Вашингтон: САЩ изтеглят 11 900 военнослужещи от Германия

Около 5 400 от войските ще останат на разположение в Европа
30 юли 2020 10:35, Елка Василева
22
Вашингтон: САЩ изтеглят 11 900 военнослужещи от Германия
Марк Еспър. Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър обяви, че страната ще изтегли малко под 12 000 военнослужещи от Германия, съобщава Ройтерс.

"Настоящият план EUCOM (Европейско командване на САЩ) ще препозиционира приблизително 11 900 военнослужещи от Германия, намалявайки наличния състав в страната от приблизително 36 000 до 24 000. Това ще стане по начин, който ще засили НАТО, ще засили възпирането на Русия и ще отговори на другите принципи, които аз изложих", каза Еспър пред журналисти.

Шефът на Пентагона добави, че около 5 400 от войските, изтеглени от Германия, ще останат на разположение на друго място в Европа, а останалите ще бъдат върнати обратно в САЩ.

Вероятно в опит да подразни Москва, Марк Еспър каза, че някои от американски военнослужещи ще бъдат преместени в Черноморския регион и някои биха могли временно да бъдат разгърнати на вълни към Прибалтийските републики.

Още по темата

Другите американски сили, напускащи Германия, биха се преместили за постоянно в Италия, а европейският щаб на военните сили на САЩ ще се премести от Щутгарт, Германия, в Белгия.

Преди седмица "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че планът EUCOM вероятно ще включва съкращаването на американски военнослужещи в Германия и прехвърляне на европейското командване на САЩ от Германия в Белгия. Междувременно командването за Африка на САЩ, което също е в Германия, ще се премести в Италия или в Испания. Проектът на плана включва също така пренасочване на самолети Ф-16 от Германия към италианската авиобаза "Авиано".

Пентагонът обаче иска да задържи базата на военновъздушните сили на САЩ "Рамщайн" в Ландщул, както и военната болница в района.

Плановете идват, след като преди време президентът Доналд Тръмп обяви, че САЩ ще съкратят своите постоянно разположени войски в Германия с 9 500, с което общият брой американски войници в Германия по всяко време ще достига 25 000.

От изявлението на Марк Еспър обаче се вижда, че САЩ ще изтеглят от Германия още по-голямо брой военнослужещи (близо 12 000).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
Доктора преди 3 години
Абе, какво стана с американските черни войничета дето танцувата туърк пред хърватите и ги бяха подули от бой . Те къде ще бъдат преместени ? В България или в Румъния ? Ако дойдат у нас ще могат да охраняват геей парада и да заработват по някой лев на пилоните в "Спартакус" .
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо пък да не ги изтеглят . В Германия плащат за военните си бази а в Източна Европа в страни като България базите им са БЕЗПЛАТНИ .
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай са паднали два чувала с ориз - единия на ляво другия на дясно!Това е също интересно!
14
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не плаща остава, без охрана. Такова е.Тея дето викат янки хойю мянки йойм са ***. Изобщо не разбират от Гео политика. Карат го на остарял соц национализъм. Сееелски пръчкиии. Ако САЩ теъгне от България всеки около нас може да ни скача. Ти ли ще ни пазиш, дето викаш янки хойм :) Кой те знае къв смешен овяхнал *** си.
13
5
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Напуснете и България моля!Окупатори и световни терористи!
12
2
 
18
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
КЪДЕ ИМА РУСКИ ВОЙСКИ ПО- "ПАКТ ЗА КАПИТУЛАЦИЯ" ...-.В ЯПОНИЯ ; ГЕРМАНИЯ;ИТАЛИЯ ...КЪДЕ ?????
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Връщат европейското командване в страна, където е било и преди (по време на ВСВ)."----------------------------------------------------Бърлогата на А.Х. ли? Те негови наследници ли са? Четвърти райх ли са?Кажете си. Не се стеснявайте.
10
1
 
8
 
! Отговори
Червонец преди 3 години
До Рук за РъшаЗлатен клиент. Готова докторска дисертация по психиатрия.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълният текст: Пиндостан изтегля 11 900 военнослужещи от Германия и ги разполага в Прибалтика, Полша и Румъния.И какво като през 1989 г. обещаха на наивника Горби, че отан няма да се премести нито една крачка на изток?
8
2
 
5
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
...препозиционира...на бас,че *** ще ги поеме...или нова базичка до Варна...Лицемери,Мисирчовци...,когато ги видим в Северна Дакота ще бьде "изтегляне"...,поми_рчета грантови...
7
4
 
10
 
! Отговори
Тарампарм преди 3 години
Но най-важното местят мускулести нгри в Полша че немкините вече бая покрозняха.За ужас на пооското общество ще нараства броят на кафеникавите поляци.Ахахаха.ДОНт лет ме Доуууун тараматтпарарам Д-О-Н-Т лет ми ДОУН.
6
3
 
12
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Стига сте бълнували войни . Няма кой да напада Европа а и е твърде безумно.Никой не желае и няма за какво да превземат другия.
5
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
прегрупиране на щатските войски в Европа е необходимо с оглед новите и нарастнали заплахи пред Източноевропейските страни! Голяма част от изтеглените от ГДР- то войски ( и инвестиции за които реват " баварците" примерно) ще бъдат пренасочени към Прибалтика, Полша и Румъния! С разкрачената си проруска позиция Бг все повече изостава от съседна Румъния, скоро ще ходите на " работа" там! Такива като черепа- радев дърпат страната в руското блато и отърване няма да има, освен масова емиграция!
4
8
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
Нищо необичайно: местят изтребители и щаба за Африка в средиземноморския регион, където му е много по-логичното място. Местят войски в страни които усещат натиск от апетитите на Москва. Връщат европейското командване в страна, където е било и преди (по време на ВСВ).
3
1
 
1
 
! Отговори
Ласмаги Джасмаги преди 3 години
Донт лет ме доун тарампаратю Донт ме дауун.
2
3
 
18
 
! Отговори
Нина преди 3 години
До Рук за Ръша Имаш нужда от спешна помощ,п..ераст .....
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вървим по план. Стъпка по стъпка. Мечтата на А.Х. ще се осъществи.