Меркел отсече: ЕС не признава резултата от изборите в Беларус

Те не бяха нито честни, нито свободни, посочи канцлерът
20 авг 2020 00:30, Красимир Ангелов
70
Меркел отсече: ЕС не признава резултата от изборите в Беларус
Снимка: БГНЕС

Страните членки на Европейския съюз не признават резултата от президентските избори в Беларус, заяви германската канцлерка Ангела Меркел, цитирана от ДПА.

Още по темата
"Изборите не бяха нито честни, нито свободни и поради това резултатът от тези избори не може да бъде признат", каза Меркел на пресконференция след извънредна виртуална среща на върха на ЕС по въпроса.

Германската канцлерка, чиято страна понастоящем е ротационен председател на съюза, осъди също "жестокото насилие" срещу протестиращи в Беларус.

Както е известно масови демонстрации избухнаха в бившата съветска република преди повече от седмица, след като президентът Александър Лукашенко обяви съкрушителна победа на изборите на 9 август.

Хиляди протестиращи бяха задържани, като много от освободените твърдят, че са били малтретирани в ареста, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МемориалДругарю, май си объркал епохата. Нищо, разбираме те, нормално е след третия боярищник.
57
0
 
1
 
! Отговори
Мемориал преди 3 години
Преди да говори за Беларус, Меркел е добре да си спомни за беларуския геноцид по време на Втората световна война. За три години немска окупация, на територията на Беларус намират смъртта си над 2 милиона нейни жители, а още около 400 хиляди беларуси са откарани на принудителен труд в Германия, по-голямата част от които не се връщат от германските фабрики на смъртта. За сравнение, жертвите на арменския геноцид в Османската империя през 1915 г. са около 1 милион и 500 хиляди души.
56
1
 
2
 
! Отговори
Шмоко преди 3 години
От къде на къде тая изкуфяла баба ще говори от мое име ??? Аз също съм европеец и съм на различно мнение от нейното..........
55
0
 
2
 
! Отговори
Bg. преди 3 години
А нашите къде са Меееееркел,не са важни.
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същата наглост,като нашия М.П.Г-жа Меркел да си гледа немската швайнещайн ,която превърна в халифат.В Германия не бият протестиращите а направо ги обявяват за терористи и ги трепят на място.Айде,чао, и казаха англичаните.
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същата наглост,истина нашия М.П.Г-жа Меркел да си гледа немската швайне рай,която превърна в халифат.В Германия не бият протестиращите а направо ги обявяват за терористи и ги трепят на място.Айде,чао, и каза англичаните.
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гуайдо - Фигуранта, избран от Европейския съюз да бъде фигурант президент на Венецуела.Плаща му или Европейската комисия, или Сената.Изборите за Фигуранта Гуайдо са пример за честни избори.
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Меркел иска ЕС да има влияние ще трябва да се обсъжда варианта със създаване на двустранни връзки с хората в Беларус (не с Лукашенко). Само така може да се подкрепи каузата им. Диктатурите по целия свят са в настъпление. Стана ясно, че Запада се е заблуждавал, че хората сами могат да си помогнат. Диктатурите се връщат към средновековни методи в 21ви век. На нивото на ислямски терористи са.
50
4
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До кога?"Кога ЕС ще заяви, в прав текст, че Боко Тиквата е вреден за демокрацията в ЕС" - боко тиквата е истински ес демократ. Даже е по-добър от половината ес лидери. Само слепите неграмотници не могат да го осъзнаят.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подпалвачите на граждански войни плащат на фигуранти милиони евро. Вече гласуваха да плащаме на фигуранти да стават фюрери и да правят преврати като Хитлер през 1923 година.
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз отдавна говоря, че германците (политиците главно) ни имат за животни, не за хора!Но българския *** гледа със зяпнала уста към немците и пита щом утре ще ни обесвате, въжето ще го раздават или да си го носим?Булгаристанеца няма капка собствено достойнство, ще видите потвръждението от числото минусите! Докога ще чакате някой от вън/чужбина да дойде да оправи бакиите в тази територия? Българина все чака някой да го освободи, Ботев, Левски, Русия, Съветската Армия и.т.н.
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел добре го каза, само че само с казване няма да мине, за съжаление. Хората имат нужда от помощ, защото срещу държавния апарат и силовите части на Лукашенко едва ли ще могат да се оправят.
46
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Те ес и в Сирия така подкрепиха ислямските терористи.
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България по улиците се влачат грозни и т.ъпи циркаджии на Фигуранта, а в Беларус протестират красиви и демократични мацки. Много ясно че в ЕС никой не е и чувал за "протести", а тези в Беларус ще ги подкрепят
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато германците протестираха срещу маските в Берлин Меркел много демократично ги наби. Обаче виж боя в Беларус не е демократичен.
43
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много бързо изпищяха за Беларус евробабичките! А тук 2 месеца протест и мълчат като подкарани с 200!
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПРОТЕСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ БОРЯТ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И АНТИКОМУНИЗЪМ, ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА И МАФИЯТА, ПРОТИВ РУСКИТЕ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТИ.
41
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите в Беларус се борят за демокрация и антикомунизъм, тук на катуните- барикади за ПУТИНИЗЪМ и руско робство.... замаскирано, като " борба с корупцията", без нито един факт в прокуратурата за такава!!! Това са " бг" руските роби- малка част от народа ни, но агресивна и престъпна...ШУМКАРСКА!
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ляв+Много ги разбираш колониалните тактики, все едно че си завършил АОНСУ с три.
39
6
 
17
 
! Отговори
Ляв+ преди 3 години
За съжаление Беларус, по пътя на Украйна е напът да стане поредната Западна колония. Това е приобщаване на пазар от още 10 милиона към развитите западни икономики. В случая не е толква важно вътре или отвън ЕС е. Съвременната колониална тактика е съвършенно проста: подпомагаш икономически разорената държава дотолкова, че масите да са вечно недоволни и разединени, което и ги прави лесно манипулируеми. Стабилно управление при подобна конюнктура е невъзмойно. Оскъдни инвестиции и пълна зависимост..