Властите в Берлин забраниха протестите заради COVID-19

Уверенията на участниците, че ще носят маски, не били достатъчно убедителни
26 авг 2020 22:01, Ния Христова
46
Властите в Берлин забраниха протестите заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
Властите в Берлин обявиха, че забраняват провеждането на насрочените за този уикенд демонстрации в града. Причината са опасения, че няма да се спазват санитарните правила заради коронавируса, предаде ДПА.
 
Уверенията на участниците в демонстрациите, че ще носят предпазни маски, не са били достатъчно убедителни пред властите, както и уверенията, че проявите ще протекат безопасно.
 
За пример се дава масовата демонстрация, която се състоя на 1 август на противници на ограниченията и мерките за хигиена заради пандемията. На тази проява в центъра на германската столица се бяха събрали близо 20 000 човека.
 
"Това не е решение срещу свободата на събранията, това е решение в защита срещу заразата", мотивира забраната си градската управа.
 
В изявлението й се подчертава още, че Германия се намира в разгара на пандемията, което "не може да се отрече".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
13
 
! Отговори
до: Ха-ха преди 3 години
Не вярвам да приключи, всичко вероятно е доста по-дълбоко. Като цяло смятам, че ще се постигнат "успехи", особено ако Тръмп загуби, но фармацевтичните гиганти вече са планирали печалбите и няма да пуснат така лесно нещата, ще се поддържжа още известно време паниката сред по-податливите, така че доста народ ще се имунизира, и то доброволно.
20
7
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Като минат изборите в САЩ,епидемията ще приключи...
19
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е да се скапе икономиката, та да теглим кредити от еврейските банки. Както винаги. Как пък не познавам човек, който дори да познава някого, който да е сериозно заболял от този "ъъъъ втора чума" вирус. А съм разговарял с лекари от общо четири държави даже. Евреите доволно потъркват ръце, а вие се напикавайте от някакъв си грип там. Овце!
18
5
 
24
 
! Отговори
Диян преди 3 години
Демонстрантите на 01.08. обаче не бяха 20 хил, а вероятно между 500 хил. и 1,3 млн. А тази демонстрация трябваше да е още по-голяма, защото беше обявена за интернационална и се очакваха хора от цяла Европа. Затова режимът на Меркел напълни гащите, но това беше много глупав ход. Сега и тези, които се колебаеха, ще отидат, а органиаторите вече казаха, че простест ще има, не е сигурно само под каква форма ще се проведе.
17
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А такаааааааа! Браво!
16
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се прави!Ние привържениците от ГЕРБ искаме ред и дисциплина каквато трябва да е демокрацията!Иначе Боко да си отива щом не може да ни защити!
15
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вас май много ви е яд, ама тука в Германия всичко е наред, в източна болните са малко и биват изолирани бързо, докато при вас цари пълно безхаберие. В германия вируса е на огнища, които бързо влизат под контрол въпреки бройката, а при вас в БГ е пълна каша. И за недоразбралите, германия е огромна, с 10 пъти по голямо население, и 2000 случая се равняват на 200 в БГ. За разлика от здравните власти в България, тукашните си имат много добра идея какво правят..
14
2
 
25
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Кефи ли ви либералният райх?
13
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тихановска е много демократичен протестер. Става за президент на Франция. Макрон е диктатор и бие вече 2 години Жълтите жилетки. Макрон, вън! Оставка!
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални да събуждат и да го правят премиер на Германия. Да не изпуснат демократичния човек Навални. Русия не го заслужава. Германия ще го лапне.Навални - премиер, долу антипротестера Меркел. Оставка.
11
7
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
УЖ ЛЮЛКА НА ДЕМОКРАЦИЯТА , А Е БЕТЕР КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ, СЕВЕРНА КОРЕЯ И БЕЛАРУС!ЕТО ТАКА СЕ ПРАВИ:D ИЗМИСЛЯШ СИ ОПРАВДАНИЕ И НАПРАВО ЗАБРАНЯВАШ ПРОТЕСТИТЕ ЗА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ :D
10
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евродиктаторите не искат народа да протестира демократично.Ще изберем нови демократични лидери, които да премахнат забраните за протести.Санкции за евродиктаторите, сложили маски на устите на гражданите, за да мълчат.Оставка.
9
11
 
22
 
! Отговори
Ковидинтeлигент преди 3 години
Какво е избухнало в Италия? В Италия от коронавирус надали някой е умрял, но некомпетентно лечение, да! Тука троловете на надница, не се ли замисляте, че и вие ще сте от масата без права? Нима ще ви пуснат да сте нещо повече? Надали! Рано или късно,Бако човечеството оцелее този срамен епизод ще се нареди до инквизицията, гоненето на вещици и др. небивалици.
8
15
 
8
 
! Отговори
Просто е мислете преди 3 години
Защо в големите европейски страни има толкова заразени а тука не? Вижте им населението!! Това са десетки милиони разлика. Ние без мерки ще ги стигнем тях със мерки но бааавно. Това бг *** не го схващат. Италия примерно избухнаха защото се целуваха по площадите. Ние тогава имахме 20 болни. Населението е фактор тука, както и навременните мерки.
7
4
 
26
 
! Отговори
Ива преди 3 години
Само този протест е забранен... обаче..Анти-Протестите обаче са разрешени - както и другите протести на левите групировки
6
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това обаче не важи за *** на меркел да Ви е честита демокрацията.
5
13
 
35
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Протестите в България абсолютно недвусмислено и 100% доказаха, че вирус НЯМА.
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уверенията на участниците в демонстрациите, че ще носят предпазни маски------Офци...
3
7
 
17
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Яку фашисти!
2
22
 
18
 
! Отговори
Професор преди 3 години
И в София трябва да са забранят протестите.