ЕК сключила договор за €63 млн. за доставка на ремдесивир

Договорените дози ще бъдат доставени от началото на август
29 юли 2020 14:45, Елка Василева
10
ЕК сключила договор за €63 млн. за доставка на ремдесивир
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия съобщи, че е сключила договор за 63 милиона евро с производителя от САЩ на лекарството ремдесивир - Gilead Sciences, за което има данни, че ускорява лечението на COVID-19.

Договорените дози ще бъдат доставени от началото на август и ще бъдат достатъчни за лечението на 30 000 болни.

Лекарството ще бъде предоставено за лечение първоначално на най-тежките случаи.

Още по темата

Предвижда се ЕК да свика обществена поръчка за доставка от октомври на допълнителни количества. Комисията отбеляза желанието си да съгласува разпределението на лекарството в ЕС и Великобритания.

В началото на юли ЕК разреши употребата на ремдесивир в ЕС по ускорена процедура. Комисията преговаря с различни производители за доставка на препарата. Ремдесивир е одобрен за приложение също в САЩ, Индия, Южна Корея и Япония.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
При меланома преди 3 години
у нас изписват лекарство, което струва 13 600 лв. Всеки месец. Разбира се, метастазите те довършват за 4-5 месеца.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямах място да допиша - шефовете на ЕС, правителства и тн, нищо чудно да ползват по-просташкото лекарство хидроксиклорокуин в комбинация с цинк, което дава резултат при почти 100%от случаите, ако започне да се прилага в началните стадии на болестта.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъркате принципите и причинно-следствената връзка. Който се разболее от ковидче, и има отлична медицинска застраховка-здравно осигуряване -или каквото се води в съответната държава - получава МАГИЧЕСКОТО лекарство ремдисивир с цена около 3000 евро. (което, при тестовете, подобри изхода от 12% оздравели без лекарство, на 15% оздравели със лекарство) Тук, в България, това вълшебно лекарство не го чакайте - няма кой да ви плаща за такива чудесни медикаменти.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 000 дози за цял ЕС за кого по напред?----------------------------------------------За заслужилите, бе ***, за заслужилите - шефовете на ЕС, ЕС, правителства, останалите Ковид ги ял
3
3
 
4
 
! Отговори
РЕМДЕСИВИРЧЕ преди 3 години
Лекарството, което според спонсорираните от компанията-производител изследвания подобрява С НЯКОЛКО ПРОЦЕНТА изходът от болестта. За разлика от хидрик си клоро куин комбинациите, които дори в тенденциозно направените срещу него изследвания, се справя значително по-добре. Жалко, че струва 20-тина пъти по-малко от РЕМДИСИВИР, и не си струва да се ЛЕКУВАТ хората, когато не се печелят пари от това.
2
2
 
9
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
30 000 дози за цял ЕС за кого по напред?
1
9
 
12
 
! Отговори
Bulexit преди 3 години
Това е пълна измама