Собственикът на "Лидъл" е най-богатият германец

Състоянието му се изчислява на 41,8 млрд. евро
20 сеп 2020 14:50, Ния Христова
116
Собственикът на "Лидъл" е най-богатият германец
Снимка: БГНЕС
Дитер Шварц е обявен за най-богатият германец. Състоянието на 80-годишният основател на веригите "Лидл" и "Кауфланд" се изчислява на 41,8 милиарда евро. Това става ясно от класацията на най-богатите германци, публикувана от германското неделно издание „Велт ам Зонтаг”, предаде БГНЕС.
 
На второто място се нарежда семейство Райман, чието състояние възлиза на 21,25 милиарда евро. Разнородният семеен бизнес се управлява чрез холдинга JAB, базиран в Люксембург.
 
На трето място е семейството на Волфганг Порше – председател на надзорния съвет на германския автомобилен производител „Порше” АД и член на надзорния съвет на акционерните дружества "Фолксваген" и "Ауди". Състояние на семейството се изчислява на 20 милиарда евро.
 
Общото състояние на хилядата най-богати германци, по оценка на изданието, възлиза на 1,1 трилиона евро. Това е с 0,76 % повече от миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
9
 
23
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Ами богатее си човекът ...на гърба на мизерните източноевропейци...
81
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До79. Ами да изскочи някой наш богаташ. Да го засенчи. Така де кокуренция да има. Но не се показва нашия.
80
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нашите милионери си раздават парите на децата, внуците любовниците и павлион за мекици не отварят. И името си крият. А сме уж в ЕС.
79
5
 
11
 
! Отговори
дедо преди 3 години
Такъв е уви живота,господари и роби. Добре че човек не живее повече от 100 години!
78
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как няма да е най-богатия - работят му за жълти стотинки хиляди роби, стоките-с ниско качество
77
2
 
37
 
! Отговори
Стефчо преди 3 години
Най добрата храна е тая дето си произвеждаме сами. Не става някак си да лежиш пред компа и големия си телевизор и да имаш изискавания за качество и произход. Щом си обикновен консуматор ще те доят,такава е системата!
76
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лидъл правят промоция често на някаква измислена тяхна марка бира.
75
7
 
24
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До ХаЕ и?Продават си ***, прибират си парите, минимален риск.
74
13
 
9
 
! Отговори
Ха преди 3 години
В България Кауфланд, Лидл, ОМВ и ред други са франчайзинг. Нека не се заблуждаваме излишно!
73
6
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 72Пич, има и месарници и хлебарници и тук-таме нетурски зарзаватчии. Може чудесно да минеш и без суперите. Но немският народ е беден.
72
6
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До До ПроСоТоНЕ стъпвам в тия СКЛАДОВЕ ЗА ДА ПАЗАРУВАМ!Но често ПРИДРУЖАВАМ мои близки до там..И имам ДИРЕКТНО впечатление за нещата!Глупаво е да си мислиш,че просто "си драскам" тук ей така..НИКОГА не бих написал нещо,в което не съм сигурен!..И НЕ,нито съм "агент" на Билла,нито на кварталния магазин!!!!!!!!!ИМАМ СОБСТВЕНО мнение за нещата и просто го споделям!..Е,ако то не съвпада с твоето,..АЗ ли съм виновен?
71
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега много сми.е взискателни. Правим се на европейциЛидл си е германска верига, която продава преди всичко в самата Германия. И в нея, и в още по-долната Алди се пазарува и се плюска масово, и то не само от бедните. Никой никъде не е взискателен и качеството на храните навсякъде е отвратително.Ако германците бяха взискателни, най-популярната храна в Германия нямаше да е дюнерът от мистериозно месо от будките.
70
4
 
15
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 3 години
И с какво точно те обидих? Освен, че отбелязах, че лъжеш. Хем не стъпваш в Лидл (бил си надникнал там последно преди години), хем си в течение на новите практики на "хитреците" от Лидл да мамят клиентите си. Как точно става това?!!
69
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТАЯ СЕДМИЦА НАПАЗАРУВАХ В КАУФЛАНД И ДРУГАТА ПАК!!!АМИ ДА ПЕЧЕЛИВШ БИЗНЕС Е!
68
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало по полека софиянци. Не намираите косур на собственика. Тое тръгнал от едно малко населено место, по малко от Самоков. Но с честен труд е станал милиардер. Не с масова преватизация или рекет на партия. Ами милиардер е и соб. на Метро на агазините ТСМ. станали с труд
67
5
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ама драги,аз изобщо не си и помислям,че собственика на лидл и куфланд е опрял до мен!!!!..защо ме обиждаш?...Аз само споделих МОИТЕ впечатления от тия "вериги"....СТАДОТО е ОГРОМНО!...НА НЕГО разчита чорбаджията!..А такива "персони" като мен изобщо не го интересуват...но така или иначе тук е място за коментари и всеки има право да изрази мнението си.АЗ СЪЩО!!!
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е той собственика на Лидл само тука чете а и българския му е втори майчин.И въпреки това в Световен мащаб най-големите вериги са Уол Март и Карфур или поне допреди години бе така.
65
4
 
23
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 3 години
Сигурен съм, че ако милиардерът собственик на Лидъл разбере, че не му "стъпяш" в магазина, много ще се разстрои и ще го заболи сърцето от това. Благодаря ти, че сподели с нас, къде стъпяш и къде не!
64
2
 
9
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 3 години
Смешно е, да твърдиш, че такава голяма верига хранителни магазини, се опитва да печели от такива ромски номера. За години пазаруване в Лидл, това е първото несъответствие в цена на което попадам. Опитай се в кварталния хоремаг да спориш, че са те таксували повече от обявената цена. И цената беше на етикета, който рядко някой гледа, а не "отпред" пред стоката за да те заблуди.
63
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе че Лидл не е топ куалити е факт.Ама за нашите стандрти е ок и има неща дето другаде ги няма не и на тези цени.