Част от Мадрид е отново под карантина заради COVID-19

Глобите за нарушителите са най-малко 600 евро
21 сеп 2020 07:46, Елка Василева
7
Част от Мадрид е отново под карантина заради COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

В редица райони на Мадрид и околностите от днес влизат в сила нови мерки срещу разпространението на коронавируса. Те бяха обявени от регионалните власти заради увеличаването на случаите на  COVID-19.

Мадрид е най-засегнатата област в Испания, следвана от Каталуния.

Новите мерки засягат над 850 000 души, които нямат право да напускат кварталите си, освен за да отидат на работа, за обучение или медицински преглед. Влизането в тези райони също е ограничено, предаде БНР.

Още по темата

Отново затварят парковете, а магазините и ресторантите са ограничени до 50% от капацитета си. В цялата област вече могат да се събират до шестима души вместо до десетима, както досега.

На недоволството от мерките на хората в засегнатите зони здравните власти в Мадрид отговориха, като заявиха, че това е тежко решение, но е необходимо. „Става дума за вирус,  срещу който към днешна дата няма ваксина, нито лечение.  Но знаем  как се разпространява и сме длъжни да реагираме".

Засилено е полицейското присъствие, глобите за нарушителите са най-малко 600 евро, но няма да бъдат налагани през първите 48 часа.

Мадрид  и околностите са най-засегнатата област от коронавируса в Испания. Смъртните случаи в  Испания надхвърлиха 30 000 при 640 000 потвърдени случая на зараза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези #$% ли трябваше да ги стигаме?
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както беше смъртоносен, стана безсимптомен. Нещо намирисва тази работа на ****
4
5
 
12
 
! Отговори
до 2 от славянин преди 3 години
''Вируса, ако няма ограничения ще излезе нацяло от контрол и тогава няма връщане назад.100% са реагирали правилно и даже меко.''Вирусът ако нямаше ограничения досега щеше да е заразил необходимите 70 % от населението и щеше да се е обезсилил!
3
2
 
13
 
! Отговори
Тедрос Меланом преди 3 години
В ресторанта може, в парка не може:))))) Чак ме е срам да го чета.... И испанските пекинези стоят и се страхуват с маските и ръкавиците... Остави, имаш желание - както се казваше в казармата едно време...
2
13
 
13
 
! Отговори
хах преди 3 години
Ковида е измама. Всичко е медийна лъжа на световните кукловоди.
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, не знам, ама май няма да помогне. Човек не може да избяга от съдбата си, дори и в Мадрид.