Резолюцията на ЕП била като политически украсена коледна елха

За меродавен трябвало да се приема доклада на ЕК
72
Резолюцията на ЕП била като политически украсена коледна елха
Снимка: Pixabay

Евродепутатът от ГЕРБ – ЕНП Андрей Ковачев сравни резолюцията на Европейския парламент за върховенството на закона в България с коледна елха „с най-различни неща“. Елементите, които се припокриват с доклада на Европейската комисия, според него са „политически украсени“ с негативни изречения.

Още по темата
„За нас меродавният доклад е този на Европейската комисия, той е критичен и обективен", изтъкна Ковачев пред БНР.

"Контролните органи на Европейския съюз са ОЛАФ и Европейската сметна палата. В техните доклади, последните доклади, се казва, че нередностите с европейски фондове в България са под 1%. Ако има конкретика, трябва да отива в тези контролни органи, но не да се използва за пропагандна цел, някаква еуфория…“, посочи той.

По важни за България цели и теми българските евродепутати винаги са се обединявали, сега за първи път имаме много сериозно отстъпление с пропагандна цел, отбеляза Андрей Ковачев.

Ние се противопоставихме въобще да има такава резолюция в предизборна ситуация, припомни евродепутатът.

„Тази резолюция е писана само от определени политически групи в Европейския парламент. Те не допуснаха едната
част на парламента да напише и една дума в нея. Това не ви ли показва, че това е чисто партийна декларация? Тя, няма как, писана от политици, да няма политически привкус и да не се използва за правене на политика. За нас е важна оценката на Европейската комисия и през ноември – оценката на Европейския съвет, където в първата петица ще бъде оценена и България по отношение на върховенството на закона“, коментира още Андрей Ковачев.

За съжаление засега няма ефективен механизъм за контрол върху страните членки как използват европейските средства, посочи Ковачев. По думите му „България иска строг контрол, критерият да бъде не разводнен, както е сега“.

Според Андрей Ковачев всички тези в резолюцията, които съвпадат с доклада на Европейската комисия и всички конкретни неща, които трябва да бъдат извършени, не само трябва да се приемат, но трябва да се изпълнят – като се започне от това правителство и следващите правителства след него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Ива преди 3 години
Подготвят ни като област за разтоварване на специалистите...Това последните 48 часа - следващите специалисти идат...35 лодки: 800 мигранти пристигнаха на ЛампедузаНа борда на 35 лодки800 мигранти пристигнаха в ЛампедузаСлед триседмично прекъсване южноиталианският остров Лампедуза отново се сблъсква с нова миграционна вълна. В неделя в Лампедуза пристигнаха 20 лодки с общо 353 тунизийци. В събота 15 лодки с 433 мигранти на борда вече бяха достигнали острова между Тунис и Сицилия.
52
0
 
1
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До МиризливциАууу,колко...интереснооо,голямо...откритиеее...
51
4
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Боко Тиквата е...разобличен,Царят е...гол(интелектуално и морално);и в Брюксел го...разбраха.
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега какво, г-жо Нинова? Какво за ореола на Борисов?:D Вашият приятел екс шефа в кабинета на Радев - Калоян Методиев.. където бяхте заедно на Боровец и заради срещата Ви в ресторанта по-късно беше уволнен от Радев - ДНЕС КАЗА, ЧЕ РЕЗОЛЮЦИЯТА ОТ ЕП БИЛА КРЪВОПРЕЛИВАНЕ В ПОЛЗА НА БОРИСОВ И НЕДОБРА ЗА БЪЛГАРИЯ.ТЕЗИТЕ НА ЙОНЧЕВА И РАДАН КЪНЕВ НЕ БИЛИ ПОЛЕЗНИ ЗА БЪЛГАРИЯ. НИЩО НЕ НАПРАВИХТЕ С ТАЗИ РЕЗОЛЮЦИЯ. ТЯ САМО ЗАКОВА ПОСЛЕДНИТЕ ПИРОНИ В КОВЧЕГА НА СТОЛЕТНИЦАТА.КАЗВАМ ВИ-ЗАКОПАХТЕ СЕ САМИ!
49
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДрОгарки и дрОгари! О П О М Н Е Т Е С Е!СТАВА ДУМА ЗА РЕЗОЛЮЦИЯ... СЛОЖЕТЕ СИ АПАРАТЧЕТАТА ЗА СЛУХ! НЕ СТАВА ДУМА ЗА РЕВОЛЮЦИЯ.НАПОРСЕЛДЪК ОТ БСП СЕ ПОКАЧВАТ ХОРАТА БЕЗ СЛУХ И ЗРЕНИЕ.ЕДНО ОТ ТЯХ НЕ ВИЖДАТ КАТО КОНЕ С КАПАЦИ ИСТИНАТА.ДРУГИТЕ НЕ ЧУВАТ, ЧЕ Г.ЕЙ БРАКОВЕ НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ В БЪЛГАРИЯ.НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ СЪЩО И ОМО ИЛИНДЕН ДА СЕ ОЗАКОНИ.КАТУНАРИТЕ В МАХАЛИТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ ТОКА И ВОДАТА-С НИЩО НЕ СА ПО-РАЗЛИЧНИ ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЖИТЕЛИ НА Б-Я.АКО НЯКОЙ Е ЗАБРАВИЛ ВИЕ СМЕНИХТЕ ИМЕНАТА ИМ 1984
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДрОгарки и дрОгари! Моля прегледайте се за раздвоене на личността!Не може хем да подкрепяте резолюцията, хем да се разграничавате от отделни точки в нея! Резолюцията се гласува и приема като едно цяло. Не се обсъждат при гласуването точка по точка както във вашите измислени Конгреси.Вие ще носите исторически вината за всичко съдържащо се в Резолюцията.Тази резолюция препоръчва на Конст.съд да отхвърли решението за Истамбулската конвенция и ОМО Илинден-сепаратистите.За мигрантите още повече!!!
47
2
 
6
 
! Отговори
мм преди 3 години
за пръв път от 100 години, нещо съществено е предприето за България, разбирате ли това? Минаха комунистическите и мутренските години, прехода приключи. Време е за истинска демокрация.
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
47Но петното изплюто от нашите предатели, срещу България остава, в ЕС знаят, че има хора, които желаят "македонско малцинство", ист. Конвенция,ОМОИ ли дер. Позор.
45
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Левите в ЕП ще се усетят, че Йончева, Христов, Канев, са руски шпиони, но късно. Някакво си руско джудже, като Радан Кънев, седнало да критикуват ЕНП, така сигурно няма да привлечем инвестиции от най-богатите в ЕС.Канев, да бъде отзован от ЕП. Р блок вече не саществува.
44
4
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Тия отдоле сатанистите от истина бягат, и повтаряш ли им истина, нищо не вдяват от нея и пак си знаят тяхната, виждат само по пътя си надолу така задвижени, с поробената светлина. Но ако постоянно им повтаряш истината, те бягат от нея, това ги хаби и те малко нагоре вървят, но така се и предаваш пред мрака, така че истина недейте им казвайте! Защо им казвате истината? Премълчавайте си пред тях и те забравят, освен ако не си сбъркал някъде! На тъмно, трябва много повече срещу злото да се бориш!
43
4
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Ако вие от църквата наистина искате да привлечете сатанистите на наша страна, първо ги отблъсквайте колкото се може по-надалеч, ако мракът огладнее дотам, че да измират, то пак ще се види и можем да им изпратим малко храна, колкото да продължават да вървят нагоре.
42
4
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Тия от църквата колкото и да са съсипали деня, все още лятото денят е по-голям, отколкото нощта през зимата, пък и добрите си имаме пътя на саможертвата нагоре. То злото си било отблъснато надалеч,при което и то вървяло нагоре, но те така заблудени продължават да саможертват за да ни съсипват и се натрупва заряд някакъв, който трябва да се изчисли.***, първата жена,яла от магнит и привляква злото,тия ябълки си ги яж там в мрака,да ги отблъскваш още повече!*** объркала Божиите планове и после Ной
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква Истанбулска конвенция не могат да ни наложат, стига сте ревали. Има решение на нашият Конституционен съд от 2018 г., че конвенцията на съответства на конституцията ни! Освен, ако Герб сега не измислят нещо в новата конституция, която предлагат, като например бракът да не е само между мъж и жена. Нищо чудно и да го направят, за да се подмажат на началниците.
40
2
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Аз нарочно така се преструвам на сатана, за да им налея акъл в тиквите!Аз и Иисус не съм, а съм последовател на Иисус. Това писаното от мене е от гледна точка на самия сатана, но той как да победи светлината, след като светлината има силата да отблъсква мрака надалеч?! Никак. Пък и нищетата подтиква към саможертва. В момента този мрак който е, е временен, може да е още няколко години за този век тотален мрак, но само толкова. То ще просветне и ще се види какво е. А тия от църквата посъсипаха.
39
3
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
И така им казвам на тия сатанисти да не се поробват помежду си, защото така мракът ще загуби, то и аз малко поробвам сатанисти, но то е за да съсипвам истинната им част и да ги дърпам още по-надолу, ако те мене ме поробят, мракът ще изгуби битката със светлината и за мене нищо няма да има. После по план, ще продължавам да им казвам да не се поробваме помежду си, докато аз най-вече поробвам и сатанисти, докато накрая остана само аз в тъмния рай, но това е чак когато светлината загуби напълно!
38
2
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Абе аз отдолу така ги лъжа, че долу има нещо, за да може да се сътвори единствената ми надежда да спечеля нещо, това е когато мракът се съюзи срещу светлината и победи светлината и за мене да има нещо, то тогава и отдолу си има нещо. Но трудна работа да се победи светлината.
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
40Ако е така, защо Брюксел задели повече пари за България от предвиденото?Защо "Мудис" даде висока оценка за финансите на България?Колкото повече плюете, толкова повече се отдалечавате от власта.
36
3
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Защото тия прости из- роди вярвали от църквата, че долу всичко има и тоя долу е всемогъщ и всичко можел, че той ако можел всичко, що сте там?И оня отгоре можел нещо и има борба и война! И отдоле и отгоре имало нещо.
35
3
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Не за Коледа, а още сега, ги възнаградете тия от църквата, че съсипаха изгрева и деня. Поправили малко изгрева, но по някое време на деня мижаво свети и съсипали деня!Че те за край на света работили тия, даже в посока надолу си го признавали!
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
40 Гумен Радев се записа в историята, като национален предате, корумпиран, случай но избран руски слуга.Първият в света, който иска оставка на власта, от която е част, оставка на главен прокурор, в нарушение на конституцията.Първият президент на натовски страна, който с вдигнат юмрук, призова а за революция, разделя нация в страна членка на ЕС.Позор.