COVID-19 настъпва във Франция, Париж затваря баровете

Лил, Лион, Гренобъл и Тулуза скоро също влизат в "червената зона"
Обновена: 4 окт 2020 20:22 | 4 окт 2020 19:57, Анисия Иванова
95
COVID-19 настъпва във Франция, Париж затваря баровете
Снимка: БГНЕС

Предвид разрастването на пандемията от COVID-19 се очаква френското правителство да затвори от другата седмица редица барове в Париж, докато ресторантите може да избегнат затваряне, прилагайки засилени санитарни мерки, предаде Франс прес.

Последни данни за страната сочат, че епидемията не отслабва - поставен е рекорд с близо 17 000 положителни теста за денонощие. Влошава се положението в парижкия регион, в който изглежда ще бъде обявена "максимална тревога" също като в Екс ан Прованс, Марсилия и отвъдморската територия Гваделупа от края на септември.

В четвъртък здравният министър Оливие Веран даде "отсрочка" на парижките кафенета и каза, че ще изчака последното увеличение на заразените. Оттогава обаче подобрение няма.

Изострянето на ситуацията проличава и в предупреждението, отправено от болничната администрация в Париж до нейния отдел "Човешки ресурси", според което заради COVID-19 може да бъдат спрени отпуските на персонала за празника Вси светии, традиционни за втората половина от октомври.

От една седмица вече има наредба баровете в Париж да затварят в 22.00 ч. Ресторантите още се надяват да избегнат това ограничение и предложиха в замяна засилен санитарен контрол - да измерват на входа температурата на клиентите, да събират данните им и да ограничават броя на сътрапезниците до осем души. До утре се очаква Висшият съвет за обществено здравеопазване да се произнесе по въпроса.

Правителството отправи сигнал, че ще се вслуша в мнението на Съвета. Ако министрите одобрят предложения протокол, ресторантите ще може да останат "изцяло или частично" отворени, дори в зоните с обявена "максимална тревога" - значи отново да отворят врати в Екс ан Прованс и Марсилия.

Не може заведенията да се третират по различен начин, тъй като от понеделник Париж и Марсилия ще се озоват в една и съща зона на риск, посочва правителствен източник.

Освен Париж и други големи градове като Лил, Лион, Гренобъл и Тулуза може също скоро да влязат в "червената зона" на опасност и баровете там да бъдат затворени.

Това е нов тежък удар за сектора, вече дестабилизиран от пандемията. Според основната работодателска организация в бранша - Съюза на хотелиерските занаяти и индустрии (Union des Metiers et des Industries de l'Hoteller - UMIH), около 15 на сто от общо 220 000 заведения във Франция - кафета, барове, хотели, ресторанти, дискотеки и др., може да затворят врати в близките месеци, а 220 000 до 250 000 техни служители да останат без работа, добавя АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако това беше истинска пандемия, никой нямаше да се съмнява в нея. Какво има толкова да го обсъждаме?Цял свят се бунтува и не вярва, тук манипулаторите още се опитват да материалицират вируса в коментари по медиите.
39
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяхме налагали санкции на Русия сега щяхме да ударим жокера в тези ковид времена, щеше да има много работа и да изнасяме за Русия и да живеем нормално, със западната продукция не можем да се конкурираме и те го знаят, затова им работим като роби. Можехме да откажем да налагаме санкции на Русия, но сме слуги. Какво стана сега - върнаха ли Крим, Русия е по-силна и дори измести Германия като пета световна икономика и я задмина, а ние сме потърпевшите.
38
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковида е медиен вирус. Настъпва яко по медиите, ама яко.
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48 Е нали е много заразно. Масово? Милиони заразени? При такава "пандемия" колко пък е късмет, никой да не познава никой заразен или болен. Логически отговор имаш ли
36
2
 
3
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
Супер! Скоро Китайската Червена Народо-Освободителна Армия ще марширува по улиците на Париж да разчисти труповене и засели новото местно население от чистокръвни Уханци с Имунитет!!
35
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Не всички да са заразени. Ти не схващаш или се правиш на луд. Глей са. Имам познати от Италия,Испания,Португалия,Бразилия,Чехия,Гърция,Полша,Англия разбира се,Аржентина,Бразилия,Канада,Русия,Китай,Тайланд,Албания ии още. Нали се сещаш, че и те си имат семейства и познати в техните страни и тн. Социлана верига му се казва. Е как така никой от тях не познава заразен или болен от тази ЛЪЖА. Кое не разбра
34
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40 E аз те питам. Как така живея тук и познавам хора от всички части на света и нито един от тях няма познат болен от тази лъжа. Нали е пандемия, масова. Как така бе
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има застраховки срещу природни бедствия, но кой да се застрахова
32
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде в бившите страни от източния блок днес е мизерия и беднос, само Белорус който си запазиха връзките с Русия живеят нормално.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА на богатите като им сложиш високи данъци ще избягат другаде с по-ниски данъци. Богатите са богати защото имат бизнес който дава работни места на хиляди хора.Имено, за това на Запад има прогресивен данък само за пролетарията, който бачкат като животни на богатите (защото те му дават работа) и трепери да не си загуби работата и да остане на улицата защото всеки е затънал в кредити, а за капитала и богатите няма данъци, или минимални плоски, защото дават работа ....
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35 Клец мога да ти дам детайли, за квартала в който живея. За всичко което поискаш свързано с Лондон, КЛЕС
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Лукашенко заводите и икономиката работята, в Белорус няма гладуващи и студуващи и въпреки че практичесми могат да пътуват в Европа, никой не е чувал за белоруски черноработници и *** с каквито е пълно от България, защото в България няма работа и са принудени да се продават на Запад.
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31 Ела поживей тука и ми говори за социално стеснение. Хахаха. Чудно като е така в големите градове защо София има бум на "зарсазените". Вашата логика много куца... Нали се сещаш,че имам познати от цяла европа, които живеят в Лондон. Те има семейства и роднини в Държавите си. Един не потвърди тая ЛЪЖА. Всеки ден съм в парка с децата и общувам с родители. Един не срещнах. Още ще философтваш ли
27
6
 
5
 
! Отговори
Георги Летни преди 3 години
Стига с тия барове и ресторанти бе. Това е non-essential business. Седнали ми някакви лентяи да кибичат и да си чоплят телефоните. По време на пандемията може и без тези барове. Ако са си внасяли осигуровки и имат заделено някое евро ще оцелеят няколко месеца.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и какво намират асоцияция с всяка статия с Лукашенко.нина не знаята там хората имат по-висок стандарт на живот.кво, искат дестабилизация и хората да се гърчат като нас тука ли?ей, сма пълно с папагали, ква ви е ползата бре, да нареждате Лукашенко?я си гледайте вазе си
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23 Ей клефър. Имаше протести и в Париж, Лондон, Мюнхен,Мадрид,Барселона срещу тази пландемия. Как пък не срещнах нито един бе д.б.а , а живея 5 години в Лондон. КЪСМЕТ А
24
6
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Настъпва фашизма, а не ковид измишльотината.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25 Не пускат в тия отделения, ***. Нали пробвахме. Лекарите гледат като утрепани . Това е коронния номер на такива *** като теб
22
1
 
3
 
! Отговори
Борисов=Лукашенко преди 3 години
Защо? Заради ковид стъкмистиката. В Беларус официално няма болни и хората сами си слагат маски. В България официално са 20000, но всъщност са пет пъти повече (затова сме първи по смъртност), защото Боко не прави тестове. Той е едно безсрамно същество.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на богатите като им сложиш високи данъци ще избягат другаде с по-ниски данъци. Богатите са богати защото имат бизнес който дава работни места на хиляди хора. Но на социалистите само данъци за богатите са ви в главите.