Беларус отговори с реципрочни санкции на Европейския съюз

Списъкът с лицата, на които е забранено да влизат в страната, няма се публикува
48
Беларус отговори с реципрочни санкции на Европейския съюз
Снимка: БГНЕС

Беларуското министерство на външните работи обяви днес, че в отговор на наложените от ЕС санкции е съставило списък с лица, на които се забранява да влизат в страната, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Списъкът няма да бъде публикуван.

Още по темата

"Във връзка с приетите от ЕС визови санкции срещу редица беларуски длъжностни лица от днес влиза в действие ответен списък със санкции. Съобразно установената цивилизована дипломатическа практика няма да го публикуваме", се казва в изявлението.

По-рано днес лидерите на страните членки на ЕС излязоха от дипломатическата патова ситуация и наложиха санкции на Беларус след продължили с часове преговори.

Беларуският президент Александър Лукашенко не е засегнат лично от европейските санкции, отбелязва Франс прес.

Кремъл определи решението на ЕС да наложи санкции като проява "по-скоро на слабост, отколкото на сила".

"Знаете, че ние смятаме за лоша политиката на санкции като цяло", отбеляза Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин. Той обаче нарече "позитивен" факта, че Лукашенко не е включен в европейския списък със санкции.

Поискани от беларуската опозиция, санкциите на ЕС засягат около 40 длъжностни лица, обвинявани за репресиите срещу опозицията или във фалшифициране на резултатите от президентските избори на 9 август. На санкционираните им се забранява да влизат на територията на съюза, а евентуалните им активи под европейска юрисдикция се замразяват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
До номер 13, анонимен. Съгласен съм с теб, "равностойни мерки" би паснало добре. Само че и моето предложение означава същото. "Еквивалентни" е равно на "равнозначни". Думата "реципрочни" не става и е мъча да убедя в това г-жа Цветанова за втори път. Но не се получава. Бъди здрав! Човек не е ли бил силен по математика, го правят на *** цял живот. А Лукашенко е твърда костилка, добър или лош, няма да се даде на западните политици лесно.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31А ти от къде занеш такива детайли за отношенията на руснаци към други народи , различни от българския ?Май ще си кжеш всичко , без да искаш! Пази Боже , сляпо да прогледне !
16
7
 
6
 
! Отговори
русофилКа преди 3 години
Лукашенко, Мадуро и Ким Чен Ир са моите кумири. Те са независими мъжкари и от тях нищо не зависи. И народите им просперират и аз ще се преселя там...някъде.
15
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам никсква разлика между Борисов и Лукашенко или ако има някаква, то не е в полза на нашата карикатура.
14
9
 
5
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Ето как Белорус разруши ЕС със санкциите си!!Тези забрани просто ще съсипят ЕС!!
13
6
 
6
 
! Отговори
к2 преди 3 години
Как само се е избарало комплексарчето...Ц ц ц!
12
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Беларус не е Украйна. Тя е член на СНГ(Съюз на независимите държави) и имат обща отбранителна система с Русия."Украйна е страна, която се издигна в очите на много хора по света. Между другото и беларусите започнаха да се събуждат (като гледам какви протести правят). Отдавна имат нетърпимост към руснаците. А когато човек от Беларус отиде да работи в Русия за по-висока заплата, отношението на руснаците към него е отвратително. Унизително...
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ауууу, колко страшно гледа.А къде е калашника?
10
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък някой е умрял преритал да влиза в Беларус... Накривиха ми шапката.
9
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решението на ЕС да наложи санкции е проява по-скоро на слабост, отколкото на сила. Санкциите не са това, което бяха през 2014 г. Тогава торбата със санкции на колективния запад беше подобна на торбата с играчки на Дядо Мраз. Сега санкциите са стари и износени, а и торбата е почти празна.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дедо ТашункоМисля, че думата "равностойни" е по-подходяща.
7
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е да си *** диктатор...
6
15
 
23
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Със западните гейзерии само на нож ,от друго не разбират!Наглеци ,превърнаха европа в излямска африканска дупка от третия свят ,където посред бял ден ги изнасилват и коилят ,те тръгнали на Беларус да дават акъл ,ненормалници психично болни!
5
13
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Браво на Лукапенко ,ето това е държавник а не колониален плъх ,като наште!
4
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне нямат психично болни ковидаджии и няма да си вкарат либерална-трансджендър-демонокрация, педофилия и вампиризъм. Това е достатъчно да продължат да си живеят нормално.
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво им е да ходят в "гнилият" ЕС? Стой си Лукашенко в Беларус ще ходиш единствено до наша рус.
2
4
 
21
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Кой измисли тази дума "реципрочни" и я слага където трябва или не трябва? По математика преди 60 години учехме, че реципрочното число на 7 е една седма. Не бива термин от математиката да се ползва от журналистиката за щяло и нещяло. Би могло да се каже "еквивалентни мерки" или "същите мерки" вместо този математически термин. Нищо лично, уважаема г-жо Цветанова. Моля обяснете ми къде греша. Има ли я тази дума в бълг. тълковен речник и дали е равна на думата "еквивалентен"? Съответно.
1
17
 
22
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
Реципрочни санкции... Ха-ха-ха.