На второ място сме по най-висока смъртност от коронавируса в ЕС

Румъния води в черната класация
6 сеп 2020 17:00, Петя Славова
193
На второ място сме по най-висока смъртност от коронавируса в ЕС
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Румъния остава категоричен лидер в черната класация на смъртността сред заразените с новия коронавирус лица, съобщава днес в. "Ромъния либера".

Още по темата

Изданието отбелязва, че по този показател Румъния е начело сред страните от ЕС и Великобритания, като отчита девет пъти по-висока смъртност от средната за Европа, предава БНР.

Според най-новите данни Румъния е имала ниво на смъртност от сред заразените Covid-19 пациенти 3,2 на 100 000 жители през последните 14 дни.

На второ място на голямо разстояние е България с 1,7 смъртни случая на 100 000 жители, следвана от Испания с 1,2. Средното ниво за ЕС и Великобритания е 0,36 на 100 000 жители, тоест девет пъти по-малко от Румъния, отбелязва изданието.

През последното денонощие в страната бяха потвърдени 1150 нови случая, с което общият брой на потвърдените от началото на пандемията случаи достигна 95 014.

Още 43 пациенти с Covid-19 са починали през последните 24 часа, с което броят на жертвите нарасна до 3 893. В интензивни отделения в момента се намират 474 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвайте,обединявате се, за да противостоите,без темрмометрия и биометрията, никъде, и в УЧИЛИЩНАТА СИСТЕМА!
133
0
 
7
 
! Отговори
Кор преди 3 години
Авторката да вземе да си оправи статията, откъде е преписвала незнам но тези цифри не са вярни.
132
1
 
6
 
! Отговори
12МСП преди 3 години
Да няма някаква грешка ,та ние винаги сме на първо място по бедност,продължителност на живота , по смъртност,по разруха ,кражби ,ненаказана корупция .А, сега на второ място ,излагаме се
131
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато имаше мерни - помощ, задушават ни, не можем да дишаме; сега, когато мерките ги няма - помощ, убиват ни, ама заведенията - пълни. Супер! Мутафчийски ще излезе прав. Еех, Бенатова, Бенатовааа ...
130
1
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
До Веселяка 154 Ще търпиш властта , няма къде да идеш.Народа така е пожелал на изборите.
129
3
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Анонимен 138 Бойко си е тук. Никъде не се е скрил. Мерки срещу вируса има , но такива като теб не ги спазват и ходят на протести .Дай да видим твоите мерки.Предлагай.
128
5
 
3
 
! Отговори
СВОБОДЕН преди 3 години
Няма такова нещо смъртност от корона вирус. Има смъртност от други заболявания, които се слагат в графа Ковид 19. Никога тоя вирус не е бил изолиран по системата на Кох. Всичко е измама. Аз не познавам хора заразени от вируса и тествани за него. Няма одобрени материали и конструкция на маските. Няма контейнери за употребяваните маски от СМЪРТОНОСНИЯТ вирус. Болниците се субсидират ако пишат Вирус в графата заболяване.
127
3
 
4
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Това не може да бъде вярно. Тогава Борисов лъже най безогледно като казва че се справяме най добре с вируса от цяла Европа. Явно властта ни лъже за всичко. Трябва ли да я търпим още?
126
3
 
7
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Нали Швеция с която ни плашеха майтапчийски и Боко тиквата беше с най либерален режим апък сега втори по смъртност в Европа от ковид България престанете да травмирате хората колкото е опасен грипа толкова и ковид или пак подготовка за затваряне на държавата
125
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писна ми от хора, които не могат да четат, а пишат "истини от последна инстанция". Ясно е написано - за 14 дни, а не от началото на епидемията. Тези последни 14 дни показват текущото състояние на епидемията. В България очевидно е зле. От държавите в ЕС, само Румъния и Люксембург са по-зле от България. Иначе има и други държави в Европа, които са зле, някои по-зле от България - Молдова, Македония, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина и т.н.
124
2
 
9
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Това не е вярно. След кратки изчисления установих, че сме доста зад Италия, Испания и поне всички западни държави - по брой починали спряма общия брой население. Поредна западна инсинуация!
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е та на едни румънци ли ще се даваме?
122
6
 
7
 
! Отговори
До ТРЯБВА преди 3 години
С тези ненадеждни тестове, не се знае дали починалите са с КОВИД действително.
121
3
 
4
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 3 години
Смъртността от Ковид 19 е Изчислена на БРОЙ Население , не на заразени .
120
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още повече нашата вълна сега е в разгара си, ние до преди два месеца се криехме по къщите.
119
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То тука нито тестват контактни, нито дори контактните сами се тестват, защото трябва да се бръкнат 130 лв. за тест. Познавам семейство, майката се зарази и го изкара в къщи с грипоподобни симптоми, само нея тестваха, защото имаше симптоми, бащата и детето имаха леко неразположение за един ден, тях не ги тестваха, но те със сигурност също са го изкарали, защото бяха 14 дена карантина заедно с майката в една къща. Така че статистика - стъкмистика отвсякъде.
118
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами че ние сме си на първо място по смъртност в света. Какво очаквате
117
7
 
15
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Ние не знаем истинския брой на заразените. От къде изчислиха процента смъртност?? Паника да се всява.
116
8
 
14
 
! Отговори
Истина ли е? преди 3 години
Истина ли е, че всички починали са си поставили противогрипни ваксини през есента?
115
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
къде е Бойко , скрил се е ксто мишок, къде да му мерките, чака май 100 на ден ама умрели