Все повече болни от коронавирус в Европа

Франция, Чехия, Испания отчитат сериозен ръст на заразени
15
Все повече болни от коронавирус в Европа
Снимка: БГНЕС

Франция отбеляза нов рекорден брой случаи на коронавирус за едно денонощие, а броят на приетите в болница хора с коронавирус надхвърли 6000 за първи път от над два месеца, предаде БНР като се позова на "Ройтерс".

Още по темата

Здравните власти съобщиха за 16 096 нови заразявания с вируса, с което общият брой достигна 497 237. По този показател Франция се нарежда на второ място в Западна Европа след Испания.

Френският министър-председател Жан Кастекс предупреди, че правителството може да бъде принудено отново да наложи карантинни мерки в някои райони, ако ситуацията с разпространението на коронавируса не се подобри в идните седмици. Той също така защити строгите ограничения, въведени вчера от властите.
За последното денонощие във Франция са регистрирани 52 смъртни случая от Covid-19, с което общият им брой достигна 31 511.

Деветнадесет души са починали от коронавирус в Чехия вчера и това е най-големият брой починали за един ден от вируса в страната от началото на пандемията през март, съобщи днес чешкото здравно министерство. В Чехия, която е с население от 10,7 милиона души, бяха регистрирани 567 смъртни случая, свързани с болестта Covid-19.

Броят на заразените с коронавируса в Испания е вече над 700 хиляди, съобщиха испанските власти. Точният брой на заразените е 704 209. Броят на смъртните случаи през последните 24 часа се увеличи с 84 и вече е 31 118.

Великобритания регистрира днес 6634 нови случая на заразяване с Covid-19. Британските власти отчетоха и 40 нови смъртни случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Вчера в Европа на човек от населението най-много нови случаи има отново в Черна гора. След Черна гора са Чехия, Франция, Испания, Молдова, Холандия, Белгия, Люксембург, Исландия, Великобритания, Дания, Австрия и т.н. Всички те имат над 92 нови случая на 1 милион население.По брой починали на човек от населението вчера най-зле е отново Черна гора, следвана от Малта, Босна и Херцеговина, Румъния, Молдова, Испания, Украйна, Чехия, Русия и т.н. Всички те имат по над 1 пояинал на 1 милион население.
10
5
 
3
 
! Отговори
до 11 от славянин преди 3 години
''Правим ли разлика между болен и носител?!''Нрмалните хора правят, короназомбитата разбира се че не правят, на това и разчитат властниците - на първосигналния им ид.отизъм!!
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правим ли разлика между болен и носител?!
8
9
 
7
 
! Отговори
Герб София преди 3 години
Хората умират, но ние сме доволни, нашето си върви, бойко взе още 2 милярда за нас от Герб и пълни шкафа с пачки и злато, българите нека ***.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 10 месеца абсолютно никакъв напредък!Дори не се разбра как точно и защо става заразяването.Мерки като през 1918г.Евала на учените и на парите, които се дадоха!
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам търпение да ни затворят пак ,чака ни дълга почивка
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сатаНатоФ и слаФянина в статистиката ли са?
4
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измама без срама
3
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз болен от този вирус не познавам.Познавам много болни от бооестта глупост.За нея няма ни ваксина ни лекарство.
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас е пълно безхаберие и всичко е на самотек. Няма мерки, няма идеи, няма шанс. Само онзи отгоре ни пази. Ама може би трябва и управляващите нещо да правят.
1
15
 
11
 
! Отговори
двамата бандити в бг преди 3 години
Ужасяващи цифри и у нас с 300 нови болни. Пълна катастрофа за режима на бандита борисов, хората са оставени на произвола. те просто падат и умират по улиците