ЕК договори 225 милиона дози ваксина за коронавирус с CureVac

Германската компания получи финансиране от ЕС за разработването й
Обновена: 20 авг 2020 14:11 | 20 авг 2020 14:10, Камелия Цветанова
30
ЕК договори 225 милиона дози ваксина за коронавирус с CureVac

Европейската комисия обяви в четвъртък, че успешно е приключила разяснителните разговори с германката биофармацевтична компания CureVac за закупуване на 225 милиона дози от разработваната от фирмата ваксина срещу коронавирус.

Още по темата


"Всеки кръг от преговори, които приключваме с фармацевтичната индустрия, ни доближава до победата на този вирус. Скоро ще имаме споразумение с CureVac, иновативната европейска фирма, получила по-рано финансиране от ЕС и Европейската инвестиционна банка за производство на коронавирусна ваксина в Европа", заяви в четвъртък председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от БНР.

По-рано този месец Европейският съюз се споразумя да закупи 300 милиона дози на ваксина срещу Covid-19 от компанията AstraZeneca, 200 милиона дози от разработваната от Johnson & Johnson ваксина, както и 300 милиона дози ваксина на компанията Sanofi.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: ваксинаеккоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
До 24, Странно, защото родителите на такива деца ги наблюдават постоянно.До 26, Полиомиелитът /детският паралич/ е вирусно заболяване, което най-често се появява след поставяне на ваксина срещу полиомиелит. Аутизмът е неврологично заболяване. Може да бъде и вроден дефект, но най-често е резултат от живака във ваксините.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До House M.D.Не съм лекар, но общата ми култура ми напомня мило, че детският паралич е вирусно заболяване, а аутизмът е вроден генетичен дефект в хромозомите, които няма как да бъдат предизвикани от поставянето на каквато и да е ваксина. Поне малко четете преди да пишете тотални глупости наляво надясно.
24
1
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Ще си бия само и единствено руска ваксина.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До House M.D."Колега",за 33 г. практика не съм наблюдавал у никого подобни странични явления!!!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС сме 450 милиона. Обаче са обещали да купят 225 + 300 + 200 + 300 = 1 милиард и 25 милиона бройки ваксина от 4 различни компании. За какво са ни толкова много ваксини? Явно всичко се прави с цел някой хора да станат милиардери на гърба на народа.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте писали глупости. Ваксините се купуват така, за да са налични предварително бройките. А и винаги е по-умно да сложиш сладкото в няколко кошници, а не в една, като ***, големия разбирач...Аз лично лекарство ако измислят - бих пила, ваксина не бих сложила, ако мога да избирам. И без това има още много време, докато ваксините са тествани както трябва и станат достъпни, а дотогава всичко може да се случи и да обърне събитията.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друго си е да закупиш ваксини, още преди да са минали тестовете и да са одобрени от регулаторните органи. После плюят по Русия. Че каква е разликата? ЕС налива милиони в приятелски фирми без да има готов продукт. И то при странни условия, че не носат отговорност за страничните ефекти. Искам да попитам - когато са наляли толкова много пари в тези фирми предварително, каква е гаранцията че когато пристигнат дикументите в ЕМА,те ще вземат независимо становище относно безопасността и ефикасността?
19
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Колега лекар, минимална или никаква е щета, при която развиваш детски паралич или аутизъм след поставянето на ваксина?
18
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Какво ще рече "иновативна"?
17
0
 
3
 
! Отговори
Тулуп преди 3 години
Пишете ме в списъка, ще си набия един КурВак.
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да минат конкуренцията на руската ваксина,сега западните фармацефтични корпорации ще изкарат и те съмнителни ваксини,за да могат да продават не само в западния свят. Това надпреварване,и изобщо това,което става във фармацефтичния и здравния сектор е огромно престъпление не виждано до сега. Става дума за огромни суми пари,с цената на човешки жертви ако са на никой не му пука.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какви пари ЕС купува ваксини?
14
3
 
17
 
! Отговори
F-16 преди 3 години
225 милиона дози по 100 евро ваксима - това са 22 милиарда. А ваксина няма, още се разработва. Както и f-16, ние даже платихме марите предварително.
13
3
 
16
 
! Отговори
Тези преди 3 години
Добре ли са?+ 225 м от cure vac"По-рано този месец Европейският съюз се споразумя да закупи 300 милиона дози на ваксина срещу Covid-19 от компанията AstraZeneca, 200 милиона дози от разработваната от Johnson & Johnson ваксина, както и 300 милиона дози ваксина на компанията Sanofi.Това прави общо над милиард?За какво са и на Европа?Населението е към 500м.От всички хора дали и половината ще искат.Хвърлят парите на бунището.
12
1
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Ваксината е двукомпонентна - слагат се две дози мисля през 30 дни. Освен това разбира се трябва да има и резервни количиства. САЩ вече обявиха, че няма да е задължителна, да видим в ЕС как ще се процедира.
11
2
 
19
 
! Отговори
иванова преди 3 години
ааааа то затова руската ваксина не била надеждна, ясно! шматоци
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как ще купуват ваксини от тая фирма, като още не са минали изпитанията от трета фаза! Ами ако излезе негодна за употреба!?? А бе важното да не е руската ваксина, защото била лоша хаха
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Не, и затова още не са регистрирани, за разлика от една друга ваксина.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ваксини минали ли са въпросната "трета фаза", за които ЕС толкова рева?
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да не е руска,щото ще им изтекатпечалбите.Германците бързат, а зарезултата???.Дано не ни пробутат10 млн