Бавария критикува решението за изтегляне на US войските от Германия

„Това и ще отслаби НАТО и самите Съединени щати"
30 юли 2020 08:19, Елка Василева
62
Бавария критикува решението за изтегляне на US войските от Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Баварският премиер Маркус Зьодер разкритикува решението на Съединените щати да изтеглят част от войските си от Германия, предаде Ройтерс.

Става дума за решението на Вашингтон да изтегли около 12 000 войници от Германия.

Още по темата

Германия продължава да се надява, че следващото американско правителство ще се откаже от това решение, изтъкна Зьодер.

"Много съжаляваме за решението на американското правителство. За съжаление това обременява отношенията между Германия и Съединените щати", каза баварският премиер.

Изтеглянето на американските войници не е необходимо от военна гледна точка и ще отслаби НАТО и самите Съединени щати, каза още регионалният лидер.

"Чакаме да видим дали това решение ще просъществува във времето", каза Зьодер, имайки предвид американските президентски избори през ноември, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
0
 
! Отговори
Ех преди 3 години
Ех, барманите и сервитьорите в Холандия, Белгия и Дания много работят, та ХХ не може да се дореди цял ден днес. Явно е силен ден, не са очаквали толкова клиенти по външните масички.
58
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Всичко може да се намери в интернет, всичко"Хохохохо. Аз знам, че от Интеренет си събираш инфото. Лошото е, че си неграмотен и не разбираш какво четеш. Както Германския Основен Закон, Както програма Европа 2030 и т.н. Барманите и сервитьорчетата с това сте известни: че се занимавате с неща, от които нищо не разбирате.
57
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"относно Леопардите"Мхм, с полоявин уста. Гледам, засилили са се да купуват руски тенекета. Нищо де, явно ти разбираш повече от всички военни експерти, които твърдят обратното: нормално, барманите в Холандия, Белгия и Дания най-много разбират от въоръжение и политика.
56
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Колко е значителното участие? 30%"Колкото и на англичаните, ***.
55
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовИзвода е, че Сталин е направил всичко възможно, да си гарантира една безпомощнса Германия, без възможност сама да се защитава или да бъде защитавана от друга военна сила, в сянката на СССР, с главен град превърнат в символ на Комунизма.Такова "предложение за обединение" би било ако Адолф беше "предложил" руснаците просто да се изтеглят в Сибир и да оставят Москва и Ленинград на германците. Точно толкова приемливи.
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов.... под "свободен" е известно от прословутата реч на Хрушчов, в която той настоява, че Берлин трябва да бъде изоставен от Западните сили, като руснаците се задължават да предадат ръководството на т.нар. Германска Демократична Република - име и организационно създадени от СССР. В противен случай руснаците ЗАПЛАШВАТ С ВОЕННА БЛОКАДА. Дотам с приказките за "желание" за обединение на Германия: желание за оставяне на една държава без защита и под опеката и влиянието на Съветите.
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Шперцонето не е в Берлин" *** руски хибридник, кой е казал, че е в Берлин? Буквално ти написах, че ограждането започва много по-рано.Нали са искали "обединена Германия", как са започнали да се ограждат, ако още са имали намерения да преговарят (второто предложение на Сталин идва много по-късно). Май много добре са знаели колко "изгодни" са били за германците тези "предложения". Сталине против това, защото си мечтае за "Свободен град Берлин". Какво разбират русанците ....
52
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовКазах да ЦИТИРАШ условията, а не да ПРЕСЪЗДАВАШ каквото ти хрумне.Например, "неутралност" означава точно това което написах: Германия да не влиза в никакви военни пактове."Развъоръжаване" означава небоеспособна германска армия за в бъдеще."Изтегляне на всички окупационни войски", затова ли Сталин иска създаването на "Свободен щат Берлин"?Къде е условието за това как ще се управлява страната, или не ти стискаше да го напишеш?Цитирай, руски хибридник,а не преразказвай!
51
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Относно леопардите, даже немците с половин уста си признаха, че са кофти ... след фиаското на турците в в пясъците на ирак... не говорим, че покупките им ОТНОВО се дължат на немските бизнесмени с куфарчета Schmiergeld за Гърция (след подкупите за кривите подводници на тисен).Всичко може да се намери в интернет. Всичко.Кофти е да слугуваш на опорките и лъжеш....
50
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
"Един от най-добрите самолети в света е Юрофайтър, със значително научно участие на Германия." - колко е "значителното участие? 30%?! Добре, че са островитяните да носят мизерните немци на гръб.
49
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Относно Sperrzone -то, пак опорките куцат...Първо, не е в Берлин и няма нищо общо с берлинската стена.Второ, започва след решението на западняците да оформят фрг като отделна натовска държава.Трето, гдр-ейците искат граница и в берлин, но Сталин е отново против това.Изводите са, че Сталин е напровшл всичко възможно немците да се обединят като свободна и независима сържава като Австрия, но немските *** слугуват на янките и два пъти отказват.Факти.Куцат опорките лъжльо, куцат.
48
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Условията в нотата на Сталин са:1. Изтегляне на всички окупационни войски:2. Неутралност;3. Развъоръоаване.Същите условия, които австриецът Рааб предлага 1955та и биват приети.Сега ти напиши, това което попитах с първия си пост и което явно е неудобно да си признаеш, че е лъжа:Къде пише за назначено правителство след обединението и независимостта?Аман от слабоумни *** с логорея.
47
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"немците нито са войници, нито могат да правят техника"Най-добрия танк в света е Леопард, . Един от най-добрите самолети в света е Юрофайтър, със значително научно участие на Германия. За джендърите, явно не си припарвал до германски военни, но то няма и как. В кварталите за емигранти в Белгия, Дания и Холандия такива няма.
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Стената започва 61ва"Хохохо. Чувал ли си за т.нар. Шперцоне? 5 километра, с допълнителни 500 метра подсигуряване. Изграждането й е през 1952ра година. Ограждането започва доста по-раничко, хибридник. Неграмотността ти е потресаваща.
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов" ... както стана с Австрия"Не е "както стана с Австрия". Цитирай предложенията да видим дали това са предложили.:)
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовЛъжа? Ти я цитирай ми условията на двете предложения, да видим кое е лъжа.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е това? Разновидност на стокхолмския синдром?Че нали с американските бази стават жертва на руските ядрени удари при първата излетяла към Русия ракета!
42
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До ох/41Немците нито могат да бъдат войници, нито могат да произвеждат качествена техника/оръжие.Каквото е било до 1990та е жстанало в миналото. Сега са джендърпопулация, чиито гени имат нужда от афроараби за подобрение.ПП. По отношение на военни действия - единствено могат да поставят бомби в цивилни обекти, като онази в сградата на оон в косово и да бягат.
41
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 38Първото предложение е веднага след general treaty решаващ формалната окупация на гфр от янките и ко. Второто предложение е по време на приемането та гфр в нато 55та година. Стената започва 1961ва... Поредната лъжа ***, а?Лошо е с лъжливи опорки....
40
5
 
1
 
! Отговори
ох преди 3 години
Германия е 4-тата по БВП страна в света и първата в Европа. И някак си не могат сами да се пазят и разчитат на контингент от 40 000 американци да ги пазят. Стига са плюскали за без пари. Време е да си плащат за отбраната