Бавария критикува решението за изтегляне на US войските от Германия

„Това и ще отслаби НАТО и самите Съединени щати"
30 юли 2020 08:19, Елка Василева
62
Бавария критикува решението за изтегляне на US войските от Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Баварският премиер Маркус Зьодер разкритикува решението на Съединените щати да изтеглят част от войските си от Германия, предаде Ройтерс.

Става дума за решението на Вашингтон да изтегли около 12 000 войници от Германия.

Още по темата

Германия продължава да се надява, че следващото американско правителство ще се откаже от това решение, изтъкна Зьодер.

"Много съжаляваме за решението на американското правителство. За съжаление това обременява отношенията между Германия и Съединените щати", каза баварският премиер.

Изтеглянето на американските войници не е необходимо от военна гледна точка и ще отслаби НАТО и самите Съединени щати, каза още регионалният лидер.

"Чакаме да видим дали това решение ще просъществува във времето", каза Зьодер, имайки предвид американските президентски избори през ноември, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До кукуригуТи си си сбъркан... повече от това, няма накъде.
18
4
 
4
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 3 години
"Абсолютно безумие е Америка да харчи миларди долари бранейки Германия от Русия, докато Германия финансира руската армия с десетки миларди всяка година чрез доставките на руски природен газ"
17
5
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Браво на бавареца, има поведение на истински роб. А сега реално, Германия дефакто престава да съществува като суверен още 1945г. Днешната Германия е прокси-територия на ционистите от Вашингтон и Тел Авив.
16
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт е, че през ВСВ, немския войник е бил най-добрия на бойните полета. От юли 1941 до септември 1941 цялата съветска кадрова армия е практически разбита, повече от 3 млн. войника. Това е реализирано с 1.8млн войника на Вермахта, като загубите за немската армия през първите месеци на войната са по-малко от 10 хил. войника
15
9
 
6
 
! Отговори
кукуригу преди 3 години
Пълен абсурд!!!Не, не е с Румен Бахов.Германия протестира срещу едностранното решение на САЩ да изтегли армията си оттам.За разлика от Германия обаче, недоволни българи уж "патриоти", по-скоро рубладжии, възхваляващи "братската" ни обич към Русия твърдят, че американците ни били окупирали и не ги щем!?!?!?!?!?Направо да полудееш!
14
6
 
6
 
! Отговори
някой преди 3 години
До Анонимен 10За това защото са велика армия се изпозастреляха като плъхове в бункерите
13
0
 
5
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
До 10Това само българският войник го е можел, но едва ли го знаеш, ако си под 40 год!За съжаление им само един начин да се върне тази слава - като се повика Неволята!
12
6
 
4
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Щом и Германия е омекнала, явно останахме сами срещу света и не можем да разчитаме на никой съюзник и "от никъде взорът надежда не види и братски орди НЯМА да хвърчат към нас"! Нито от зулусите е останало помен, нито от апачите! Единственият ни шанс е да превземем Русия отвътре и да я превърнем в това, което е трябвало да стане много-много отдавна - Велика България!
11
2
 
21
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Зьодер, може ли така мъж, управляващ най-богатата провинция в най-богатата държава да риве като някоя женица, изоставена от любовника си. Ми организирайте се с другите европейски държави, направете европейска армия. Който не храни своя войска, храни чужда. Не може една държава на 6000 км от вас да се занимава с вашите лични проблеми. Стегни се малко, Зьодер, ти можеш!
10
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да се възроди Вермахта. Един немски солдатен се бие и побеждава, десет червеноармеца
9
5
 
11
 
! Отговори
Гост+ преди 3 години
Изпотрябвали са им чужди войски в Германия. И в България не ни трябват. Ние ще ги пазим когато ни дойдат 8-те нови самолети от 70-те.
8
3
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Да се сбогуваме с Германия.Моментът дойде.
7
0
 
4
 
! Отговори
Даа, преди 3 години
както се казва шубето е голям страх.
6
2
 
10
 
! Отговори
В Бундесрепубликата преди 3 години
трябва да си спомнят за традициите от времето на Райсвера и Вермахта и дареорганизират Бундесвера.Убеден съм,че въпреки израждането на част отнемската нация в условията на многополовост" и расова толерантност,имадостатъчно германци,които са се отърсили от вменяваното на Германиядесетилетия наред чувство на вина заради ВСВ.Има и нужното ноу-хау,както и материална база за производство на висококачествени оръжейни системи.Като им пречи да издържат USArmy,да дават пари за Бундесвер.
5
0
 
8
 
! Отговори
Бате Гойко преди 3 години
"Посланието на Тръмп е пределно ясно..."Той им го е казвал и в прав текст и то не веднъж.
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е театър, истината е че немците отдавна се надяват от окупирана нация да се превърнат в независима. Не може икономическият лидер и двигател на Европа да бъде все още под окупация близо 80 години след края на ВСВ
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Тръм му писна да го лъжат.
2
0
 
15
 
! Отговори
ined преди 3 години
Посланието на Тръмп е пределно ясно - "или ни плащайте повече за това че ви пазим или правете вятър на супата"
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германските мъже вече освен за домакини в кухнята , за друго нищо не стават.