Властите в Берлин забраниха протестите заради COVID-19

Уверенията на участниците, че ще носят маски, не били достатъчно убедителни
26 авг 2020 22:01, Ния Христова
46
Властите в Берлин забраниха протестите заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
Властите в Берлин обявиха, че забраняват провеждането на насрочените за този уикенд демонстрации в града. Причината са опасения, че няма да се спазват санитарните правила заради коронавируса, предаде ДПА.
 
Уверенията на участниците в демонстрациите, че ще носят предпазни маски, не са били достатъчно убедителни пред властите, както и уверенията, че проявите ще протекат безопасно.
 
За пример се дава масовата демонстрация, която се състоя на 1 август на противници на ограниченията и мерките за хигиена заради пандемията. На тази проява в центъра на германската столица се бяха събрали близо 20 000 човека.
 
"Това не е решение срещу свободата на събранията, това е решение в защита срещу заразата", мотивира забраната си градската управа.
 
В изявлението й се подчертава още, че Германия се намира в разгара на пандемията, което "не може да се отрече".

46
Още от ЕС
Гръцката брегова охрана с операция по спасяване на мигранти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
до Deutschland преди 4 седмици
В Германия само 33% имат СОБСТВЕНО ЖИЛИЩЕ, в Берлин дори само 10%. В България над 90%. Имате ИЛЮЗИОННИ ПРЕДСТАВИ ЗА ГЕРМАНИЯ.
44
4
 
3
 
! Отговори
Deutschland преди 4 седмици
Германия се справи най-добре с коронавирусната епидемия от всички западни страни. И да тичаме срещу Германия не можем да я стигнем по доходи, пенсии и стандарти. Германия е велика!
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Защо на плаката пише faschismus kommt?
42
1
 
9
 
! Отговори
Слуцк преди 4 седмици
Значи в самата Германия не може, но подкрепят протестите в другите държави, защото това било върховенството на закона. В същото време в Берлин не може, и има цензура по форуми, социални мрежи, в медиите и къде ли не още? Накъде са тръгнали, незнам, прилича ми на диктатура, сакън някой да не каже нещо и за бежанците - любимци на Бабет!
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Демокрация. По немски ;)
Това да не ти е беларус. Ако там бяха направили така цяла европа щеше да ореве върталъка ;)))
40
2
 
6
 
! Отговори
Владо преди 4 седмици
А в България анархия.
39
5
 
5
 
! Отговори
ДО 30 ФАШИСТА преди 4 седмици
ФАШИСТ БЪРКАШ ТЕРМИНИТЕ ДЕМОКРАЦИЯТА Е СВОБОДАТА ,ТВОИТЕ ПРАВА НЕ МЕ ВЪЛНУВАТ КАКТО И МОИТЕ НЕ ВЪЛНУВАТ ТЕБ ОССНОВАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА Е СВОБОДА НА ПРЕДВИЖВАНЕ СВОБОДА НА ИЗКАЗ И СЛОВО А НЕ ДА МИ ЗАПБРАНЯВАШ ДА ИЗКАЗВАМ МНЕНИЕ И ДА МИ ВНУШАВАШ ЧЕ ЩЕ УМИРАМ И ДА МЕ ЛЪЖИШ С КОРОНАВИРУСИ ТУК ВЕЧЕ Е СВЪРШИЛА ДЕМОКРАЦИЯТА ЗАТОВА НАРОДА РЕШАВА НЕ ТИ С ДИКТАТОРКСИТЕ АМБИЦИИ!
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 36

Точно си е от ГДР, може би затова харесва нашичкия :))) Бях гледал видео, как копунясва или по точния израз е, др уса тялото си, когато е била млада по българските плажове :))) Иначе е харесвам, не е лоша жената :)
37
0
 
3
 
! Отговори
ОПАААА преди 4 седмици
АКО НЕ ИСКАШ ДА БЪДЕШ НАКОВАЛНЯ-БЪДИ ЧУК!
36
4
 
5
 
! Отговори
АХА 20000 ДРУГ ПЪТ преди 4 седмици
ИМАШЕ МИЛИОНИ НО ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗАБРАНЯВА ,НО ТАМ БИЛО ДЕМОКРАТИЧНА ЗАБРАНА ДА НЕ СИ ПОМИСЛИТЕ ЧЕ НОМА ДЕМОКРАЦИЯ И МЕРКЕЛИЦА НЕ Е ДИКТАТОР И НЕ ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРИТЕ ГОДИНИ ПОДРЕД НИКОЙ НЕ Я ИСКА ТАЗИ ДИКТАТОРКА ВЕЧЕ.НО ТОВА Е ЗАПАДНИЯ ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ В КОЙТО ДЕМОКРАЦИЯТА Я НЯМА ПОЛИЦИЯТА-РЕПРЕСИВЕН ОРГАН БИЕ И ТРЕПЕ БЕЗПРИЧИННО В ЦЯЛА ЕВРОПА Е ДИКТАТУРА СЪБУДЕТЕ СЕ!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен

Меркел не е от източна Германия,вие се бъркате,тя е от Хамбург,само е учила физика в Лайпциг. Тя е химик и физик. Да не говорим,че е издигната от Хелмут Кол и даже работи срещу ГДР.
34
3
 
8
 
! Отговори
Дърт комсомолец преди 4 седмици
Забраните довеждат до никъде.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До НЕКОЙ

Късмет е, че сме комшии с Гърция :)) Там се е зародила демокрацията, във всички западни учебници го пише :))) За Корона, ами може и да съм го изкарал, без да разбера това, малко отпадналост, лягаш, спиш и ставаш като нов човек :)
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само това, че Меркел е била активна комсомолка, а понастоящем бездетна бабичка, ми е достатъчно да и изчисля умствения багаж.

Неслучайно търпи и поощрява изродщините на нашия комсомолски секретар с гиквения .

Ес се управлява от дегенерати пар екселанс, другия "ликомотив" е оня, дето се оженил за учителката си.
31
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вирус има,обаче от 100 заразени 80 не усещат нищо само го разнасят и ако не си направят тест,няма и да разберат,че са го носили.Е чудно ли е,че не вярват да има вирус?Късмет,че са от тези дето не усещат.Ако обаче някой техен близък се влоши и му сложат тръбата в гърлото,друго ще запеят!
30
7
 
11
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 седмици
До Анонимен: Демокрацията не е ред и дисциплина, а буквално преведено от старогръцки означава народовластие. Чрез заблудата за твоето здраве, ти се ограничават правата и свободите. Това е доста опасно като явление.
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Демокрацията=твоите права запичват там, където свършват моите.
28
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аз обикалях къде ли не. По барове, кръчми градски транспорт, болници, пипам наляво надясно мръсотии и си ровичкам в носа :). То фестивали, морета и маска носих само когато ме гонят там, където ми е напълно задължително. Разболях ли се ? НЕ. Сега ми говорят за втора вълна есента. Бах маа тоя вирус много избирателен бе. Да не би да го припазнахте с някой друг ? То Българите навсякъде се събират, да не говорим за протестите. Ако бяха познали нашите "експерти", сега трябвале да има 5 млн заразени.
27
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Меркел - денонизирана, корумпирана, дърта ***. По-умните немци трябва да са наясно с това и да я изритат към старческите домове, особено след онова "успех на ГЕРБ на изборите"
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Хахахахахахахаха

Явно на *** всички събирания са им еднакви и всички избори също.

Това е нормално, те неслучайно се крият зад "избори" когато единственото нещо, което има общо с демократични избори е името.