»зносът на вино от »тали€ достигна най-ниското си равнище от 30 г.

ѕрез 2019 г. приходите на »тали€ от вино са били 6,4 млрд. евро
23 авг 2020 13:23, Ќи€ ’ристова
11
»зносът на вино от »тали€ достигна най-ниското си равнище от 30 г.
—нимка: Pixabay
»зносът на италианско вино е достигнал най-ниското си равнище от 30 години, тъй като коронавирусът е свил търсенето. “ова съобщи италианската асоциаци€ на селскостопански производители  олдирети (Coldiretti), цитирана от ‘ранс прес.
 
ѕрез тази година износът е намал€л с 4 процента, след като вирусът принуди ресторантите в »тали€ и по света да затвор€т, а местните производители и износителите изпаднаха в затруднено положение.
 
ѕотреблението на италианско вино в  итай, където за първи път беше регистриран COVID-19 през декември, е потънало с 44% в периода €нуари-май, сочат данните на италианската статистическа служба »стат.
 
¬ъв ‘ранци€ потреблението на италианско вино е намал€ло с 14 на сто, а във ¬еликобритани€, където рол€ играе и несигурността около Ѕрекзит, е спаднало с 12 на сто, допълва Ѕ“ј.
 
»зносът за √ермани€ и —јў, където в бъдеще вли€ние може да имат и наказателните мита, е останал стабилен за разглеждани€ период, като има лек спад от 1%, посочва  олдирети.
 
¬иното е основно селскостопанско перо в износа на »тали€ за —јў, като експортът възлиза на 1,5 милиарда евро (1,8 милиарда долара) годишно.
 
ѕрез 2019 година приходите на »тали€ от вино са общо 6,4 милиарда евро.
 
ѕо думите на председател€ на  олдирети ≈торе ѕрандини близо 40% от производителите изпитват затруднени€ заради кризата с коронавируса и тр€бва бързо да бъдат подкрепени износителите, както и да бъдат намалени разходите.
 
ѕрез юни италианското правителство прие разпореждане, с което се позвол€ва около 70 милиона бутилки вино, които са излишък, да бъдат превърнати в дезинфектанти, за да се намали недостигът.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


11
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
8
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
¬иното е антифриз.
7
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
»змислен сектор като туризма развлекателната индустри€ киното и тн.
6
1
 
9
 
! ќтговори
ƒо 5 преди 3 години
јнглийско вино!....јбе ти добре ли си ..тук н€ма климат за гроздето да узрее то€ за английско вино говори...н€ма такова животно...англи€ не произвежда вино...всичко е внос...€ посочи марка английско вино?
5
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
я кажете защо в  алифорни€ н€ма ток, как се стигна до това в най богати€ щат, център на либерализма и всичко прогресивно да н€ма ток като в трети€ св€т
4
3
 
9
 
! ќтговори
BRAWO преди 3 години
»талианското , ‘ренското и јнглийското ¬ино отдавна губи позиции в —вета .ѕадението им започна от ≈— —убсидиите за «емеделците , всички ћафиоти отвориха ¬инарни и ¬иното започна да се прави от —пирт от «ахарна “ръстика , а не от √розде .÷енителите на вина зна€т това .
3
3
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 години
«а разлика от »тали€, износът на вино от –уси€ и по-точно от  раснодарски€ край се увеличава със вс€ка изминала година. ѕредстои ръст на износа на вино от  рим.
2
1
 
2
 
! ќтговори
пианист-тъпанджи€ преди 3 години
јз се чуд€ защо напоследък не мога да намер€ любимото ми монтепулчано
1
4
 
5
 
! ќтговори
јнти коронист преди 3 години
“и€ короноидиоти сами си унищожиха икономиката за десетилети€ напред само и само за да вземат н€колко милиарда евро от ≈— заради коронаспектакъла, който разиграха през пролетта!