Грета Тунберг нетърпелива, иска да се върне в училище

Една година тя бе далеч от класната стая
25 авг 2020 07:48, Ния Христова
40
Грета Тунберг нетърпелива, иска да се върне в училище
Снимка: БГНЕС

Шведската екоактивистка Грета Тунберг заяви, че е щастлива, че се завръща в училище след едногодишна пауза, предаде БГНЕС.

"Едногодишната ми почивка от училище приключи, толкова е страхотно, че най-накрая ще се върна в училище", написа Тунберг.
 
През 2018 г. Тунберг всеки петък, вместо да ходи на училище, заставаше пред шведския парламент с искане властите да засилят мерките за борба с климатичните промени. Инициатива й се превърна в международно движение "Петъци за бъдеще".
 
През декември 2019 г. шведската активистка беше обявена за "Личност на годината" от сп. "Тайм". Главният редактор на "Тайм", подкрепи избора с факта, че момичето става най-младият човек, получил тази номинация в 92-годишната история на изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
35
 
! Отговори
Хур Тейердал преди 3 години
Да ходи на училище, има нужда... Да разбере поне света как работи, а не всичко дето лети се яде. Хубаво е да критикуваш "мръсните капиталисти" с техните производства, когато вкъщи седиш във фотьойл за 9 хил.евро . Карай да върви. И списание "Тайм" да не се хвалят много много, че едно време на корицата си бяха сложили Хитлер, та толкоз за тях.
5
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фактът, че през декември 2019 г. шведската полуграмотна активистка Грета Тунберг беше обявена за "Личност на годината" от сп. "Тайм", недвусмислено говори за пълната деградация на така наречените западни, цивилизационни, либерални ценности.
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва в първи клас. За тази работа се иска акъл и познания, не само да плюе за да се харесва на вестниците.
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така де била е заета да оправя света и между другото това нещо, ако така си почива през година ще завърши средното си образование на 20 години.
2
0
 
27
 
! Отговори
Греда преди 3 години
Много бързо излиза от психиятрията.... мислех поне доживот ще си я държат. Явно доналд тръмп е ходатайствал
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таз коя беше