Собственикът на "Лидъл" е най-богатият германец

Състоянието му се изчислява на 41,8 млрд. евро
20 сеп 2020 14:50, Ния Христова
116
Собственикът на "Лидъл" е най-богатият германец
Снимка: БГНЕС
Дитер Шварц е обявен за най-богатият германец. Състоянието на 80-годишният основател на веригите "Лидл" и "Кауфланд" се изчислява на 41,8 милиарда евро. Това става ясно от класацията на най-богатите германци, публикувана от германското неделно издание „Велт ам Зонтаг”, предаде БГНЕС.
 
На второто място се нарежда семейство Райман, чието състояние възлиза на 21,25 милиарда евро. Разнородният семеен бизнес се управлява чрез холдинга JAB, базиран в Люксембург.
 
На трето място е семейството на Волфганг Порше – председател на надзорния съвет на германския автомобилен производител „Порше” АД и член на надзорния съвет на акционерните дружества "Фолксваген" и "Ауди". Състояние на семейството се изчислява на 20 милиарда евро.
 
Общото състояние на хилядата най-богати германци, по оценка на изданието, възлиза на 1,1 трилиона евро. Това е с 0,76 % повече от миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Дядото на този еврейн черен ли е бил,че се казва Шварц!Човекът е направил пари от продажба на ***!Обаче ЦБА си остава най-гнусната верига супермаркети в България
101
0
 
2
 
! Отговори
Роб- ин уй преди 3 години
Конфискация в полза на държавата ,капит.е упадък,колко хора си лягат гладни а,питам колко
100
1
 
1
 
! Отговори
канцлера и краля преди 3 години
да му се вземат всички,и на бедните да се дадът,да усетят и те живот
99
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/81И какво като сме в ес?
98
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Велика Америка/95Виждам доста неграмотници отричат фактите изнесени от теб... затова сме и на това дередже.Матрял.
97
3
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/97Lidl е стандартът на съвременния и бъдещия ес.Затова са и толкова големи и навсякъде. А стандартът е бедни европейци.Ценности.ПП. Юнкер го заяви още 2015, че пътят на ес е да обеднява.
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За това ли е толкова алчен . Най скъпия магазин за харанителни продукти в България.
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лидл и Кауфланд определено предлагат нискокачествена храна, общо взето много палма и консервант, но пък в голямо разнообразие и модели на супер цена. Признавам има интересни неща, като стоки за бита, текстил и др. Всеки сам решава, какво му харесва, на каква цена и от къде да си пазари, но крайно време е да избираме по-качествени продукти, за сметка на разнообразието от евтини нискокачествени храни.
94
4
 
28
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Със сигурност не яде *** от магазините си...
93
13
 
4
 
! Отговори
Велика Америка преди 3 години
И още нещо, САЩ отреждат на Германия да доминира икономически Европа след ВСВ заради СССР. САЩ спасяват Германия от въжделенията на съседите й да си я поделят. САЩ инвестират трилиони в Германия през последните 80г. САЩ създаде съвременна Германия и САЩ може да я унищожи ако е неблагодарна.
92
13
 
5
 
! Отговори
Велика Америка преди 3 години
САЩ спасяват Западна Германия от Сталин, САЩ опрощават дълговете на Германия и наливат милиарди чрез плана Маршал за да вдигнат икономиката им на крака. Дори конституцията са им написали и до днес им пазят дирниците със своя армия, което е на път да се промени при Тръмп. Останалото се дължи на германската предприемчивост и трудолюбие. Но Германия трябва да целува краката на САЩ за това, че ги спасиха и цивилизоваха, а не да им се рeпчат и да им налагат мита нaхалниците.
91
0
 
6
 
! Отговори
джедай преди 3 години
но силата е с нассамо банани да имае тва е свободата - да си носиш маската с кеф докато си плащаш на касата на държавата
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до мдаааааЩо бе, ти откъде знаеш, може пък на тебе да ти ги даде...
89
6
 
6
 
! Отговори
мдааааа преди 3 години
Ша си ги носи тия милиарди на оня свят,ха,ха,ха!
88
1
 
21
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Дами и Г-да, успяват защото клиентите им имат доверие. Аз помня когато нямаше чужди вериги, какво беше да върнеш стока-цяло чудо! А тези искат само касов бон и точка. Нашите обаче не се променят. Последно купих развалена риба от български магазин. Върнах се.Чудиха се, викаха управител да гледа рибата, разпитваха ме.., след 15-20мин умуване я взех и излязох. Никой не дойде навън да каже нещо и вече избягваме да пазарим там. Ако знаех че е толкова трудно, нямаше да пробвам даже.
87
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Продават си ***"Явно ти си свикнал на високо качество.Я кажи, къде пазаруваш ти, да видим какъв ти е стандарта, щото усещам как и ти като баща ти и дядо ти сервитьорчета знаете хубаво, но само от чужда чиния.
86
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз като фен на френската кухня им се кефя.Продават чудесни неща да знам че не са най-добрите ама тука има неща трудни за намиране и само там ги има.
85
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да дойде някой от майна си Райна и да му излезе сметката по-добре от местните бизнесмени.Задайте си въпроса - защо остана само една българска верига?Защо чужди вериги превзеха нашия пазар?Ние толкова ли сме некадърни, че не можем да доминираме на пазара в собствената си страна?Нашите предприемачи трябва да разберат, че освен да си купуват лимузини, палати и да чугат скъпи ***, трябва да инвестират в обучение и развитие на хора. Защото чужденците измъват чергата изпод краката ни!
84
3
 
17
 
! Отговори
Senko преди 3 години
По - добре да си дам парите на германец, отколкото на някой стар кадър на БКП в квартално магазинче!
83
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе,*** сме ние,че толкова ли няма бизмесмени и те от метални конструкции тире Хале)и да го напълнят с продукти ,и тия лиддали били да ходят да пазят трева