16 района в Гърция въведоха мерки срещу COVID-19

Атика и Солун са основните огнища на разпространение на заразата
Обновена: 23 авг 2020 12:24 | 23 авг 2020 12:15, Ния Христова
11
16 района в Гърция въведоха мерки срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС
В 16 района на Гърция вече действат по-строги ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса, предаде БНР.
 
Областите Атика и Солун са двете основни огнища на разпространение на вируса. По информация от Министерството по защита на гражданите четири острова са въвели карантинни мерки.
 
Властите следят дали се спазват изискванията за дистанция и носене на маски. Вече над 7 хил. души са глобени със 150 евро за липса на предпазна маска. Голяма част от заразените с вируса са присъствали на семейни тържества без да спазват необходимата дистанция, съобщават лекарите.
Още по темата
 
В повечето райони вече се разрешава да се събират до 50 души на едно място, а при неспазване се глобяват всички, които присътват на събирането. Глобата за организатора на събитието е 5 хил. евро.
 
Около 50 полицаи са с положителна проба за първи път от началото на пандемията. Предполага се, че са се заразили по време на служба. Дезинфекцират се полицейски участъци, а колегите на заразените служители на реда се поставят под карантина.
 
Най-засилени са проверките в туристическите райони. От полицията съобщават, че само единични са случаите на нарушения на Халкидики. Туристите носят маски навсякъде и продължават почивката си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
fake news
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почти всички страни от ЕС ни наложиха някакви изисквания при пътуване я тест, я карантина, ама май както е тръгнало ние ще излезем сравнително сухи въпреки че сме като разграден двор всеки от всякъде може да дойде без да сме поставили някакви ограничения на тези страни.Дано така да върви и поне тук този вирус да изчезне веднъж за винаги.
6
7
 
4
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Духайте гърци. Не вирус, чума трябва да мине през Гърция и тя да бъде поделена между Турция и България.
5
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Не се знае как ще бъде и в България в бъдеще. Още повече при смяна на правителсто и прочее
4
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Ти досега никога не си им стъпвал : D
3
7
 
2
 
! Отговори
Морски лъв от Ямбол преди 3 години
Елада чао, Елада чао, Елада чао, чао, чао, ний на Слънчака, печем баджака,пием Загорка, ядеме свинско с боб,а маска носим във задния си джоб!
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Втория коментар на въшкаря дето е решил,че коментара на първия е решение за пълнене на въшливите хотели на мафията е глупав и без грам истина.Това,че се отказва от ходене в гърция не означава,че ще пълни хотелите по кафявоморието,ама някой трябва да чете и да има нещо с гънки между ушите!Има и други дестинации въшкар!Иначе нека връщат мутрите и аз съм ЗА!!!!!
1
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия полудяха!И какво сядам в кръчмата а като станат 51 клиентите идват и ме глобяват 150 евро,а собственика 5 000 евро?!На всякъде и на плажа с маска е няма да им стъпя повече!