Недостиг на Ремдесивир в Европа, САЩ го изкупили

Доказано е, че лекарството помага за възстановяването в най-тежките случаи
7 окт 2020 15:15, Ния Христова
13
Недостиг на Ремдесивир в Европа, САЩ го изкупили
Снимка: БГНЕС
Тази година през юли страните от ЕС и Обединеното кралство, които обединени имат население от около 500 милиона, предоставиха дози Ремдесивир на 30 000 пациенти.
 
САЩ от своя страна подписаха сделка с производителя "Gilead" за продажба на повече от 500 000 дози. Това представлява по-голямата част от производството на компанията през миналия месец.
 
"Има недостиг на Ремдесивир", каза Мартин Янсен, говорител на холандското министерство на здравеопазването. Той добави още, че въпреки това скоро се очакват нови доставки.
 
Доказано е, че антивирусното лекарство помага за възстановяването в най-тежките случаи на COVID-19.
 
Ремдесивир и кортикостероидът Дексаметазон са единствените лекарства, които са одобрени в Европа за лечение на коронавирус. Американския президент Доналд Тръмп приемаше и двете лекарства, докато се лекува и с експериментален коктейл с антитела.
 
Броят на хоспитализираните в Европа се увеличава. Статистиката показва, че в повечето страни той все още е по-нисък, отколкото през пролетта.
 
"Поради нарастващия брой пациенти, приети в болници, търсенето на Ремдесивир нараства драстично", каза Янсен.
 
Полският министър на здравеопазването Адам Ниедзелски заяви, че има болници, в които не се предлага лекарството. Последната доставка на Ремдесивир за Полша пристигна миналия петък. /БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ си купуват лекарства и не искат да носят парцеливи маски по лицата а Европа налага маски, щото няма лекарства, тука сме в средните векове.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 9 демек до десетМи те отнеха и разсипаха живота на толкова много хора че нямам думи, много ясно че живота на другите хора просто не е важен не че е по малко важен ами не е важен.
9
0
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
нима живота е по малко важен от печалбата... по-малко важен е
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ето как интереса на една компания е поставен над човешкия живот,ако това лекарство спасява животи,то тогава май на та му на патенти и търговски права,всяка компания трябва да го произвежда ако трябва после да им плащат лицензи,нима живота е по малко важен от печалбата
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биотехнолгиите трябва да се разглеждат като част от националната сигурност. ЕС колкото и да мрънка, никой не му е виновен, че не е подготвен за епидемията (и след 8 месеца, все още не е ама изобщо подготвен). Редно беше или да уредят франчайз, в който европейски фабрики ще произвеждат лекарството, което не би трябвало да е трудно, предвид това, че е защитено с патент. Или да намерят аналог - руски, китайски, индийски - но работещ. Вместо това, те мрънкат. Ми да мрънкат, ама това не помага.
6
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какво,великата Европа не може да си произведе необходимите й лекарства,така ли.Какво й е великото тогава?Китай,Русия,САЩ,Корея,Япония,Турция си произвеждат лекарства.А Европа седи и се оплаква че няма,достойно само за смях и съжаление.
5
2
 
3
 
! Отговори
Живко преди 3 години
Жививляк!
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с аналгин хинана,който върши също работа?
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт!С "новите" препарати се правят трилиони валутни единици!
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ремдесивир не е единственият лек. Като няма Ремдесивир купете си Арепливир, Авифавир и Илсира, които произвежда Русия.
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това лекарство е ново нека първо американците го тестват за странични ефекти.