Унгария нарече доклада на ЕК абсурден

Заедно с Полша, тя е най-остро порицаната в документа
30 сеп 2020 20:35, Нели Христова
45
Унгария нарече доклада на ЕК абсурден
Снимка: БГНЕС

Унгария критикува публикувания днес първи общ доклад на Европейската комисия за върховенството на закона в ЕС, предаде Франс прес.

Заедно с Полша, тя е най-остро порицаната в документа страна членка. Критикувана е корупционни връзки между политиката и бизнеса, непрозрачност и лошо качество на законодателния процес, както и по отношение на независимостта на съдебната система, предава БТА.

"Докладът на Комисията за правовата държава е абсурден и фалшив и не може да служи като основа за една по-задълбочена дискусия в Европейския съюз", заяви унгарската министърка на правосъдието Юдит Варга. В коментар във Фейсбук тя написа още, че "концепцията и методологията (на документа) са несъвършени, източниците му са небалансирани, а съдържанието е неоснователно".

"Неприемливо е докладът на (Европейската) комисия за правовата държава да бъде съставен от организации, свързани с международна мрежа, финансирана по централизиран начин и водеща координирана политическа кампания срещу Унгария", подчерта Варга. Тя отбеляза, че унгарската глава на доклада се позовава на 12 неправителствени организации, като 11 от тях са получили през последните години на финансова подкрепа от "Отворено общество" на (Джордж) Сорос.

Правителството на Виктор Орбан редовно обвинява американския милиардер от унгарски произход, че манипулира европейските институции, опитвайки се да смени властта в Унгария, припомня Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
16
 
6
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
И унгарците си имат една м,астия като руската КГБейка Йо,която наполовина също като нея е българка!И двете клепят България и Унгария в ЕС и бият прът в механизмите на съюза като играят ролята на руски аватари в рушенето на собствените си държави и на ЕС отвътре!Щом глупаците от запада допуснаха наследниците на отявлени КГБ агенти,да клепят държавите си ,които им плащат да ги съботират,правете си изводи,що за органи и що за политика,проядена от КГБ,спрямо непокорните източни вилаети на СССР?!!!
8
2
 
25
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Сорос и купил елита на ЕС ...Винаги драг гост в ЕК ...Сорос е страдал от фашистите, но е създолател на фашистка идеология ЛГБТИ.Дано фалира този гущер
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3 Това е просто шега ,но ти си твърде....задръстен,тесногръд ,за да разбереш!
6
3
 
5
 
! Отговори
Премъдър е Радев преди 3 години
Пак ще са избачкаме еййй с дронове с игрички с всички средства.
5
29
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Диктаторите все някой иска да ги сваля, иначе те най-добрите. Орбан и той като Ердо, Путек и Мъдурко, но по-слаба ракия. А това със Copос вече толкова се изтърка, че чак е смешно. На комунистите *** все той за всичко им е виновен. Питайте Лукашенко, гаранция 100% че и той ще каже, че не народа му е недоволен от 26 годишната му тирания, а че Copос е виновен :)
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мухлясала е на жена ти фльорцата защото отдавна не е смазвана!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абее Шмиргел кой го интересува миришат ли ти краката или устата?
2
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е той Орбан да не би да е венчан за управлението? Май и него като Путин ще го правят пожизнен.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Унгарците са умни хора хубава държава,но да оставим това настрана краката ми миришат лошо трябва да започна да ги мия по често ,за да избегна вонята,която се разнася когато се събуя нейде ,но не е лесно мислех ,че се измирисват от само себе си и да не ги мия въобще от море на море ама не пък и ме мързи)))))