Втора вълна на коронавируса удари Германия

Причината – неспазване на социална дистанция и хигиена
Обновена: 4 авг 2020 13:21 | 4 авг 2020 13:21, Елка Василева
34
Втора вълна на коронавируса удари Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Германия се сблъсква с втора вълна на коронавируса и поради неспазване на правилата за социална дистанция рискува да загуби предишните си успехи в овладяването на разпространението на заразата. Това заяви днес в интервю ръководителят на германския лекарски съюз Зузане Йона, цитирана от Ройтерс.

"Вече сме свидетели на леко второ увеличаване (на случаите)", каза пред в. "Аугсбургер алгемайне" Йона, която е председател на така наречения Марбургски съюз, представляващ лекарите в Германия.

По думите й има опасност силното желание за връщане към нормалността и разхлабването на противоепидемичните мерки да заличат успехите, постигнати досега от Германия.

Още по темата

Затова тя призова хората да спазват правилата за социална дистанция и хигиена и да носят маски.

През последните седмици броят на новите заразени в Германия се увеличава. И други здравни експерти подобно на Йона предупредиха, че неспазването на правилата за социална дистанция и хигиена от част от обществото е причина за разпространение на коронавируса.

Най-голямата европейска икономика засега устоява на пандемията с далеч по-малко жертви в сравнение с някои други големи европейски страни като Франция и Италия  благодарение на масово тестване, добре подготвена здравна система и спазване на социална дистанция, припомня БТА.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия се увеличи с 879 до 211 281, показват данните от днес на Института "Роберт Кох". Броят на починалите се е увеличил с осем до 9156.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Въпросът е, може ли да се вярва на института кох....
5
7
 
20
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Глобалната власт тъпо и упорито създава причините за глобална кървава саморазправа с нея! Щом сее ветрове с лъжите и манипулациите си, ще жъне бури!
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия - 255 заразени на 100 хил.България - 173 заразени на 100 хил.
3
6
 
17
 
! Отговори
славянин преди 3 години
''Неспазването на медийната чистота и морал доведе до ''втората вълна'' !- такова трябва да е заглавието! Въобще чрез медиите можеш да докараш всички гадости на едно общество, неслучайно Гьобелс министърът на пропагандата на Третия райх е казал че ''една лъжа повторена сто пъти става истина'', но не че става истина, а започва да се възприема като истина!
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зузане, а как така протестите бяха оня ден, а случаите се увеличиха драстично за 2 дни, след като инкубационния период на вируса е 2 седмици.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами те са много по-добре от нас съпоставяйки с броя на населението, каква втора вълна?