Властите в Берлин забраниха протестите заради COVID-19

Уверенията на участниците, че ще носят маски, не били достатъчно убедителни
26 авг 2020 22:01, Ния Христова
46
Властите в Берлин забраниха протестите заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
Властите в Берлин обявиха, че забраняват провеждането на насрочените за този уикенд демонстрации в града. Причината са опасения, че няма да се спазват санитарните правила заради коронавируса, предаде ДПА.
 
Уверенията на участниците в демонстрациите, че ще носят предпазни маски, не са били достатъчно убедителни пред властите, както и уверенията, че проявите ще протекат безопасно.
 
За пример се дава масовата демонстрация, която се състоя на 1 август на противници на ограниченията и мерките за хигиена заради пандемията. На тази проява в центъра на германската столица се бяха събрали близо 20 000 човека.
 
"Това не е решение срещу свободата на събранията, това е решение в защита срещу заразата", мотивира забраната си градската управа.
 
В изявлението й се подчертава още, че Германия се намира в разгара на пандемията, което "не може да се отрече".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
до Deutschland преди 3 години
В Германия само 33% имат СОБСТВЕНО ЖИЛИЩЕ, в Берлин дори само 10%. В България над 90%. Имате ИЛЮЗИОННИ ПРЕДСТАВИ ЗА ГЕРМАНИЯ.
40
4
 
3
 
! Отговори
Deutschland преди 3 години
Германия се справи най-добре с коронавирусната епидемия от всички западни страни. И да тичаме срещу Германия не можем да я стигнем по доходи, пенсии и стандарти. Германия е велика!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо на плаката пише faschismus kommt?
38
1
 
9
 
! Отговори
Слуцк преди 3 години
Значи в самата Германия не може, но подкрепят протестите в другите държави, защото това било върховенството на закона. В същото време в Берлин не може, и има цензура по форуми, социални мрежи, в медиите и къде ли не още? Накъде са тръгнали, незнам, прилича ми на диктатура, сакън някой да не каже нещо и за бежанците - любимци на Бабет!
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрация. По немски ;)Това да не ти е беларус. Ако там бяха направили така цяла европа щеше да ореве върталъка ;)))
36
2
 
6
 
! Отговори
Владо преди 3 години
А в България анархия.
35
5
 
5
 
! Отговори
ДО 30 ФАШИСТА преди 3 години
ФАШИСТ БЪРКАШ ТЕРМИНИТЕ ДЕМОКРАЦИЯТА Е СВОБОДАТА ,ТВОИТЕ ПРАВА НЕ МЕ ВЪЛНУВАТ КАКТО И МОИТЕ НЕ ВЪЛНУВАТ ТЕБ ОССНОВАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА Е СВОБОДА НА ПРЕДВИЖВАНЕ СВОБОДА НА ИЗКАЗ И СЛОВО А НЕ ДА МИ ЗАПБРАНЯВАШ ДА ИЗКАЗВАМ МНЕНИЕ И ДА МИ ВНУШАВАШ ЧЕ ЩЕ УМИРАМ И ДА МЕ ЛЪЖИШ С КОРОНАВИРУСИ ТУК ВЕЧЕ Е СВЪРШИЛА ДЕМОКРАЦИЯТА ЗАТОВА НАРОДА РЕШАВА НЕ ТИ С ДИКТАТОРКСИТЕ АМБИЦИИ!
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36Точно си е от ГДР, може би затова харесва нашичкия :))) Бях гледал видео, как копунясва или по точния израз е, др уса тялото си, когато е била млада по българските плажове :))) Иначе е харесвам, не е лоша жената :)
33
0
 
3
 
! Отговори
ОПАААА преди 3 години
АКО НЕ ИСКАШ ДА БЪДЕШ НАКОВАЛНЯ-БЪДИ ЧУК!
32
4
 
5
 
! Отговори
АХА 20000 ДРУГ ПЪТ преди 3 години
ИМАШЕ МИЛИОНИ НО ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗАБРАНЯВА ,НО ТАМ БИЛО ДЕМОКРАТИЧНА ЗАБРАНА ДА НЕ СИ ПОМИСЛИТЕ ЧЕ НОМА ДЕМОКРАЦИЯ И МЕРКЕЛИЦА НЕ Е ДИКТАТОР И НЕ ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРИТЕ ГОДИНИ ПОДРЕД НИКОЙ НЕ Я ИСКА ТАЗИ ДИКТАТОРКА ВЕЧЕ.НО ТОВА Е ЗАПАДНИЯ ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ В КОЙТО ДЕМОКРАЦИЯТА Я НЯМА ПОЛИЦИЯТА-РЕПРЕСИВЕН ОРГАН БИЕ И ТРЕПЕ БЕЗПРИЧИННО В ЦЯЛА ЕВРОПА Е ДИКТАТУРА СЪБУДЕТЕ СЕ!
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМеркел не е от източна Германия,вие се бъркате,тя е от Хамбург,само е учила физика в Лайпциг. Тя е химик и физик. Да не говорим,че е издигната от Хелмут Кол и даже работи срещу ГДР.
30
3
 
8
 
! Отговори
Дърт комсомолец преди 3 години
Забраните довеждат до никъде.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕКОЙКъсмет е, че сме комшии с Гърция :)) Там се е зародила демокрацията, във всички западни учебници го пише :))) За Корона, ами може и да съм го изкарал, без да разбера това, малко отпадналост, лягаш, спиш и ставаш като нов човек :)
28
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само това, че Меркел е била активна комсомолка, а понастоящем бездетна бабичка, ми е достатъчно да и изчисля умствения багаж. Неслучайно търпи и поощрява изродщините на нашия комсомолски секретар с гиквения . Ес се управлява от *** пар екселанс, другия "ликомотив" е оня, дето се оженил за учителката си.
27
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус има,обаче от 100 заразени 80 не усещат нищо само го разнасят и ако не си направят тест,няма и да разберат,че са го носили.Е чудно ли е,че не вярват да има вирус?Късмет,че са от тези дето не усещат.Ако обаче някой техен близък се влоши и му сложат тръбата в гърлото,друго ще запеят!
26
7
 
11
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
До Анонимен: Демокрацията не е ред и дисциплина, а буквално преведено от старогръцки означава народовластие. Чрез заблудата за твоето здраве, ти се ограничават правата и свободите. Това е доста опасно като явление.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията=твоите права запичват там, където свършват моите.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХахахахахахахахаЯвно на *** всички събирания са им еднакви и всички избори също. Това е нормално, те неслучайно се крият зад "избори" когато единственото нещо, което има общо с демократични избори е името.
23
11
 
12
 
! Отговори
бой по кратуните преди 3 години
Добре, а циркаджиите на Фигуранта кога ще отнесат глоби по 5000 лева от НОЩ за неносене на маски?
22
6
 
50
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Ето, виждате ли колко демократично забраняват протестите в Германия заради Ковид, а забраните 9а протести в Русия и Беларус са тоталитарни, мракобесни и недемократичниФренската полиция много демократично налага жълтите жилетки с гумени палки и ги трови със сълзотворен газ, а когато Китай, Русия и Беларус бият демонстрантите, това е нарушение на човешките права.Вeщицата Меркел може демократично да се кандидатира и да управлява 4-ти мандат, а Путин и Лукашенко не могат :)