ЕП гласува поправки в проекторезолюцията за България

Повечето целят да смекчат критичните пасажи срещу премиера
60
ЕП гласува поправки в проекторезолюцията за България
Снимка: Pixabay

Очаква се тази вечер евродепутатите да гласуват внесените общо 49 поправки в проекторезолюцията за върховенството на закона в България и продължаващите близо 3 месеца протести. Повечето от поправките целят да смекчат критичните пасажи срещу премиера и правителството, съобщи БНР.

Още по темата

Корекциите в тази насока са внесени от евродепутатката от Европейската народна партия Роберта Мецола и колегата и от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки. Мецола настоява в документа да бъдат добавени случаите с  президентските съветници, обвинени в търговия с влияние и подбуда за извършване на длъжностни престъпления.

Тя иска да фигурира и текст, в който се твърди, че известен магнат на казина, туризъм и строежи, срещу когото са повдигнати 18 обвинения,  финансира продължаващите протести, като явно визира укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков.

"Президентът, който има конституционното задължение да бъде политически неутрален, е взел директна линия на поведение в опозиция на правителството, поискал е неговата оставка и използва протестите като платформа за своята позиция", се казва в друга искана от нея поправка. Мецола предлага текст за отпадане на мониторинга по механизма за сътрудничество и проверка, както и друг, в който да се отбележи, че няма изискване за прозрачност на собствеността на медиите онлайн, а пропуските в регулаторната рамка за тях често се експлоатират от проруски медии.

Ангел Джамбазки е внесъл 9 поправки, в които настоява да паднат текстовете, с които се изразява съжаление за отхвърлянето от страна на България на Истанбулската конвенция, както и съпътстващата я дезинформация, а също така и за речта на омразата срещу малцинствата, която използват много депутати, а имунитетът ги пази от наказателно преследване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: резолюцияЕПконвенция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовНали знаеш каква тежест имат определенията на келнер с комунистически възгледи като теб?:)))))))
46
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/54Щото мутрите управляват и в брюксел.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ЕП не смее да запише в тази резолюция, че мутрите управляват правителството и прокуратурата?
44
2
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Крайно време е да дойдат братушките!!! Здраствуйте ,Братушки !!!
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Кадърните и работливите ще се справят навсякъде сами"Обаче не бързат към Русия ... защо ли?Не се притеснявай, без преврат от неграмотни и некадърни няма да излезем от ЕС. Хората с акъл знаят кое е в техен интерес, независимо от пяната която хвърчи от посоката на червените каскети.:)))
42
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/51Кадърните и работливите ще се справят навсякъде сами. Но гледам, че за ес са тези дето чакат на грантовете, че без тях ще умрат от мързел и некадърност. Може би пасва с брюкселската опорка, че точно те са работливите и кадърните. Не знам...
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"...и скоро мнозинството ще бъде за излизане на България от ЕС!"Мечтите на червените каскети като теб ги знаем отдавна, но голямото разочарование за теб е, че в България има кадърни и работливи хора и ТЕ нямат намерения в тази посока.Дерзай, поне да си успокояваш нервите!ПП. Обаче добре са те дресирали комунистите, виждам, че както едно време и сега гледаш, че "светлото бъдеще" е някъде там.
40
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/48Знаем, че разпространяването на лъжи е политика на ес и ти го доказваш. Браво, че все повече хора виждат истинското лице на брюксел и скоро мнозинството ще бъде за излизане на България от ес!Давай още!
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовКефи как си знаеш къде ти е мястото.:))))))
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поправка в проекторезолюцията за България:- ЕП настоява Главният прокурор на България незабавно на повдигне обвинение към Радев за грубо погазване на Конституцията и организиране на антиправителствен метеж срещу държавното управление.- На това основание ЕП препоръчва на българския Парламент да започне процедура по Импийчмънт на настоящия временно изпълняващ длъжноста президент Радев.
37
6
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Браво на Радев, че влиза в конституционната си роля на обединител на нацията срещу мутренското управление на брюкселската тиква!ПП. Кефи как неграмотните и безродни гербаджийски *** пищят и се гърчан опитвайки се да защитят лъжливите брюкселски опорки.
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Брюкселските опорки са факти само за неграмотните ***,"Абе, келнерче, ние говорихме за ролята на българския президент по Конституция. Пак обърка счупената грамофонна плоча. Тази е за другите ти троления.
35
5
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Брюкселските опорки са факти само за неграмотните ***, чиито бащи гледаха по същия начин на московските.ПП. Факт е написаното в конституцията. Браво на Радев, че влиза в ролята си на обединител на нацията срещу мутренското управление на брюкселската тиква!
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Това, което става е че се доказва, че си неграмотен анонимко"Мдааааа. Ти го мачкаш с факти, то ти говори, че си "неграмотен".Така е, табладжиите толкова си можете. Нищо де, важното е, че си наясно, че нищо не зависи от теб и само си плюнчищ по форумите. Това е НАЙ-ВАЖНОТО в ТВОЯ случай.:))))
33
7
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Това, което става е че се доказва, че си неграмотен анонимко.Браво на радев, че кара неграмотните гербаджийски *** да пищят и се гърчат от безсилие.ПП. Скоро ще трябва пак да подменят фалшивите брюкселски опорки с други. Може би китайски този път..
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовКакво стана, другарю Христов, нещо мантрата с "неграмотността" я използваш само като хартия с която да си бършеш дирника когато се оа*аш май. За сметка на това твоите постове са си точно неграмотни, както се видя за пореден път. Ориентирай се към носенето на табла, нямаш бъдеще в интелектуалните занимания.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПрезидентътАйдееееееее. Предаде се.Неграмотността не прощава.
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Между другото, другарю Христов (тва явно е партизанския псевдоним), толкова мъки да се пишеш с псевдонима и като го закъсаш изчезва от постовете ти. Нали не си мислиш, че това прави разлика колко неграмотни са постовете ти?
29
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Другарю, виждам, че и ти като пРецедента разбираш написаното в Конституцията колкото червен каскет демокрацията (за каквото е признак и това де).Аре бЕгай.
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24Анонимко, нацията е единна, че правителствоно на тиквата е мутренско.И президентът олицетворява това единство.Браво, че изпълнява конституционните си задължения!Аман от неграмотни брюкселски ***!