Макрон обещал да съдейства на Светлана Тихановска

Двамата се срещнаха днес във Вилнюс
29 сеп 2020 11:51, Ния Христова
20
Макрон обещал да съдейства на Светлана Тихановска
Снимка: БГНЕС
Френският президент Еманюел Макрон днес се срещна с беларуската опозиционна лидерка Светлана Тихановска във Вилнюс, предаде "Ройтерс". Малко след срещата Тихановска заяви, че Макрон й е обещанал да съдейства при воденето на преговори с беларуските власти и за освобождаването на политически затворници.
 
"Той ни обеща да направи всичко възможно, за да ни помогне с преговорите, на фона на настоящата политическа криза в страната ни и че ще направи всичко възможно за освобождаването на политическите затворници", каза тя пред журналисти след срещата.
Още по темата
 
Вчера Макрон отправи призив към беларуските власти да прекратят произволните арести и да пуснат на свобода всички демонстранти, които са задържани без причина. Ден по-рано френският президент поиска от беларуския си колега да подаде оставка, припомня "Ройтерс".
 
Светлана Тихановска, която беше кандидатът на опозицията за президент на Беларус на изборите на 9 август, напусна страната и отиде в съседна Литва, след като Лукашенко беше обявен за победител на изборите и започнаха репресии срещу започналото протестно движение.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че е Велика Франция да се бори за човешки права навсяъде по света, за разлика от немските и американските лицемери. Макрон е много симпатичен млад и обещаващ лидер.
15
0
 
1
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
А аз обещавам на Макрон да му помогна срещу Ердоган само с насърчителни възгласи."Оп оп оп, дай, дай, дай, ха така, супер, браво, отлично, само така, ЕВАЛА!1"
14
0
 
4
 
! Отговори
Герон Тофилов преди 3 години
Тази статия е несериозна. Тихановска е твърде млада за Макрон и не можа да очаква каквито и да било обещания от него.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом толкова я харесва, да си я направи заместник.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква опозиционна лидерка е тази?! Мъжа и би блогър платен от запада,арестуван е,и тя сега опозиционна лидерка.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Протестите на жълтите жилетки бяха огромни и мнозинството французи ги подкрепяха. И протестите продължиха цяла вечност. Но Макрон се правеше на разсеян. Разсеяни бяха и либералните му приятелчета от Европа. И сега са разсеяни за случващото се в БГ. А на Макрон му се усмихна съдбата с коронавируса, затвори страната и уби протестите. Иначе тръгнал да свети на други. Дискредитиран политик и лицемер.
10
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз лош, онзи лош Макрон лош, Тихановска и тя лоша.А колко просто щеше да бъде ако Лукашенко не беше вадил калашници и не беше търчал при Путин.Просто трябваше да направят още едни избори, за да докаже, че той е правия в случая.Сега цял свят се занимава с неговите простотии.
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макрон, а когато полицията биеше и арествуаше жълти жилетки? Защо не подаде оставка, а искаш тази на Лукашенко?Да, ама жълтите жилетки палеха автомобили, банки, обръщаха бутки за вестници, чупеха витрини на магазини... А тези изявяват исканията си по мирен начин. Има разлика от земята до небето. Не се правете на гръмнати!
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макрон, а когато полицията биеше и арествуаше жълти жилетки? Защо не подаде оставка, а искаш тази на Лукашенко? Не съм подръжни на Лукашенко, но този е един от най-отвратителните глобалисти и най-безродния президент на Франция. Беше казал, че било дълг на Франция да приема милиони черни от Африка в следващите години.
7
0
 
12
 
! Отговори
SS преди 3 години
тогава тоа тарикат на снимката да не се сърди, когато пък Путин реши малко да си побеседва с жълтите жилетки (не е зле да се включи и Шойгу...)
6
0
 
11
 
! Отговори
сравнението преди 3 години
Малко за парижката порнография в момента!Преди Франция имаше президенти-Де Гол,Помпиду,Митеран,Ширак!Сега умствени и хормонални сбърканяци-Сарко,Оланд и майсторът на мачканият лак и спаружения велур Махарон!Париж,Париж ти вече гориш идатрязанитеорди и никой не може да помогне!Горката Бриджит....
5
0
 
9
 
! Отговори
Я ПО-ДОБРЕ преди 3 години
МАКАРОНА да носи на жена си кафето и сладкото, защото възрастните хора се нуждаят от грижи. Особено учителките. И да не се прави на Дон Жуан, че ще му дърпат ушите в къщи
4
1
 
10
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
До Поручик РжевскиЧини ми се, че те самите скоро ще бъдат под контрола на африканците.
3
0
 
17
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Макрон, вие може ли да съществувате без да контролирате целия свят?Не може ли ей така да си работите, да си правите рено пежо и да не се месите по другите държави. Ето, контролирате поливин Африка, контролирате Балканите, не ви ли стига?
2
1
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Решил да мине на нещо по-младо :)
1
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ходи да моли сатрапа Путин,защото той дърпа конците на Лукашенко. Макрон какво може да направи!?