ЕС планира всяка страна да приеме определен брой бежанци

В замяна ще се отпускат по 10 000 – 12 000 евро на човек
23 сеп 2020 09:00, Елка Василева
92
ЕС планира всяка страна да приеме определен брой бежанци
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският съюз готви нови, задължителни мерки за управление на миграцията, предаде Би Би Си.

Така нареченият „Задължителен механизъм за солидарност“ ще задължи всяка държава членка да приеме определен брой бежанци в замяна на отпуснати по 10 000 евро за възрастен и 12 000 евро за непридружено дете.

Още по темата

Държавите от Евросъюза, които не спазват пакта, може да бъдат изправени пред съдебни производства и големи глоби, посочва Би Би Си.

Новият пакт, подкрепян най-вече от Германия, беше предложен след пожарите на гръцкия остров Лесбос, които оставиха над 12 000 мигранти и бежанци в бедствено положение, припомня БНР.

Същевременно агенцията на ООН за бежанците и Международната организация по миграция излязоха със съвместно изявление, призоваващо за „наистина общ и принципен подход“ на европейските политики в областта на миграцията и търсещите убежище.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо ние да сме солидарни?! Защо САЩ, които бомбардират Сирия, Ирак, либия години наред да не са взели и един бежанец, а ние дето сме против тия войни, да си пълним държавата! Хайде първо Трмпа да си вземе полагащите им се по солидарна квота и тогава ние!
48
0
 
13
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
Неизбежно е ! ЕС трябва да приеме колкото се може повече клети бежанци за да могат скоро да запалят цяла Европа ! САЩ така искат ....файда нямат от континенти и държави без войни ! Диваците са точното оръжие .....ш**ания троянски кон !
47
2
 
10
 
! Отговори
/// преди 3 години
Нострадамус, още преди много години е казал че "Камилите, ще пият вода от Дунав". Е, стопаните им дойдоха, сега остава да дойдат и камилите.
46
0
 
13
 
! Отговори
Пена общата преди 3 години
Европейските бабички не проумяха, че мигрантите искат там, а не тук. Дори и да ги разселят, рано или късно пак ще си ги получат.
45
1
 
16
 
! Отговори
хахааа преди 3 години
И оня, следващия път като отиде на среща из ЕС, не да вика имам торта сахар, ами да удари по масата и да каже че НИЕ ТЕЗИ НЕ ГИ ИСКАМЕ. АКо вземат да се опъват много - директна заявка - ИСКАМЕ ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕС. И точка по въпроса. Връщаме границите, наемаме служители за границата и стреляме на месо. Само така можем да си запазим държавицата. Иначе жална ни маайка след 20 години.
44
0
 
8
 
! Отговори
предложение преди 3 години
Предлагам да мигрантите, които ще ни задължат да приемем в Бългория да им се дава моментално българско гражданство идокументи, за да могат да пътуват, където поискат в ЕС. Така би било най-хуманно и солидарно. Какво ще кажете?
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно, те в България не искат да седят. Лагерите се изпразват веднага и всички хващат пътя за Западна Европа. Никой не иска да седи в Бойкостан
42
1
 
14
 
! Отговори
хахааа преди 3 години
Изкуфелия бабишкер, напълни Германия с такива. И после се видя в чудо с тях. Сега се чуди кво да прай и гледа да ги пласира по другите държави, като ни ЗАДЪЛЖАВА да ги приемем. България е НЕЗАВИСИМА държава, нали вчера това празнувахме. Така че никой не може да ни задължава. Това е против нашата конституция.
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново с тая "задължителна солидарност". Не можеш да задължиш някого да бъде солидарен. Солидарността е личен избор и вътрешно убеждение. "Задължителна солидарност" означава ПРИНУДА!И забележете: "Новият пакт, подкрепян най-вече от Германия, беше предложен след..."Не, този пакт беше предложен от тях преди години, не подкрепян от тях. Сега германците отново натискат. Който ги е канил - да си ги взима. Кой ги е канил? Ами пак Германия! Мога ли да поканя гости и да искам съседа да ги вземе?
40
0
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Те Европейските Държави -ако могат ще ги набутат всичките емигранти при нас -Ама толкова сме ужасяващо бедни и нещастни -че емигрантите само като чуят думата България -и изпадат в УЖАС!
39
0
 
4
 
! Отговори
стратег от ООН преди 3 години
Не мога да разбера какъв смисъл има да ги прибираме за тия пари, за по 2000 евро ще ги вземе Турция, а за 3000-4000 можем да ги пращаме в Русия, там има големи незаселени територии
38
1
 
6
 
! Отговори
Христо, отговарям ти преди 3 години
още не се считам за роб, защото все още сам си организирам живота, засега нашите продажници продават и крадат това което е в ръцете им, т.е., това което Иван Костов успя да разпродаде и унищожи. Засега само разпродават и подаряват(на САЩ) само територия и български пари за непроизведени самолети, но както отиват нещата, джендърите ще ни превърнат в икономически роби, всичко ще ни унищожат и ще им се молим за коричка хляб!? Почти го постигат с помоща на продажният пожарникар!
37
0
 
12
 
! Отговори
... преди 3 години
Аааа не не, ЕС като си планира, да си ги прибира. Не искам някой си да ме задължава да прибирам и хрантутя разни , дето се чудят какво да откраднат и кви зулуми да правят. Да си ги прибира ЕС където иска, щом е толкова загрижен. Ние такива бежанци си имаме достатъчно. Благодаря за вниманието.
36
0
 
10
 
! Отговори
:) преди 3 години
"Задължителна солидарност"... без коментар
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО БОРИСОВ:ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ Е НАЙ-ХУБАВОТО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ!!!ЕТО ТОВА СА ДУМИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕМИЕР.И ТОВА АКО НЕ Е ПОКАНА...А ПЪК ВИЕ ОБВИНЯВАТЕ МЕРКЕЛ.СЛЕД ТЕЗИ НЕГОВИ ДУМИ МИЛИОНИ АФРИКАНЦИ И АЗИАТЦИ СТЯГАТ КУФАРИТЕ ЗА ЕВРОПА!
34
0
 
11
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Абе още ли не ни е ясно че срещу нас се води пълномащабна война - измислени епидемии/пандемии, административно -медицински репресии, 5 джита, бежанци, отровна храна, мизерни доходи, геноцид във всякакви форми!?
33
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Христо, онези/36Пич, това е ясно, но защо си мислиш, че вече не сме роби?
32
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Нouse M.D./35Да, но ес води войни в Афганистан, сирия и Либия и е редно да сърба, каквото си дроби. В този смисъл ес трябва да приеме всички избягали от демокранизацията му. Но не е политкоректно да се говори за лицемерието на ес.
31
0
 
14
 
! Отговори
Айде айде преди 3 години
Не може някой друг да ми казва кого ще приемам в къщата си !
30
1
 
10
 
! Отговори
Христо, онези преди 3 години
*** искат други да хранят тези и.гъни, а после като малко се цивилизоват, тогава ще ги приемат за работна ръка! Те така са и забогатели, от колониите които имаха, т.е., те са си робовладелци отдавна. Скоро и нас ще превърнат в роби!