се върнат. Значи връща има няма 10-тона процента от незаконните мигранти. Даже това е оптимистично. Не разбирам за какво сътрудничество се говори. На самолета и за родината. Ако няма документи, го водят в посолството и го вкарват вътре и да се оправя. Не искали страните им да сътрудничат. Пълни глупости. Съвсем за канарчета ни взехте.
21
1
 
3
 
! Отговори
ami da преди 1 седмица
ochte kolko duchi trebva da izbiat , kolko Katedrali da zapaliat , kolko geni da isnasiliat i kolko zarazi da donesat. takiva xora ne idvat v EVROPA za da se integrirat. vrachtaite gi vsichki.
20
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
До Христо Христов

"Я цитирай къде в програмата пише за селекция... май май лъжите са с къси крачета, троли."

"In dieser Hinsicht kann Europa noch viel von Australien, Kanada und den Vereinigten Staaten lernen, mit denen es im direkten Wettbewerb um talentierte und qualifizierte Zuwanderer steht"
Страница 28, изречение 2, но който е чел въпросната знае, че това нито е единственото място, нито въпросната цел е неясна.

Тежка е съдбата на комунистическите антиевропейски тролове като теб.
19
0
 
1
 
! Отговори
Меркел преди 1 седмица
Ауууу,...ужас !
18
2
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 1 седмица
Който беше умен и се интегрира, интегрира другите го хоум!
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да ги продаваме като роб в Либия. Хем ше се оттървем от тях хем парише изкараме.
16
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 1/14


Я цитирай къде в програмата пише за селекция... май май лъжите са с къси крачета, троли.
15
0
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Да и?

Демек, по-голямата половина не ги търсят да ги върнат, а на още по-голямата им дават ъсайлъм..
14
13
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
До Христо Христов

Явно неграмотния си ти. В програмата Европа 2030 се говори за това, че трябва да се изгради обща система, която да позволява привличането на най-подходящите хора за Европейските икономмически интереси - квалифицирани и пр. Позиция, с нищо не по-различна от тази на останалите глобални играчи и която е в съответствие с разбирането, че в глобална икономика това е въпрос на оцеляване. Минусите са за спекулацията, че става дума за същите емигранти, за които става дума в статията.
13
7
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
До Христо Христов

Явно ти не можеш да разбереш какво четеш, защото в статията пише директно, че от 2008 година насам половин милион емигранти годишно получават такова нареждане.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Така има куп турци които защитават турските интереси в Германия.
Като си от турски произход и си мениджър в компания можеш да погледнеш към турски компании като потенциални доставчици в по-голяма степен отклолкото немец би го направил.
Токова лоби се гради с години и с няколко генерации. Първата генерация е генерацията на бедняците. Но това се променя за 50 години.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разбира се, че арабските и африканските държави не си изкат мигрантите обратно.
Там нови хора постоянно се раждат и нямат проблем с недостига на хора. Същевременно тези мигранти им дават възможност в дългосрочен план да получат политически лостове в съответните държави. Получават лобисти в икономиката и политиката. Шуробаджанащината никой не я е отменял.