Гърция отваря 6 пристанища за круизни кораби

Всички качващи се на борда трябва да представят отрицателен PCR тест
30 юли 2020 12:40, Ния Христова
4
Гърция отваря 6 пристанища за круизни кораби
Снимка: Pixabay
От събота, 1 август, Гърция отваря 6 пристанища - Пирея, Родос, Ираклион (на остров Крит), Волос, Корфу и Катаколо (в северозападната част на полуостров Пелопонес) за круизни кораби, пише "Катимерини".
 
Всички, които се качват на борда трябва да представят отрицателен PCR-тест, направен най-много 72 часа преди това. След пристигането на корабите в тези пристанища те ще могат да посещават и други гръцки острови. От бранша обаче смятат, че едва ли ще се появят големи криузни кораби, защото повечето компании са спрели рейсовете си до края на годината.
Още по темата
 
Много експерти в Гърция определят мярката като рискована. В тази връзка министърът на туризма на южната ни съседка Харис Теохарис е помолил големите международни круизни агенции като MSC Cruises, Costa, TUI Cruises да препоръчат на своите клиенти пътуването до Гърция след летния сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ли не правят малаките за кинти...
2
0
 
2
 
! Отговори
подозирам преди 3 години
Със същия успех може да отворят и аерогарите за ""летящи чинии""....... А иначе всички балканци - - - на опашката Кулата_Промахон,нали?!!!!
1
3
 
4
 
! Отговори
УФФ преди 3 години
Всички трябва още при качването си да получават сертификат за сериозна умствена обремененост, и да бъдат регистрирани като слабоумни. В този момент, след всичко, което се случи с предишните няколко круизни кораба на мъчението, да се качиш на такъв развъдник и да рискуваш напълно вероятната двуседмична карантина в килийката-каюта, означава, че нещо е доста разместено в черепа ти.