ЕС планира всяка страна да приеме определен брой бежанци

В замяна ще се отпускат по 10 000 – 12 000 евро на човек
23 сеп 2020 09:00, Елка Василева
92
ЕС планира всяка страна да приеме определен брой бежанци
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският съюз готви нови, задължителни мерки за управление на миграцията, предаде Би Би Си.

Така нареченият „Задължителен механизъм за солидарност“ ще задължи всяка държава членка да приеме определен брой бежанци в замяна на отпуснати по 10 000 евро за възрастен и 12 000 евро за непридружено дете.

Още по темата

Държавите от Евросъюза, които не спазват пакта, може да бъдат изправени пред съдебни производства и големи глоби, посочва Би Би Си.

Новият пакт, подкрепян най-вече от Германия, беше предложен след пожарите на гръцкия остров Лесбос, които оставиха над 12 000 мигранти и бежанци в бедствено положение, припомня БНР.

Същевременно агенцията на ООН за бежанците и Международната организация по миграция излязоха със съвместно изявление, призоваващо за „наистина общ и принципен подход“ на европейските политики в областта на миграцията и търсещите убежище.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
28
 
! Отговори
Гостенин преди 3 години
Във заглавието е изпусната думата "задължително" - разбира се после от текста.Това е по инициатива на Германия - няма да мирясат тези, докато не унищожат Европа! На третия път май ще успеят!
8
1
 
23
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Гнусните печатари на мангизи да си запазят парите и да не се мешат в работите на други страни....ЕС и без това е банкрутирала и дескридитирана еврейсака организация...
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При такива решения от Брюксел да не се чудят, ако и други последват мъгливия Албион.
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да де ама то тези не са бежанци а мигранти. За справка един средностатистически българин получава чисти 10000 евро за около 2 години, като с тях плаща сметки и отглежда деца - бъдещи данъкоплатци.
5
0
 
30
 
! Отговори
... преди 3 години
А EU защо просто не им каже да не идват .. и така докога? цяла африка и близък изток ли да приютим?! те всички искат да дойдат.. като толкова ги искат да си ги взимат само германия и франция и който иска и тва е .. за някой лев ще си затрием континента и културата и народите
4
5
 
11
 
! Отговори
Майко мила преди 3 години
А хората в коментарите за протестите искат "евроатлантическите ценности" на Бойко. Ето ви ги на пустите ценности - следващият път мислете с мозъка си, а не с гза си.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво немците се оказаха същите стари нацистчета.Хахаха.Сбъркяна нация.Но най-хубавото е че дори и тук няма да седяр много а пак ще заминат с бг паспорти в Германистан и тогава никой немой ги върне.
2
1
 
33
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
С подобни действия ЕС ще се разпадне.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някои си мислят, че на нас ще ни се размине, защото сме бедни.