ЕК договори 225 милиона дози ваксина за коронавирус с CureVac

Германската компания получи финансиране от ЕС за разработването й
Обновена: 20 авг 2020 14:11 | 20 авг 2020 14:10, Камелия Цветанова
30
ЕК договори 225 милиона дози ваксина за коронавирус с CureVac

Европейската комисия обяви в четвъртък, че успешно е приключила разяснителните разговори с германката биофармацевтична компания CureVac за закупуване на 225 милиона дози от разработваната от фирмата ваксина срещу коронавирус.

Още по темата


"Всеки кръг от преговори, които приключваме с фармацевтичната индустрия, ни доближава до победата на този вирус. Скоро ще имаме споразумение с CureVac, иновативната европейска фирма, получила по-рано финансиране от ЕС и Европейската инвестиционна банка за производство на коронавирусна ваксина в Европа", заяви в четвъртък председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от БНР.

По-рано този месец Европейският съюз се споразумя да закупи 300 милиона дози на ваксина срещу Covid-19 от компанията AstraZeneca, 200 милиона дози от разработваната от Johnson & Johnson ваксина, както и 300 милиона дози ваксина на компанията Sanofi.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: ваксинаеккоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Население на ЕС около 500 млн., договорили 900 млн. дози? Т.е по няколко на човек или как? Или просто да подпомогнем фарма-гигантите в печалбата и да им осигурим безплатно опитни мишлета. Мерси, дори и без пари. Затова ще има нови и нови "заразени" и уж лекувани. Медийна истерия с икономическа печалба. Истината за вируса не е интересна
5
5
 
18
 
! Отговори
лекар преди 3 години
Трябва да си много луд,много неграмотен или и двете за да си поставиш експериментална ваксина съдържаща част от генома и/или капсида на ковид-19.Това е абсолютен "автогол" и престъпление спрямо собствената ти имунна система и организъм!!!Много пъти съм казвал и ще повторя че антивирусните ваксини които имат минимални или никакви странични ефекти/грип,полиомиелит,морбили/ са разработвани в продължение на десетилетия за да достигнат сегашната си ефективност и чистота!!!Не става за 7-8-10 месеца!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще стане ясно кой и каква ваксина ще получи и кога.:))))
3
3
 
19
 
! Отговори
Да преди 3 години
Всички европейски лидери и техните правителства ,да си сложат безплатно ваксината, на мен не ми е нужна.
2
7
 
7
 
! Отговори
Няма ли да купят и преди 3 години
малко руска ваксина,нали писаха,че и кучетата боледуват от Ковид?За хората-ясно,предпочитат боледуването пред ваксинирането с руска ваксина.
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
някоии още чакат ваксина а други вече я ползват