Чуждите туристи в Халкидики - едва 20%, основно българи и румънци

Средно прекарват по 3-4 дни на почивка
Обновена: 10 авг 2020 17:42 | 10 авг 2020 15:58, Петя Славова
74
Чуждите туристи в Халкидики - едва 20%, основно българи и румънци
Снимка: БГНЕС

По къмпингите на Халкидики чужденците са само 20%, като те са основно българи и румънци, които стоят средно по 3-4 дни. Заетостта е наполовина спрямо миналия сезон, съобщава etnos.gr.

Още по темата

"Тази година виждате само гръцки регистрационни номера на автомобили, докато миналата година имаше предимно автомобили с български, румънски, чешки и скопски регистрационни табели и няколко гръцки. Тази година загубихме чужденците", казват местни бизнесмени, цитирани от "Монитор".

"Затворим ли годината със само 60% намаление на туристите, ще се радваме", смята президентът на Общогръцката къмпинг асоциация Антонис Делидимитриу.

Плажовете в Гърция и през август са почти празни и отсъствието на туристите от съседните балкански страни дава възможност на местните да се насладят на лятото по брега на Бяло море, пише proininews.gr.

Остров Тасос е почти празен и по-голямата част от туристите не са нито румънци, нито българи, а гърци, което е невиждано от много години, допълва сайтът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трактори по границата ни, а...На ви сега туй дърво.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КрайДо 54 - "който може - да ходи няма да съжалява"Е в това се крие култа към гръцкото море. Тия дето ходят си мислят че само те го могат.Не, това е вашата комплексарщина! Естествено, че всеки може да запали колата и да отиде. Въпроса не е само до отиването. Може да нямаш време, може да нямаш желание, може да не ти допада този тип почивка..и т.н. Спрете се с този хейт, изглеждате смешни..
42
2
 
3
 
! Отговори
ГЕРП преди 3 години
*** и другари, Пусть всегда будет шоссе#БъдетеПрости
41
3
 
3
 
! Отговори
Край преди 3 години
До 54 - "който може - да ходи няма да съжалява"Е в това се крие култа към гръцкото море. Тия дето ходят си мислят че само те го могат.Няма такова нещо. И Столипиново и Факултета вече ходиха на Халкидики.Гърция беше екзитична и труднодостижима до преди 15г. Сега Халкидики е едно малко по-скъпо българо-румъно-сръбско море.
40
3
 
6
 
! Отговори
Лайнолюб преди 3 години
Не ми го хвалете гръцкото, тук с малко повече стоицизъм дори и при отпадните води с палмови топчета си е супер.
39
2
 
15
 
! Отговори
Аз преди 3 години
В събота се върнах от Халкидики. Изкарахме чудесно. Имаше по малко хора от обикновено, но останах с впечатлението че гърците още повече се стараят в обслужването. Който може да ходи - няма да съжалява.
38
2
 
7
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До До МенКонсервите ги папай ти. Сипи си една фалшива мастика, хапрни "пресен октопод от черно море" и се опъни на песОка
37
2
 
0
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До До МенАйде бягай да се къпеш в песока...
36
5
 
8
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До АнонименАХАХАХХАХАХ световни експерти. Единственото което световните експерти казват е че бг е най-евтината морска дестинация. Съответно и най-долнопробната. Природата за всеки един подал си носа на вън е ясно че не е нищо уникално. Нито пясъка е уникален, нито водата. Не знам какво спориш като очевидно се отишъл на някакъв долнопробен плаж дето грък няма да стъпи..
35
5
 
6
 
! Отговори
питам преди 3 години
Хотелът в Халкидики с липсващите пари от червената каса ли е купен от другарката Лъжа.
34
5
 
13
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До АнонименЕй *** и упорит-пак ти казвам само на тасос има плажове заради които ще забравиш за бг черноморието завинаги! Пясъка е в пъти по добър, това че ти си се нахендрил някъде нищо не значи. Обобщаваш и не искаш да мислиш. Потърси малко в интернет и дори от снимките се вижда огромната разлика. Дори долнопробно място като керамоти има хубав пясък - същия като у нас.
33
2
 
1
 
! Отговори
Харалампи Чничкин преди 3 години
Тука *** се леят от великия комунзъм,Бате тогава немаше пречиствателни станции беше ви убаво другари,сега не ревете мола ви
32
1
 
8
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До Анонименя сега кажи колко % от бг плажовете са в топ 10 в света и колко от гръцките, математико.
31
5
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Сега преди малко говорих с любовницата. Тя е на Черноморец. Щяха да ходят семейно в Испания, но заради Ковида се отказаха. Миналата година беше в Турция, до Гърция също е ходила на много места. Та тя ми каза, че всичко е фул, в бара на плажа ми казва, че половината неща за ядене вече са свършили до 14 часа. Обаче вика е определено най-скъпо тук, в БГ. Нея не я боли, тя е милионерка, но и е направило впечатление. Иначе каза, че качеството много се е подобрило на всичко - храна, обслужване....
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема дзадзки,нема булгарикус,нема евраки
29
5
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Другарката седесарка Нинова сега как ще избие хотела за 20 милиона? Трябва да предлага изгодни оферти на другарите си от БСП, че барем те да и оправят сезона. Те там са милионери всички до един, ще я подкрепят, щом се налага по другарска линия :)))
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпочитам каменистите плажове,не ми се завира пясък там дето не трябва!Предпочитам чистата бистра вода и рибите в нея.Гръка си пази морето не си пуска фекалните води директно в него.Предпочитам спокойствието,а не някакви мутрета да ми се правят на безсмъртни и да ми се големеят все едно всичко е тяхно.Предпочитам простичка средиземноморска кухня и усмихнат грък да ми сервира всичко прясно,а не притоплено в микровълновата.Дори да поръчам нещо дето го няма,Йорго търчи до магазина и няма 'свърши'
27
0
 
5
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До АнонименБе ако можеше да смяташ щеше да видиш че 1500км пясък пак е три пъти повече от цялата крайбрежна ивица на българия... тоя ми говори за камъни. ми ходи се къпи в естествените отпадъци и не е лошо малко да идеш на уроци по математика... не забравяй да се заредиш с лекарства против разстройство и повръщане...
26
5
 
5
 
! Отговори
Тежкар преди 3 години
Екстра, другата седмица отивам там с 17 години по-младото ми гадже. Във вторник сме на тестове в Софиямед по 190 кинта. Най-скъпите. Отивам да хвърлям евраци и никакви прости селяни няма да ми се мешат. Ето това е почивка.
25
6
 
6
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Византийските уревалци, още ли искат PCR тестове...Ега фалирате афругърцета...