Правителствата в Европа готвят национални и локални карантини заради COVID-19

СЗО: Стадният имунитет не е опция
13 окт 2020 07:10, Анисия Иванова
75
Правителствата в Европа готвят национални и локални карантини заради COVID-19
Снимка: БГНЕС

В Европа правителствата се готвят за национални и локални карантини заради драстичното увеличаване на броя на новозаразените в множество страни.

В испанската столица вчера под организацията на крайнодясната партия "Вокс" се проведе масов протест срещу частичната противоепидемична блокада на Мадрид.

Испания регистрира около 28 хиляди нови случая на заразяване с коронавирус за последните три дни. Общият брой на заразените с коронавирус в страната е вече 888 968.

Френският премиер Жан Кастекс не изключва локални карантини: "Пълна блокада трябва да бъде избегната на всяка цена в много трудна ситуация сме. Това е реалността на втората вълна и затова апелирам ясно хората да се мобилизират, за да я посрещнем“.

Италианското правителство възнамерява да наложи забрана на частни празненства и да ограничи броя на гостите на сватби и погребения, съобщи БНР

Още по темата
.

Британският премиер Борис Джонсън снощи обяви въвеждане на по-строги мерки в борбата с разпространението на коронавируса под формата на местни карантини по тристепенна скала.

Той обаче няма намерение да налага общонационална карантина, както през март, а ще следва, както и досега, балансиран подход, който ще запази икономиката функционираща и училищата отворени.

Мерките ще бъдат преразглеждани всеки месец. Лейбъристите изразиха съмнение, че правителсвото разполага с адекватен план за контролиране на вируса

А в Русия говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че заради по-добрите методи за лечение, повечето болнични легла и работещата система за справяне с вируса, страната може да си позволи да е по-гъвкава с мерките, въпреки увеличаването на броя на заразяващите се.

Директорът на Световната здравна организация предупреди срещу предложенията просто да се позволи на COVID-19 да се разпространи с надеждата да се постигне така наречения „стаден имунитет“, като каза, че това е “неетично”.

"Никога в историята на общественото здраве стадният имунитет не е бил използван като стратегия за реакция на огнище, камо ли на пандемия“, заяви Тедрос Аданом Гебрейесус на виртуален брифинг, цитиран от БГНЕС.

“Това е проблематично от научна и етична гледна точка”, каза той.

“Да се позволи на опасен вирус, който не разбираме напълно, да се пусне на свобода, е просто неетично. Това не е опция”, категоричен е Тедрос Аданом Гебрейесус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен и в нашия блок има много прасета в кочинка. Непрекъснато грухтят грух грух.
42
0
 
2
 
! Отговори
бараба преди 3 години
До Георги От написаните от теб хвалби и пожелания не знам към кого оставам с впечатление че не си много интелигентен или умен щом се хвалиш така. Порядъчните хора не се хвалят така. Хвалбите не говорят добре за човека освен че горделивостта е грях.
41
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До ГеоргиТрябва повече позитивизъм, но то позитивизма обикновено е свързан с резултати, а на някои хора това не им се удава.Жив и здрав и все по-добре да ставаме!
40
5
 
2
 
! Отговори
Гербаджия преди 3 години
Не работя в хотел и нямам ресторант. Седя си на държавна работа, която може да се "работи" 100% от вкъщи. Значи чакам карантината с нетърпение и се запасявам с тоаоетна хартия
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Урсулата" никога не е била "сред водещите за стадния имунитет", а Франция и ОСОБЕНО Германия не са им "пригласяли"Сменяй опорките.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бараби сте които говорите на "мой човек" "брат ми" и прочие фамилиарности.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СВОБОДЕН"БЕЗ ДА Е ИЗОЛИРАН В ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ДА СЕ ИЗСЛЕДВА"Свободни съчинения на неграмотни хора предпочитащи да живеят в измислена приказка а не в реалността.Според теб как са разработени тестовете за откриването на вируса? Или и те са измислица?
36
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Каква етика в европейските демокрации.Рюте, джонсън, урсулата бяха сред водещите за стадния имунитет. Германия и франция им пригласяха...
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е други да работят, а ти да си зад кулисите.----Абе мани и това не е работа, омръзна ми да лежим от карантините.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Георги Не си добре както се хвалиш никой роб не може да е добре а да си горделив и глупав е даже още по зле.
33
3
 
2
 
! Отговори
Брутал преди 3 години
Мдаа, що отворихте училищата за месец и половина? Сега хората като да болни как ще работят? Как ще си гледат децата? Още ги разболявате... и няма да има как лекар да стигне до вас, за да ви лекува!
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я люблю карантину! Затваряй и носи греяното вино и пушената сланина с червен пипер.
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяло лято пиша че заради това сатрапа няма да подаде оставка никога защото заради гробари които го поддържат по форумите за жълти стотинки ще изпаднем всички в робство скоро а сатрапа в ада ще гори заедно с гробарите и сатрапите също.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук чакаме затваряне. Не ги слушайте кво говорят глупаците - отведнъж ще ни го турят отзад.
29
2
 
3
 
! Отговори
Георги преди 3 години
До 34Не съм зле брат.. даже съм си много добре :). Ама няма да се хваля, за да не ви дразня. Щото тия дето плюете сте много по-зле, ама не го осъзнавате. Хайде със здраве. Нямам нищо против теб.. даже се надявам да си по-добре от мен ! Че иначе много злоба се натрупва
28
4
 
7
 
! Отговори
Дей го.. преди 3 години
Аз цяло лято обикалям по дискотеките до сега дори настинка не съм хванал. Тоя т.нар. коронавирус го изкараха вече 10тина мои познати. Някой не разбраха, че са болни други имаха 2-3 дена температура и кашлица. Нищо особено.. вирус като всеки друг.
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГеоргиМного си зле брат... Много... По-добре се гръмни да не се мъчиш.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен съм да ме затворят и да ме хранят като прасе в кочинка.
25
6
 
9
 
! Отговори
Тъпчо преди 3 години
Опита да се упражни контрол над света, чрез най-странната пандемия в човешката история започва да се сгромолясва зловещо! Не останаха хора които да вярват в измишльотините на правителствата. А и как да е иначе при наличието на категорични факти:1. Единствената "пандемия" в човешката история, в която смъртността в световен мащаб намалява значително и то за години назад.2. Обидно ниска смъртност и то при липса на аутопсия и приемане на странния факта, че всеки имащ ковид е починал от него...
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23А ти си най-умния който е "разбрал" това... Никой... не печели, ако не се работи нещо... Това знаеш ли го? Или е трудно да се проумее?